• Top Stories

    Η επίθεση του Ρουβίκωνα στο ‘Πρώτο Θέμα’ (video)


    Στόχος της οργάνωσης «Ρουβίκωνας» έγιναν τα γραφεία του «Πρώτου Θέματος» το πρωί της Παρασκευής.

    Στις 10.52 έξι μηχανές έφτασαν έξω από το κτήριο που στεγάζεται η εφημερίδα, η οποία στοχοποιείται λόγω των συνεχών αποκαλυπτικών της ρεπορτάζ.

    Φορώντας κράνη και κουκούλες, τα μέλη της παρακρατικής οργάνωσης έκαναν πραγματικότητα τις απειλές τους εναντίον της εφημερίδας. Χρησιμοποιώντας βαριοπούλες, πέτρες και μπογιές, χτύπησαν το κτήριο σε τρία διαφορετικά σημεία.

    Στην κεντρική είσοδο, όπως φαίνεται και στο video από τις κάμερες ασφαλείας, δύο άντρες έσπασαν τη τζαμαρία. Την ίδια στιγμή, άλλοι τρεις που φορούσαν κουκούλα κατέστρεψαν ολοσχερώς ένα λευκό αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο στο parking έξω από το κτήριο.

    https://www.youtube.com/watch?v=kdGejYvb3N0

    Λίγο πριν αποχωρήσουν, πέταξαν πέτρες και μπογιές και διέλυσαν ακόμα ένα αμάξι.

    Με σχετική της ανάρτηση στην ιστοσελίδα athens.indymedia, ο «Ρουβίκωνας» ανέλαβε και επίσημα την ευθύνη της επίθεσης.

    Στην ανάρτηση αναφέρεται ότι «Σήμερα στη Ν. Φιλοθέη Αμαρουσίου στις 11.00 το πρωί σύντροφοι του Ρουβίκωνα επιτέθηκαν στα γραφεία του Πρώτου Θέματος. Βάφτηκε με μπογιές η πρόσοψη του κτιρίου, σπάστηκε όλη η είσοδος, όπως και αυτοκίνητα στελεχών της εφημερίδας. Οι σύντροφοι αποχώρησαν χωρίς πρόβλημα. Θα ακολουθήσει εκτενέστερο κείμενο».

    Ο «Ρουβίκωνας» είναι μια αρκετά… δραστήρια ομάδα καθώς στο παρελθόν έχει επιτεθεί μεταξύ άλλων στον Τειρεσία, στις εκλογές της ΝΔ, στη Βουλή, στα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ.α. Ούτε το ξενοδοχείο “Hilton” ξέφυγε από τις επιθέσεις του όταν φιλοξενούσε τη διαπραγμάτευση του Κουαρτέτου με την κυβέρνηση!

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/bank-of-america-de-ginete-na-ta-thalassosoun-pali-ellada-ke-pistotes/36875



    ΣΧΟΛΙΑ