• nrg incharge

    Energy Markets 2024

    nrg incharge: Η ηλεκτροκίνηση στο επίκεντρο με ένα ολοκληρωμένο -360- φάσμα υπηρεσιών για καταναλωτές και επιχειρήσεις

    • NewsRoom

    Ο εξηλεκτρισμός των οδικών επιβατικών μεταφορών είναι προϋπόθεση για να επιτευχθεί ο στόχος μείωσης των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου στον ορίζοντα του 2030, αλλά και για να πιαστούν οι στόχοι για το 2040 και μηδενικών εκπομπών το 2050.

    Για την αύξηση της διείσδυσης της ηλεκτροκίνησης είναι απαραίτητη επέκταση του δικτύου φόρτισης. Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, οι χώρες της ΕΕ υποχρεούνται πλέον να αυξήσουν τον αριθμό των σταθμών φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα και για οχήματα που κινούνται με υδρογόνο και να απλοποιήσουν τη διαδικασία φόρτισης.

    Ο πρόσφατος Κανονισμός υποχρεώνει όλα τα κράτη της ΕΕ να παρέχουν σταθμούς φόρτισης τουλάχιστον κάθε 60 χιλιόμετρα σε μεγάλους οδικούς άξονες από το 2025 και για την Ελλάδα είναι προτεραιότητα η επέκταση τω δικτύων φόρτισης.

    Η νέα έκδοση του σχεδίου του Εθνικού Σχεδίου για το κλίμα παρουσίασε ένα σενάριο βάσης και ένα αισιόδοξο σενάριο τα οποία προβλέπουν στόχους διείσδυσης της ηλεκτροκίνησης 15% και 19% για το 2025 και 30% και 50% για το 2030, αντίστοιχα.

    Η nrg στο πλαίσιο αυτό, μέσω του incharge, επιταχύνει το σχέδιο ανάπτυξης φορτιστών το οποίο υλοποιεί τόσο με τοποθέτηση ταχυφορτιστών σε αυτοκινητοδρομους, όσο και με φορτιστές και ταχυφορτιστές στα πρατήρια καυσίμων. Επιπλέον δίνει έμφαση στις στρατηγικές συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες όπως τα σουπερμάρκετ Μασούτης, τα μεγάλα ξενοδοχεία και ο ΟΤΕ όσο και στην επέκταση στην τοποθέτηση φορτιστών σε επαγγελματικούς στόλους.

    Το incharge, είναι το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών στην Ελλάδα, πρωτοπορεί στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Με πάνω από 930 φορτιστές σε περισσότερα από 650 σημεία επαναφόρτισης σε όλη την Ελλάδα, το incharge αποτελεί το πιο πλήρες δίκτυο εκτός αστικών κέντρων στη χώρα.

    Τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκε η συνεργασία της nrg με τη Hochtief για τη δημιουργία 52 θέσεων ταχυφόρτισης σε 13 Σταθμούς Εφοδιασμού Αυτοκινήτων (ΣΕΑ). Οι θέσεις αυτές αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο 2024.

    nrg incharge

    Το incharge σήμερα

    Οι φορτιστές της incharge αυξάνονται και επεκτείνονται για να μπορεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο να βρίσκει ένα σταθμό φόρτισης όταν τον χρειάζεται.

    Στους αυτοκινητοδρόμους έχει παρουσία σε 28 ΣΕΑ με 80 σημεία ταχυφόρτισης μέσω των πρατηρίων του Ομίλου Motor Oil, Shell & AVIN. Σχεδιάζει την ανάπτυξη 52 επιπλέον σημείων ταχυφόρτισης DC 180KW (1η φάση) σε 13 ΣΕΑ σε Ολυμπία Οδό & στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου μέσω της συνεργασιας με τη Hochtief.

    Στα πρατήρια Καυσίμων οι φορτιστές της incharge βρίσκονται σε περισσότερα από 300 σημεία φόρτισης AC & DC σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της επικράτειας μέσω του εκτενούς δικτύου πρατηρίου καυσίμων του Ομίλου (Shell & AVIN).

    nrg incharge

    Στρατηγικές συνεργασίες

    Για την επιτάχυνση της επέκτασής τους, οι συνεργασίες είναι βασικός πυλώνας για το incharge.

