• First Top Stories

    Απαλλαγή Μ.Καρχιμάκη για το σχέδιο Πυθία


    Στην απαλλαγή του πρώην υπουργού Μιχάλη Καρχιμάκη και των δύο συγκατηγορούμενων του, υπαλλήλων της ΕΥΠ, προχώρησε το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών για σκέλος της υπόθεσης των τηλεφωνικών υποκλοπών.
    Ο κ. Καρχιμάκης και οι δύο υπάλληλοι των μυστικών υπηρεσιών κατηγορούνταν για παραβίαση μυστικών της Πολιτείας και της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα, αντίστοιχα.
    Με το υπ’ αριθμ. 1430/2018 βούλευμά του, το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα.
    Στο σκεπτικό του βουλεύματος αναφέρεται ότι τα έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοχή του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ δεν αποτελούν απόρρητο υλικό, όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 146 του Ποινικού Κώδικα, που αφορά την παραβίαση μυστικών της Πολιτείας.
    Για το σχέδιο Πυθία, την απόπειρα δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και τις τηλεφωνικές υποκλοπές της περιόδου 2004-2005, το πρώτο σκέλος της δικαστικής διερεύνησης κλείνει με την παραπομπή σε δίκη του William Basil.
    Πρόκειται για Ελληνοαμερικανό πράκτορα της CIA, ο οποίος παραμένει άφαντος για τις ελληνικές αρχές και κατηγορείται για απόπειρας διακεκριμένης κατασκοπείας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέα ανάκριση για τον Μιχάλη Καρχιμάκη και την υπόθεση της διαρροής εγγράφων της ΕΥΠ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένας πρώην βουλευτής, ένας αμερικανός πράκτορας και δύο υπάλληλοι της ΕΥΠ στο εδώλιο για την υπόθεση απόπειρας δολοφονίας του Κ.Καραμανλή



    ΣΧΟΛΙΑ