• bloomberg

    Financial Times

    Ασύλληπτο ράλι για τη μετοχή της Tesla: 2η παγκοσμίως στις αυτοκινητοβιομηχανίες

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • του Peter Wells
    Elon Musk-Tesla

    Elon Musk-Tesla


    Άλμα πάνω από 17% έκανε την Τρίτη μετοχή της Tesla, συνεχίζοντας το ιλιγγιώδες ράλι που την έχει κάνει να είναι αυτή τη στιγμή η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως βάσει χρηματιστηριακής αξίας.

    Η τιμή της μετοχής, που έχει υπερδιπλασιαστεί από τον Δεκέμβριο, έφτασε να ενισχύεται έως και 17% στην προσυνεδρίαση, πιάνοντας τα 912 δολάρια. Σημαντική ώθηση στη μετοχή της Tesla έδωσαν τα αποτελέσματα κερδοφορίας που ανακοίνωσε η εταιρεία την περασμένη εβδομάδα, με κέρδη 105 εκατ. δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο, τα οποία και έκαναν τους «short» να προσπαθούν άρον-άρον να πάρουν πίσω τα αρνητικά τους στοιχήματα.

    Η σημερινή άνοδος δίνει στην Tesla κεφαλαιοποίηση 161 δισ. δολάρια, η οποία και την κάνει τη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία βάσει χρηματιστηριακής αξίας πέραν της ιαπωνικής Toyota, η κεφαλαιοποίηση της οποίας ανέρχεται περίπου σε 227 δισ. δολάρια.

    Τις τελευταίες μέρες, η Tesla έφτασε να έχει κεφαλαιοποίηση μεγαλύτερη και από τις τρεις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες του Ντιτρόιτ μαζί (General Motors, Ford και Fiat Chrysler), οι οποίες έχουν συνολική αξία 104 δισ. δολάρια.

    Copyright The Financial Times Limited 2020

    © 2020 The Financial Times Ltd. All rights reserved.


    © The Financial Times Limited 2024. All Rights Reserved. Not to be redistributed, copied or modified in any way.
    mononews.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation.




    ΣΧΟΛΙΑ