    -Η nrg έχει συνάψει στατηγικές συνεργασίες με τον Μασούτη (και έχει σήμερα 180 σημεία φόρτισης σε όλη την επικράτεια) και την ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ – My Market (ήδη υπάρχουν 305 σημεία φόρτισης σε όλη την επικράτεια). Και οι δύο συνεργασίες έχουν σχεδιασμό για περαιτέρω ανάπτυξη τα επόμενα έτη.

    Επιπλέον η nrg έχει σταθερή συνεργασία με περισσότερα από 300 ξενοδοχεία όπως ο όμιλος Grecotel, το Grand Resort, το Elia Mykonos Resort, η εταιρεία Swot Hospitality και το Costa Navarino.

    Επίσης έχει τοποθετήσει φορτιστές σε 190 θέσεις στο Μέγαρο του ΟΤΕ.

    nrg incharge

    Στο πλευρό των επιχειρήσεων

    Ταυτόχρονα, η nrg είναι στο πλευρό των επιχειρήσεων που θέλουν να εγκαταστήσουν φορτιστές στο χώρο τους, από την παροχή και εγκατάσταση του φορτιστή, έως τη δωρεάν προσφορά της προηγμένης εφαρμογής διαχείρισης και προβολής της υπηρεσίας, incharge, η nrg καλύπτει άμεσα και ολοκληρωμένα όλες τους τις ανάγκες.

    Για την προμήθεια σταθμών φόρτισης προσφέρει τη δυνατότητα είτε Leasing είτε αγοράς σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων με δυνατότητα επιλογής AC ή/και DC φορτιστών, μονής ή διπλής εξόδου. Επιπλέον δίνει τη δυνατότητα εγκατάστασης & σύνδεσης των σταθμών στο χώρο της επιχείρησης.

    Η incharge έχει αναπτύξει Υπηρεσίες Operation & Maintenance, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνεργατών και των πελατών της. Στους εταιρικούς πελάτες προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες όπως το Workplace charging, η B2B fleet card, το Member group billing και Β2Β service.

    Με τις υπηρεσίες της δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης της λειτουργίας των σταθμών φόρτισης σε πραγματικό χρόνο, τη δυνατότητα απομακρυσμένης διαχείρισης βλαβών των εγκατεστημένων σταθμών, λήψη αναφορών με τα ιστορικά στοιχεία κατανάλωσης ενέργειας ή/και των συνεδριών φόρτισης.

    Τι κερδίζει η επιχείρηση από την τοποθέτηση φορτιστή

    Κάθε επιχείρηση που συνεργάζεται προβάλλεται στο δίκτυο incharge, καθώς κάθε σημείο εισάγεται στην ειδική πλατφόρμα incharge και προωθείται η υπηρεσία επαναφόρτισης σε χρήστες ηλεκτρικών αυτοκινήτων επί πληρωμή.

    Με τον τρόπο αυτό, παρέχοντας τη δυνατότητα φόρτισης στους διερχόμενους οδηγούς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μια επιχείρηση κερδίζει σε επισκεψιμότητα και ταυτόχρονα μειώνει από τη δραστηριότητα αυτή το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, αφού οι σταθμοί φόρτισης incharge καταναλώνουν ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές.

    nrg incharge

    Η εφαρμογή incharge

    Η βραβευμένη εφαρμογή incharge ως «Προϊόν της Χρονιάς» για το 2023, στην κατηγορία «Εφαρμογή Ηλεκτροκίνητου Οχήματος» για smartphones και tablet, αποτελεί το απόλυτο εργαλείο για κάθε οδηγό ηλεκτρικού οχήματος.

    Η καινοτόμα και εύκολη στη χρήση εφαρμογή που εγκαθίσταται είτε σε smartphone είτε σε tablet δίνει δυνατότητα εξυπηρέτησης άμεσα 24/7. Μέσω της εφαρμογής ή της διαδικτυακής πλατφόρμας από υπολογιστή, μπορεί κανείς να επιλέξει το είδος φόρτισης που επιθυμεί, να βρει το σημείο φόρτισης που τον εξυπηρετεί, αλλά και να παρακολουθήσει την πορεία φόρτισης του οχήματός του και να ολοκληρώσει την πληρωμή του.

    Επίσης έχει άμεσα πρόσβαση στο ιστορικό των φορτίσεών του.

    Ανακαλύψτε το αφιέρωμα «Energy Markets 2024»