• ESG Today

    RINA και ABB υπογράφουν μνημόνιο συνεργασίας στη ναυτιλία για τη μείωση των εκπομπών

    • ESG Team


    Ο RINA, ο διεθνής νηογνώμονας, ανακοίνωσε σήμερα την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας (MoU) με την ABB.

    Το Μνημόνιο εστιάζει στη δημιουργία μιας σχέσης συνεργασίας με στόχο την ανάπτυξη νέων αντιλήψεων για τη μείωση των εκπομπών στη ναυτιλία για διάφορους τύπους πλοίων. Η συνεργασία θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη εμπορικά βιώσιμων λύσεων, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων κυψελών καυσίμου με δέσμευση άνθρακα, για να προωθηθεί η ναυτιλιακή βιομηχανία με την απεξάρτηση από άνθρακα. Επικεντρώνεται περαιτέρω στην προώθηση της χρήσης υδρογόνου και στην εισαγωγή σύγχρονων προσεγγίσεων για την πρόωση πλοίων.

    Ο Giosuè Vezzuto, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Marine στο RINA, λέει, «Είμαστε ενθουσιασμένοι για το Μνημόνιο Συνεννόησης με την ABB. Αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο δέσμευσης μεταξύ των εταιρειών μας. Υπάρχουν πολλές προκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν και η συνεργασία είναι ζωτικής σημασίας εάν θέλουμε να επιτύχουμε να τις αντιμετωπίσουμε για την προστασία του περιβάλλοντος».

    «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας με τη RINA για να προωθήσουμε την απεξάρτηση από τον άνθρακα στη ναυτιλία. Η ABB είναι γνωστή για τη μακροχρόνια δέσμευση και τεχνογνωσία της στην ανάπτυξη ηλεκτρικών, αυτοματοποιημένων και ψηφιακών τεχνολογιών για να καταστήσει τη ναυτιλιακή βιομηχανία πιο βιώσιμη. Η εισαγωγή νέων, εμπορικά βιώσιμων λύσεων στην αγορά είναι μια μακρά διαδικασία που απαιτεί στενή συνεργασία μεταξύ ταξικών κοινωνιών και παρόχων τεχνολογίας. Ανυπομονώ να δω τα οφέλη που προσφέρουν αυτές οι νέες λύσεις στη βιομηχανία και το περιβάλλον», λέει ο Rune Braastad, Business Line Manager, Marine Systems, ABB Marine & Ports.

    Ως νηογνώμονας και τρίτος πάροχος πιστοποίησης, ο ρόλος του RINA στο πλαίσιο της συμφωνίας θα είναι να εργαστεί για την παροχή Έγκρισης επί της αρχής σε ιδέες που ταιριάζουν με τις τεχνολογίες που διατίθενται από την ABB και για τους ισχύοντες κανόνες και κανονισμούς, μαζί με εγκρίσεις έργων και τύπων. Άλλοι τομείς περιλαμβάνουν αναλύσεις Αναγνώρισης Κινδύνων και Λειτουργικότητας (HAZID/HAZOP), ανασκόπηση μελετών σκοπιμότητας, πιστοποίηση ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και υποστήριξη με ERP και ψηφιακές λύσεις.

    Ως πάροχος τεχνολογίας, η ABB θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη κατάλληλων λύσεων βασισμένων στις πιο πρόσφατες τεχνολογίες, παρέχοντας πληροφορίες για πιθανούς τρόπους αύξησης της απόδοσης καυσίμου στα υπάρχοντα συστήματα και παρουσιάζοντας και συζητώντας λύσεις με ιδιοκτήτες, σχεδιαστές και ναυπηγεία.

    Σχετικά με τον RINA

    Ο RINA παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών στους τομείς της Ενέργειας, της Ναυτιλίας, της Πιστοποίησης, των Υποδομών & Κινητικότητας, της Ακίνητης Περιουσίας και της Βιομηχανίας. Με καθαρά έσοδα 533 εκατομμυρίων ευρώ το 2021, περισσότερους από 5.300 υπαλλήλους και 200 γραφεία σε 70 χώρες παγκοσμίως, ο RINA είναι μέλος σημαντικών διεθνών οργανισμών και σημαντικός συντελεστής στην ανάπτυξη νέων νομοθετικών προτύπων. www.rina.org



    ΣΧΟΛΙΑ