• bloomberg

    Financial Times

    Fiat Chrysler-Peugeot δημιουργούν την τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο

    • του Michael Pooler
    fiat crhysler


    Σε συμφωνία συγχώνευσης, που θα οδηγήσει στη δημιουργία της τέταρτης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο βάσει παραγωγής, με συνολικό τζίρο ύψους 170 δισ. ευρώ, κατέληξαν η Fiat Chrysler και η γαλλική PSA, ιδιοκτήτρια της Peugeot.

    Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν ότι έχουν υπογράψει δεσμευτική «συμφωνία συγχώνευσης» που θα οδηγήσει στην ανάδυση μίας νέας ηγετικής δύναμης στην αυτοκινητοβιομηχανία, με μεγαλύτερη κλίμακα και μεγαλύτερη ικανότητα να επενδύσει σε νέες τεχνολογίες. Οι μέτοχοι κάθε ομίλου θα συμμετέχουν στη νέα οντότητα με 50% κάθε πλευρά.

    Η συμφωνία, εφόσον ολοκληρωθεί, θα αναδιαμορφώσει πλήρως τη βιομηχανία των αυτοκινήτων που διανύει ούτως ή άλλος μια περίοδο μετασχηματισμού, με την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων και συστημάτων αυτόνομης οδήγησης να απαιτούν σημαντικές δαπάνες.

    Θα δημιουργήσει επίσης έναν όμιλο με επαναλαμβανόμενα λειτουργικά κέρδη άνω των 11 δισ. ευρώ και συνολικές πωλήσεις 8,7 εκατ. οχημάτων, σύμφωνα με τις εταιρείες.

    Κανένα εργοστάσιο δεν θα κλείσει λόγω της συγχώνευσης, η οποία, κατά τις εταιρείες, θα έχει ως αποτέλεσμα ετήσια εξοικονόμηση κόστους περίπου 3,7 δισ. ευρώ.

    Η PSA και η FCA ανακοίνωσαν ότι αναμένουν την ολοκλήρωση της συναλλαγής εντός 12 έως 15 μηνών, με την επιφύλαξη της έγκρισης από τους μετόχους και τις ρυθμιστικές Αρχές.


    © The Financial Times Limited 2024. All Rights Reserved. Not to be redistributed, copied or modified in any way.
    mononews.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation.




    ΣΧΟΛΙΑ