• Επι-θετικά

    Θίασος Τσίπρα σε περιοδεία με όλα τα καλά παιδιά και με τους Χρυσαυγίτες αγκαλιά


    Ως περιοδεύων θίασος ελεεινής νυκτός, με τον θιασάρχη του εμπρός, μέρες και μήνες τώρα, ένα ρεπερτόριο ανεξάντλητο μέχρι την τελευταία στιγμή είχε να μας παρουσιάσει.

    Τι δράματα ήταν αυτά, και τι κλάμα! Τι καταγγελτικοί μονόλογοι, που τέτοιους είχαμε ν’ ακούσουμε από τον καιρό του Νίκου Κούρκουλου του αείμνηστου και του παλιού ελληνικού κινηματογράφου! Τι συνωμοσίες, που αποκαλύφθηκαν μπροστά στα μάτια μας, τύφλα να΄χει κι ο μέγας Φώσκολος! Και τι αγριάδες, τσαμπουκάδες, παλικαριές! Αλλά και με την κωμωδία, άσχημα δεν τα πήγε, ας είναι καλά οι κυρίες του θιάσου.

    Όπου και να παίξει αυτό το καλοκαίρι – γιατί άλλη δουλειά δεν θα έχει- να πάτε. Τον συστήνω.

    Θίασος ΣΥΡΙΖΑ να γράφει η μαρκίζα. Το όνομα Αλέξης Τσίπρας στη σκηνοθεσία και στον πρωταγωνιστικό ρόλο φυσικά! Και μια σειρά από μεγάλα ονόματα, που διαπρέπουν στο στερέωμα του μουσικο-πολιτικού θεάτρου, στη συνέχεια: Παύλος Πολάκης, Νίκος Παππάς, Γιώργος Κατρούγκαλος, Νίκος Φίλης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Θεανώ Φωτίου και άλλοι πολλοί. Και τους κομπάρσους να μην παραλείψω, διότι το κόμμα αυτής της Αριστεράς είναι ανοιχτό σε όλους. Γράψτε λοιπόν και Κασιδιάρη, Μπαρμπαρούση και τ’ άλλα τα καλόπαιδα.

    Συμπέθεροι όλοι τους για να στριμωχτούν στην εξουσία, ακόμη κι αν είναι καταδικασμένοι από ειδικό δικαστήριο – όπως ο Παππάς, να μην ξεχνιόμαστε-, ακόμη κι αν είναι πίσω από τα κάγκελα της φυλακής…

    Ποιο ακριβώς έργο επιθυμούν να παίξουν σε βάρος μας, ούτε που να το σκεφτώ… Για «προοδευτική διακυβέρνηση» το ξεκίνησε ο «ηγέτης της δημοκρατικής παράταξης» Αλέξης Τσίπρας, όπως αρέσκεται να τον αποκαλούν, σε κυβέρνηση «ειδικού σκοπού» το πήγε στη συνέχεια. Κι αφού κι εκεί, αντίκρισμα δεν είδε, ούτε προθυμία συμμετοχής από τ΄ άλλα κόμματα, που του γύρισαν την πλάτη, τι να κάνει ο τάλας. Μπροστά στην απελπισία, ο καθείς από όπου να ΄ναι πιάνεται.

    Μήπως δεν είχε συγκυβερνήσει με τον Καμμένο, φτιάχνοντας οι δυο τους εκείνο το αλλοπρόσαλλο και κατάπτυστο ντουέτο της «πρώτης φοράς Αριστερά» διακυβέρνησής του; Απλώς τώρα, το προχώρησε λίγο παραπάνω. Διότι δεν είναι όλοι φασίστες οι ψηφοφόροι της Χρυσή Αυγή ήτο το ατράνταχτο επιχείρημα! «Δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι», έλεγε αν θυμάμαι καλά κι ο Νίκος Βούτσης από την έδρα του προέδρου της Βουλής…

    Κι αν έπεσε λοιπόν στον έρωτα του Κασιδιάρη, τι μ΄ αυτό; Όπως λέει κι ο Καβάφης «…Αλλά, κατεστραμμένος άνθρωπος, τί φταίω εγώ. /Ζητώ ο ταλαίπωρος να μπαλωθώ. /Ας φρόντιζαν οι κραταιοί θεοί /να δημιουργήσουν έναν τέταρτο καλό. /Μετά χαράς θα πήγαινα μ’ αυτόν»…

    Άλλα λόγια από τη χλεύη, δεν έχει αυτή η κατρακύλα, έχει όμως τρόμο για τις προθέσεις του ατόμου κι ως πού μπορεί να φθάσει…

    Στο ίδιο επικίνδυνα γελοίο σημείο, που έφθασε ο Τραμπ ίσως, όταν έλεγε, ότι κέρδισε τις εκλογές κι έστελνε τους οπαδούς του στο Καπιτώλιο για να το καταλάβουν. Με τον Νίκο Φίλη να κάνει ήδη πρόβα διαφωνίας του ΣΥΡΙΖΑ με τα εκλογικά αποτελέσματα και σε μια μεγίστης συγχύσεως συνέντευξή του, να συνδέει το predator με τα εμβόλια κατά του Covid-19!

    Απ’ αυτό το κόμμα όμως, οι εκπλήξεις δεν σταματούν κι είναι αλήθεια, πως αυτή την τελευταία εβδομάδα δεν πλήξαμε καθόλου. Ιδίως ακούγοντας τον πρώην υπουργό Εργασίας κ.λ.π. Γιώργο Κατρούγκαλο να βάζει γκολ κατ΄ευθείαν στα δίχτυα του Τσίπρα. Δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο πράγμα, τρεις ημέρες προ των εκλογών να έρχεται υποψήφιος και ν΄ αποκαλύπτει μυστικά κι ανομολόγητα σχέδια για την εκ νέου ισοπέδωση της μεσαίας τάξης.

    Άλλωστε μας το επιβεβαίωσε μ΄έναν τρόπο και η Θεανώ –φτιάχνω γεμιστά- Φωτίου, όταν όρισε την μεσαία τάξη με ατομικό εισόδημα 5.000 ευρώ, ήτοι με 400 το μήνα. Πάμπλουτοι Έλληνες φυλαχτείτε! Ο περιοδεύων θίασος του Τσίπρα βγήκε παγανιά.

    Διαβάστε επίσης:

    Τι δείχνουν οι τελευταίες μυστικές δημοσκοπήσεις και οι κερδισμένοι & χαμένοι της προεκλογικής εκστρατείας



    ΣΧΟΛΙΑ