ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε συνέχεια της σημαντικής απήχησης που είχαν τα προηγούμενα σεμινάρια “Shaping Responsible Leadership”, σχετικά με τα ESRS (Ευρωπαϊκά Πρότυπα Εκθέσεων Βιωσιμότητας), διοργανώνουμε τον τρίτο κύκλο εκπαιδιευτικών σεμιναρίων πάνω στην ίδια θεματολογία. Τα σεμινάρια αποσκοπούν στην ολοκληρωμένη εξοικείωση με τα European Sustainability Reporting Standards (EFRAG – ESRS).
Η κατάρτιση Εκθέσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης (ESG) σύμφωνα με τα νέα Ευρωπαϊκά Πρότυπα ESRS (European Sustainability Reporting Standards) αποτελεί επερχόμενη υποχρέωση για σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων ξεκινώντας από τις οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2024 και μετά.
Η Grant Thornton, ως αρωγός στην καλύτερη προετοιμασία των επιχειρήσεων, ανέπτυξε ένα στοχευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που καλύπτει πληθώρα αναγκών και απαιτήσεων που απορρέουν από τα νέα πρότυπα ESRS και στοχεύει να αποσαφηνίσει έννοιες και εργαλεία που θα χρειαστεί να υιοθετήσουν οι εταιρίες στο πλαίσιο της ανάπτυξης των Εκθέσεων Βιωσιμότητας με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα EFRAG – ESRS.
Ποια τα οφέλη παρακολούθησης του σεμιναρίου
- Απόκτηση βασικής γνώσης και αποσαφήνιση των νέων προτύπωνΒασικά σημεία και αρχές των προτύπων EFRAG – ESRS
- Οι εσωτερικές διαδικασίες ανάπτυξης της Έκθεσης και πως αυτές θα πρέπει να διαμορφωθούν με βάση τα νέα πρότυπα
- Ο ρόλος του materiality analysis και η έννοια του double materiality
- Η δέσμευση με τα ενδιαφερόμενα μέρη και η συμμετοχή τους στην αξιολόγηση των ουσιαστικών θεμάτων
- Η διαδικασία αξιολόγησης κινδύνων και ευκαιριών (risks & opportunities assessment) επί των ουσιαστικών θεμάτων
- Οι βασικοί δείκτες των ESRS ανά θεματική ενότητα
- Παρέχεται σχετική βεβαίωση εκπαίδευσης 5 ωρών (CPDs)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η μάχη Μεγάλου – Ψάλτη, ποιο αμερικανικό fund μπαίνει στην Aktor, η δικογραφία–φάντασμα των Μαρμάρων Παυλίδης, η τριπλή χαρά του Στουρνάρα, γιατί ο Τσίπρας το ξανασκέφτεται, o θυμός της Κίμπερλι και τα ιπτάμενα πιάτα στο Gstaad no 2
- Γ. Βαρουφάκης: Επιστήμονες και φορείς απαντούν στα όσα είπε για τα ναρκωτικά
- Εκατομμύρια και από τη Ρίο Άβε για τον Βαγγέλη Μαρινάκη!
- ALERT: Ελληνικές τράπεζες, θα γίνει μακελειό – Ποιο είναι όμως τώρα το απόλυτο τραπεζικό play