• ESG Today

    Μαρία Αλεξίου: Προτεραιότητά μου η ένταξη της βιωσιμότητας στα προγράμματα εκπαίδευσης μελλοντικών στελεχών

    • ESG Team

    Μαρία Αλεξίου, Πρόεδρος του Δικτύου CSR HELLAS


    Στη Συμβουλευτική Επιτροπή του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής,  συμμετέχει η Μαρία Αλεξίου, Πρόεδρος του Δικτύου CSR HELLASESG AdvisorTITAN Cement International και μέλος του ΔΣ του CSR Europe, καθώς και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων της EFRAG (European Financial Reporting Advisory Group).

    Στην Επιτροπή συμμετέχουν επίσης 9 έγκριτοι εκπρόσωποι της οικονομικής και επιχειρηματικής κοινότητας (Κατερίνα Βασιλάκη, Βασίλης Κορκίδης, Παντελής Λάμπρου, Γιάννης Μητσός, Βασίλειος Μπαλάνης, Νικόλαος Μπόζος, Άγις Πιστιόλας, Νέστος Σαράφογλου, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου)  έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου του Τμήματος, Καθηγητή κ. Απόστολου Γιοβάνη.

     Αξίζει να σημειωθεί ότι στόχος της Συμβουλευτικής Επιτροπής είναι η περαιτέρω διασύνδεση του Τμήματος και των φοιτητών του με την επιχειρηματική κοινότητα και τους οργανισμούς του δημόσιου τομέα. Όπως εξηγεί σε σχετική επιστολή και ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος κ. Απόστολος Γιοβάνης, «το Τμήμα προσβλέπει στην υποστήριξη της Συμβουλευτικής Επιτροπής με σκοπό τον εκσυγχρονισμό της στρατηγικής του συμπεριλαμβανομένης και της επικαιροποίησης του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών».

     Με αφορμή τη συμμετοχή της στη Συμβουλευτική Επιτροπή του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, η Μαρία Αλεξίου δήλωσε: “Η συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη νέα γενιά για την ένταξη της βιωσιμότητας, κοινωνικής, περιβαλλοντικής και οικονομικής στα προγράμματα εκπαίδευσης ειδικά των μελλοντικών στελεχών επιχειρήσεων παραμένει προτεραιότητα για το CSR HELLAS, αλλά και για μένα προσωπικά. Η μεταφορά της γνώσης, της εμπειρίας, αλλά και των νέων επιστημονικών προσεγγίσεων για την ανάδειξη βιώσιμων επιχειρηματικών μοντέλων είναι αναγκαία για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της μετάβασης, αξιοποιώντας τις βέλτιστες πρακτικές και διευρύνοντας την έρευνα και την καινοτομία στην επίτευξη των κοινών στόχων για βιωσιμότητα.”

    Σχετικά με το CSR HELLAS (Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη)

    Το CSR HELLAS είναι μη κερδοσκοπικό επιχειρηματικό σωματείο που ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2000. Είναι ο εθνικός εταίρος του CSR Europe – του ηγετικού ευρωπαϊκού επιχειρηματικού φορέα για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ)– που, εκτός από μεγάλες επιχειρήσεις- μέλη, έχει αναπτύξει και ένα δίκτυο 40 και πλέον εθνικών εταίρων σε όλη την Ευρώπη. Κύριος στόχος του είναι η προώθηση της ιδέας, των αρχών και αξιών της ΕΚΕ και της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, η διάδοσή τους στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα και την ευρύτερη κοινωνία με απώτερο σκοπό την ισόρροπη επίτευξη κερδοφορίας και βιώσιμης ανάπτυξης. 



    ΣΧΟΛΙΑ