• Videos & Blogs

    Τρόμος στο Μόναχο: Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο -Εννέα νεκροί (video)

    • NewsRoom


    Πυρά άνοιξαν ένοπλοι άντρες σε εμπορικό κέντρο στη συνοικία Moosach στο Μόναχο της Γερμανίας πριν από λίγη ώρα. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν μέχρι στιγμής 9 νεκροί σύμφωνα με το βαυαρικό δίκτυο BR και αρκετοί τραυματίες ενώ προς το παρόν δεν έχουν γίνει συλλήψεις. Επίσης έχει δώσει εντολή να αποφεύγει ο κόσμος την περιοχή.

    Police and firefighters are seen near a shopping mall amid a shooting on July 22, 2016 in Munich. Several people were killed on Friday in a shooting rampage by a lone gunman in a Munich shopping centre, media reports said / AFP / dpa / Matthias Balk / Germany OUT (Photo credit should read MATTHIAS BALK/AFP/Getty Images)

    monaxogermani

    Η αστυνομία του Μονάχου επιβεβαίωσε στον λογαριασμό της στο Facebook ότι οι δράστες είναι τρεις και ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι εγκλωβισμένοι μέσα στο εμπορικό κέντρο. Ένας υπάλληλος βρίσκεται ακόμη στο εμπορικό Olympia-Einkaufszentrum και είπε τηλεφωνικώς στο Reuters ότι έχουν πέσει πολλοί πυροβολισμοί και ότι έχουν δει τουλάχιστον έναν άνθρωπο να φέρει σοβαρά τραύματα.

    Σύμφωνα με το BBC, υπάρχoυν επιβεβαιωμένα 9 νεκροί και άγνωστος αριθμός τραυματιών. Δεν υπάρχουν πληροφορίες μέχρι αυτή την ώρα για το ποια οργάνωση είναι υπεύθυνη για το περιστατικό. Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση που σημειώνεται στη Γερμανία σε λιγότερο από μια εβδομάδα. Την περασμένη Δευτέρα ένας 17χρονος Αφγανός επιτέθηκε σε επιβάτες τρένου με τσεκούρι και μαχαίρι σε μια πόλη της Βαυαρίας.

    monaxo-astunomia

    Πρόκειται για το παλαιότερο και μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο του Μονάχου, το οποίο είναι ιδιαίτερα προσφιλές τόσο στους κατοίκους του Μονάχου όσο και σε τουρίστες.

    Όπως σημειώνουν γερμανικά μέσα ενημέρωσης, η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη τα απογεύματα της Παρασκευής.

    munichfoto (1) munichfoto (2)

    https://youtu.be/-Kz06HCuLsg

    Υπάρχουν υποψίες ότι οι δράστες έχουν ξεφύγει ενώ το μετρό και το τραμ του Μονάχου έχουν σταματήσει να λειτουργούν.

    https://youtu.be/rY5ag-8_bjg



    ΣΧΟΛΙΑ