• Top Stories

    Brexit Live: Συζήτηση για το Άρθρο 50 (video)

    • Contributor
    Brexit


    Το μέλλον του Brexit κρίνεται αυτή τη στιγμή στη Βρετανία. Έντεκα από τους κορυφαίους δικαστές του Ηνωμένου Βασιλείου αποφασίζουν αυτή την ώρα στο Ανώτατο Δικαστήριο ποιος θα έχει το δικαίωμα να θέσει σε εφαρμογή το πολυσυζητημένο Άρθρο 50: το κοινοβούλιο ή η κυβέρνηση. 

     

    Brexit Άρθρο 50: Περί τίνος πρόκειται;

    Το ερώτημα που τίθεται είναι ποιος στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει νομική εξουσία να κοινοποιήσει επίσημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι η Βρετανία ξεκινά την απόσυρση της σύμφωνα με το άρθρο 50 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κυβέρνηση υποστηρίζει  πως οι εκτελεστικές αρμοδιότητες της, οι οποίες της παραχωρήθηκαν μέσω του βασιλικού προνομίου, καθώς και η συνήθης πρακτική να υπογράφουν διεθνείς συνθήκες, της δίνουν το δικαίωμα να επισημάνει στις Βρυξέλλες ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει τελικά από την Ένωση. Από την άλλη, υπάρχουν εκείνοι που αντιτίθενται σε αυτό, υποστηρίζοντας πως, δεδομένου ότι με το Brexit θα καταργηθούν τα δικαιώματα πολλών πολιτών, το κοινοβούλιο και μόνο έχει την εξουσία να αφαιρέσει δικαιώματα που δημιουργήθηκαν από την 1972 European Communities Act.

    Διαδηλωτές κατά του Brexit έξω από το δικαστήριο στο Λονδίνο, όπου κρίνεται το μέλλον της Βρετανίας.
    Διαδηλωτές κατά του Brexit έξω από το δικαστήριο στο Λονδίνο όπου κρίνεται το μέλλον της Βρετανίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στις απώλειες από τα προϊόντα μαϊμού: 2,1 δισ. ευρώ και 24.600 θέσεις εργασίας, ο απολογισμός

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βρείτε το “λάθος” στη φωτογραφία. Η Angela Merkel και οι πρώην ισχυροί του κόσμου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: K. Μητσοτάκης: «Έχει έρθει η ώρα η Ελλάδα να γυρίσει σελίδα»

     



    ΣΧΟΛΙΑ