• ESG Today

    Microsoft: Τι είναι το 100/100/0 – Μέτρηση εκπομπών μέσω cloud

    • NewsRoom

    Judson Althoff, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft


    Υπηρεσία για να μπορούν να παρακολουθούν το επίπεδο των εκπομπών άνθρακα μέσω Cloud εξήγγειλε ο τεχνολογικός γίγαντας της Microsoft, στο συνέδριο «Inspire» πριν λίγες ημέρες μαζί με μια νέα σειρά δεσμεύσεων.

    Ειδικότερα, έθεσε νέους στόχους για την ενίσχυση της χρήσης καθαρής ενέργειας από την εταιρεία και την έναρξη μιας νέας υπηρεσίας στο Cloud που θα επιτρέπει στους πελάτες της να παρακολουθούν, την πορεία των δικών τους εκπομπών.

    Το Microsoft Cloud for Sustainability, είναι μια υπηρεσία που έχει ως στόχο να επιτρέπει στις εταιρείες να καταγράφουν, να κάνουν αναφορές και να παρακολουθούν τις εκπομπές άνθρακα που έχουν πιο εύκολα και αποτελεσματικά. Η νέα υπηρεσία περιλαμβάνει εργαλεία λογισμικού ως υπηρεσία (SaaS) που συνδέονται με πηγές δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, τα οποία παρέχουν ακριβή λογιστική μέτρηση του άνθρακα, επιτρέπουν τη μέτρηση της απόδοσης έναντι στόχων και προσφέρουν πληροφορίες για πιο αποτελεσματική δράση.

    Ο Judson Althoff, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, δήλωσε:

    «Δεσμευόμαστε να επιταχύνουμε το ταξίδι αειφορίας των οργανισμών παντού.  Το Microsoft Cloud for Sustainability έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τις εταιρείες να ελέγχουν τις περιβαλλοντικές τους δράσεις, προσφέροντας ένα σύνολο ολοκληρωμένων  και αυτοματοποιημένων πληροφοριών για οργανισμούς για να επιταχύνουν κάθε στάδιο του ταξιδιού αειφορίας τους.

    Το νέο όραμα «100/100/0»

    Στο συνέδριο, η Microsoft παρουσίασε το νέο όραμά της «100/100/0», τη δέσμευση να έχει το 100% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, για το 100%  του χρόνου,  από πηγές καθαρής ενέργειας μηδενικού άνθρακα.

    Η νέα πρωτοβουλία προστίθεται στην προηγούμενη δέσμευση της Microsoft να χρησιμοποιήσει ενέργεια  100%  από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στα κτίρια και τα data centers της σε παγκόσμιο επίπεδο έως το 2025, ως μέρος της στρατηγικής αειφορίας της εταιρείας. συμπεριλαμβανομένου του στόχου να είναι αρνητική στον άνθρακα έως το 2030.

    Σύμφωνα με τη Microsoft, εκτός από το ότι βοηθά την εταιρεία να επιτύχει τους δικούς της στόχους αειφορίας, η νέα δέσμευση στοχεύει να συμβάλει στην επιρροή της ανάπτυξης ενός ενεργειακού συστήματος που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες ενός κόσμου με χαμηλή συγκέντρωση άνθρακα.

    Προς το σκοπό αυτό, η Microsoft δήλωσε επίσης ότι προχωρώντας προς τα εμπρός, θα καινοτομήσει τη σύναψη διμερών συμβολαίων για να αυξήσει τη χρήση πράσινης ενέργειας. Η εταιρεία είναι ήδη ένας από τους μεγαλύτερους αγοραστές ενέργειας με διμερή συμβόλαια  στον κόσμο, χρησιμοποιώντας  7,8 GW έργων ΑΠΕ.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