• bloomberg

    Financial Times

    Τα ελληνικά ομόλογα στα πιο κερδοφόρα στοιχήματα της αγοράς το 2019

    • NewsRoom
    Ελληνική σημαία πάνω σε χαρτονομίσματα των 50 ευρώ


    Τα ελληνικά ομόλογα βρίσκονται μεταξύ των «πιο κερδοφόρων στοιχημάτων της αγοράς του 2019» σύμφωνα με τους Financial Times.

    Το άρθρο ασχολείται με μια σειρά από επενδυτικά γεγονότα που κατέληξαν κερδοφόρα για τους επενδυτές που επέλεξαν να αρπάξουν τις «λαμπρές ευκαιρίες», «από τα ελληνικά ομόλογα έως τις περιδινήσεις της στερλίνας». Στο άρθρο επισημαίνονται οι επιδόσεις των διαφόρων χρηματαγορών παγκοσμίως ξεχωριστά, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην περίπτωση των ελληνικών ομολόγων.

    Σύμφωνα με τους FT, εν αντιθέσει με το 2012, όταν οι αγορές ήταν κάθετα αρνητικές να δανείσουν στην Ελλάδα, φέτος οι επενδυτές εκδηλώνουν τον ενθουσιασμό τους χάρη στη σταδιακή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και στην εξομάλυνση του ασταθούς πολιτικού σκηνικού στη χώρα.

    Ο ενθουσιασμός των επενδυτών οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη βαθμιαία επούλωση της ελληνικής οικονομίας μετά από τη βίαιη πτώση της δεκαετίας αυτής, μαζί με την ηρεμία της συχνά ασταθούς πολιτικής της χώρας. Αλλά η Ελλάδα ήταν επίσης ο αποδέκτης μιας απελπισμένης αναζήτησης κερδοφορίας, η οποία οδήγησε τους επενδυτές σε γωνίες της αγοράς ομολόγων που συνήθως θεωρούνται σχετικά «υψηλού ρίσκου», ρίχνοντας και εκεί τις αποδόσεις.

    Η Αθήνα τώρα δανείζεται σε βάθος δεκαετίας με επιτόκιο μόλις 1,16% και οι αποδόσεις σημειώνουν πτώση μεγαλύτερη και από τις αντίστοιχες της Ιταλίας.

    Οι μεγάλες εταιρείες που έχουν επενδύσει στα ελληνικά χρεόγραφα, όπως η Capital Group, η Carmignac και η Prudential Financial, έχουν επιτύχει θετικές αποδόσεις, με τους κατόχους δεκαετών ομολόγων να επιτυγχάνουν κέρδη της τάξεως του 23% για το 2019. Οι επιδόσεις μάλιστα δείχνουν ότι όσοι είχαν αγοράσει ομόλογα στην αιχμή της πολιτικής κρίσης του 2015, τώρα έχουν κέρδη πάνω από τρεις φορές τα χρήματα που είχαν επενδύσει.


    © The Financial Times Limited 2024. All Rights Reserved. Not to be redistributed, copied or modified in any way.
    mononews.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation.




    ΣΧΟΛΙΑ