• First Top Stories

    Αδαμάντιος Πολέμης: Ανεβάζει τον πήχη στην αγορά των aframax με την τελευταία του εξαγορά

    Αδαμάντιος Πολέμης, εφοπλιστής New Shipping ναυτιλία

    Αδαμάντιος Πολέμης, εφοπλιστής New Shipping


    Την στρατηγική της επέκτασης του στόλου του σε δεξαμενόπλοια συνεχίζει ο Έλληνας εφοπλιστής Αδαμάντιος Πολέμης για λογαριασμό τη ναυτιλιακής του εταιρίας New Shipping. Τα δεξαμενόπλοια στα οποία επενδύει πωλούνται σε αρκετά χαμηλές και ελκυστικές τιμές, γεγονός που αυξάνει κατά πολύ το ενδιαφέρον του εφοπλιστή για συμφέρουσες εξαγορές.

    Η πιο πρόσφατη, λοιπόν, εξαγορά της New Shipping αφορά ένα aframax από την Global United Shipping, το χωρητικότητας 105.000-dwt TH Sonata (κατασκευής 2008). Η τιμή της πώλησης του εν λόγω πλοίου κυμάνθηκε στα 25-26 εκ. δολάρια, χωρίς να προσδιορίζεται επακριβώς. Πρόκειται για το δεύτερο δεξαμενόπλοιο που πουλάει η Global United και η εξαγορά του θέτει νέα standards για την αγορά των aframax.

    Της κίνησης αυτής είχε προηγηθεί το 2015 η εξαγορά δυο VLCC (Very Large Crude Carriers) ενώ, όπως είχε γράψει το mononews.gr, η πρώτη κίνηση της New Shipping για το 2016 ήταν η απόκτηση του χωρητικότητας 298.400 dtw Nippon (κατασκευής 2002) από την ιαπωνική NYK Line. To τίμημα εκείνης της εξαγοράς κυμάνθηκε στα 28 εκ. δολάρια.

    Η New Shipping διαθέτει 17 δεξαμενόπλοια, εκ των οποίων τα 8 είναι τύπου VLCC, καθώς και 14 φορτηγά πλοία.

    Πριν δύο χρόνια τα αδέλφια Αδαμάντιος και Σπύρος Πολέμης, ιδιοκτήτες της Polembros αποφάσισαν μετά από 40 χρόνια κοινής, επιτυχημένης, επιχειρηματικής πορείας να χωρίσουν τις επιχειρήσεις τους, ακολουθώντας διαφορετική στρατηγική ανάπτυξης και επιθυμώντας να δώσουν ενεργό ρόλο στους διαδόχους τους. Έτσι, ο Σπύρος Πολέμης με το γιο του Λεωνίδα κράτησαν την Polembros και ο Αδαμάντιος με τα δύο του παιδιά ανέλαβαν τη New Shipping.

    Ο Aδαμάντιος Πολέμης ανέκαθεν έδειχνε προτίμηση σε πλοία μεγαλύτερης ηλικίας, κυρίως tankers και φορτηγά πλοία, για τα οποία μπορούσε να εξασφαλίσει προσιτές τιμές. Παράλληλα, όταν ανέλαβε τη New Shipping επένδυσε στον κλάδο ξηρού φορτίου και σε νεότευκτα πλοία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/kratite-sti-sigkapouri-plio-tou-omilou-vafia-stealth-maritime/58270

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/o-chatzipateras-apektise-akoma-20000-metoches-tis-dorian-lpg/58226

     



    ΣΧΟΛΙΑ