• City Stories

    Weekend Agenda 16 – 18/3: oι 5 κορυφαίες εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακoυ

    • NewsRoom
    Ασάφ Αβιντάν


    Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 16 έως την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 και αξίζουν την προσοχή σας!

    ΟΠΕΡΑ

    Λουτσία ντι Λαμμερμούρ του Γκαετάνο Ντονιτσέττι στην Εθνική Λυρική Σκηνή

    Για οκτώ μόνο παραστάσεις, η Λουτσία ντι Λαμμερμούρ του Γκαετάνο Ντονιτσέττι, έρχεται στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στην πολυσυζητημένη σκηνοθεσία της Κέιτι Μίτσελ και σε μουσική διεύθυνση Γιώργου Πέτρου και Ζωής Τσόκανου, με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

    Η υπόθεση αφορά τον έρωτα της Λουτσίας για τον Εντγκάρντο του οίκου των Ρέιβενσγουντ, για τον οποίο ο αδερφός της λόρδος Ενρίκο Άστον αισθάνεται άσβεστο μίσος. Αποφασισμένος να αποτρέψει τη σχέση ο Ενρίκο οργανώνει τον γάμο της αδερφής του με τον Αρτούρο Μπάκλω. Την ώρα της τελετής καταφθάνει ο Εντγκάρντο, ο οποίος σε έξαλλη κατάσταση καταριέται τη Λουτσία. Εκείνη χάνει τα λογικά της, στη συνέχεια φονεύει τον Αρτούρο και καταρρέει. Πληροφορούμενος τον θάνατο της αγαπημένης του ο Εντγκάρντο αυτοκτονεί.

    Διαβάστε περισσότερο εδώ. 

    Σκηνοθεσία: Κέιτι Μίτσελ

    Πού: Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος – Εθνική Λυρικής Σκηνής / Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

    Πότε: Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 20.00
    Τιμές: 15, 20, 35, 50, 55, 80 ευρώ / Φοιτητικό, παιδικό: 12 ευρώ / Περιορισμένης ορατότητας: 10 ευρώ

    Λουτσία όπερα

    ΘΕΑΤΡΟ

    Τελευταία ευκαιρία να παρακολουθήσετε την παράσταση: Σούμαν της Σοφίας Καψούρου στο Εθνικό Θέατρο, που ολοκληρώνεται την Κυριακή 18 Μαρτίου.

    Ο «Σούμαν» της Σοφίας Καψούρου, αντλεί την έμπνευσή του από τη ζωή του μεγάλου γερμανού συνθέτη και ισορροπεί ανάμεσα σε δύο χώρους και δύο εποχές: την Ευρώπη του 19ο αιώνα και την Αθήνα του 21ου. Με πολύ ιδιαίτερη γλώσσα, που ενίοτε αναπτύσσεται με ομοιοκατάληκτους στίχους, η συγγραφέας συνδυάζει τις δύο φαινομενικά ασύμβατες ιστορικές αλλά και κοινωνικές συνθήκες για να τις συνδέσει με μια λύση-έκπληξη.

    Διαβάστε εδώ την κριτική της παράστασης από τη Ματίνα Καλτάκη. 

    Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης

    Παίζουν: Γιάννης Ασκάρογλου, Λευτέρης Βασιλάκης, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Ελεάνα Καυκαλά, Δήμητρα Λαρετζάκη, Δήμητρα Μητροπούλου, Πέρης Μιχαηλίδης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Τζίνη Παπαδοπούλου

    Πού: Eθνικό Θέατρο – Κτίριο Τσίλλερ – Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», Αγίου Κωνσταντίνου 22, Αθήνα

    Πότε: Παρασκευή & Σάββατο στις 21.00, Κυριακή στις 19.00
    Tιμές: Παρασκευή: 13€ (Γενική Είσοδος) / Σάββατο & Κυριακή: 17 (Γενική Είσοδος) / Φοιτητικό – Νεανικό – Ανω 65: Παρασκευή: 13€, Σάββατο – Κυριακή: 13€ / Πολύτεκνοι: 10€ όλες τις ημέρες

    Σούμαν θέατρο

    ΜΟΥΣΙΚΗ

    O Asaf Avidan στο Μέγαρο Μουσικής

    Το Μέγαρο Μουσικής υποδέχεται τον τραγουδιστή-τραγουδοποιό Asaf Avidan την Παρασκευή 16 Μαρτίου.

    Το The Study on Falling είναι ο έκτος δίσκος του τραγουδιστή-τραγουδοποιού, κιθαρίστα και φυσαρμονίστα, αν συμπεριλάβουμε και τα τρία άλμπουμ που ηχογράφησε με τους Mojos. Ξεκινώντας από το Ισραήλ, υπήρξε εξαιρετικά δημοφιλής στην Ευρώπη και ειδικά στη Γαλλία εδώ και πολλά χρόνια. Οπως συμβαίνει συνήθως με τα άλμπουμ του Asaf, έτσι και το The Study of Falling αναδεικνύει την ικανότητα του να δημιουργεί ατμοσφαιρικά μοτίβα που ενεργοποιούν τα μουσικά είδη που είναι ιδιαίτερα αγαπητά στο ίδιο. Οι στίχοι του επίσης είναι εντυπωσιακά άμεσοι και ειλικρινείς.

    Ο Asaf Avidan χρησιμοποιούσε πάντα τη φωνή του ως ένα μουσικό όργανο από μόνο του, καθώς διαθέτει μια μοναδική χροιά φωνής.

    Πού: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα “Αλεξάνδρα Τριαντή”, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη

    Πότε: Παρασκευή στις 20.00
    Tιμές: Ζώνη Γ: €25/Ζώνη, Β: €30/Ζώνη, Α: €36, Διακεκριμένη Ζώνη: €40

    Ασάφ Αβιντάν

    Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 5 χρόνια Vinyl is Back: 21 trivia για τη μεγάλη γιορτή του βινυλίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αναζητώντας τη «Σκοτεινή ύλη» στο Πλανητάριο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μια ενδιαφέρουσα θεατρική παράσταση με ελεύθερη είσοδο και συμμετοχή του κοινού



    ΣΧΟΛΙΑ