• newsletter

    Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να στηρίζουν το Mega-λο ασθενή (video)


    Με δύο συγκλονιστικά βίντεο-γροθιά που φέρουν τον τίτλο “Με την άδειά σας… ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ”, τα οποία έχουν αναρτηθεί στον επίσημο λογαριασμό του καναλιού στο YouTube, οι δημοσιογράφοι του Mega δηλώνουν ότι παραμένουν σταθερά στο πόστο τους και συνεχίζουν να εκπληρώνουν το λειτούργημα που είχαν κληθεί να αναλάβουν χρόνια πριν, όταν περνούσαν την πόρτα του Μεγάλου Καναλιού για πρώτη φορά αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά τους.

    Γεγονός είναι ότι τους οφείλονται μεγάλα χρηματικά ποσά από τα δεδουλευμένα τους, αφού εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι, όμως υποκινούμενοι από την ευθύνη που έχουν αναλάβει ως δημοσιογράφοι να ενημερώνουν το κοινό, επιλέγουν να παραμείνουν στις επάλξεις.

    Το βράδυ της Παρασκευής 15 Ιουλίου, τη νύχτα που σημειώθηκαν τα γεγονότα στην Τουρκία με το αποτυχημένο πραξικόπημα ενάντια στην κυβέρνηση Erdogan, οι εργαζόμενοι του Mega μπήκαν στα στούντιο, έκαναν ρεπορτάζ και βγήκαν ζωντανά στον αέρα για να καλύψουν κάθε εξέλιξη που ερχόταν από τη γειτονική χώρα. Ακριβώς όπως θα έκαναν και σε οποιαδήποτε άλλη χρονική περίοδο, αν η πραγματικότητά τους ήταν εντελώς διαφορετική και ο τηλεοπτικός σταθμός στον οποίο ανήκουν δεν αντιμετώπιζε το βουνό από προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα.

    Την Τρίτη 19 Ιουλίου, όπως μετέδωσε το mononews.gr, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης του διαγωνισμού για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας και ποιοι επιχειρηματίες πήραν το πράσινο φως για να συνεχίσουν στη δεύτερη φάση. Η Τηλέτυπος ΑΕ δεν ήταν ανάμεσα στις 7 εταιρείες που κατόρθωσαν να πάρουν το εισιτήριο για τη διεκδίκηση των τεσσάρων αδειών, γεγονός που αποτέλεσε πισώπλατη μαχαιριά στην πλάτη του πρώτου ιδιωτικών συμφερόντων τηλεοπτικού οργανισμού στην Ελλάδα.

    megatv
    Ο λογαριασμός του Mega στο Facebook, με το σχόλιο “Με την άδειά σας… ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!”

    Οι λόγοι που το Μεγάλο Κανάλι τέθηκε δια νόμου εκτός της κούρσας είναι γνωστοί. Η κυριότερη αιτία ήταν ότι στον φάκελο που κατέθεσε, παρέλειψε να συμπεριλάβει τη φορολογική και την τραπεζική ενημερότητα, κάτι που πρώτον, οδήγησε με μαθηματική ακρίβεια το κανάλι εκτός του διαγωνισμού και δεύτερον το πιο πιθανό είναι ότι θα σημάνει την αρχή του τέλους για ένα κανάλι που έχει γράψει τηλεοπτική και επιχειρηματική ιστορία.

    Οι εργαζόμενοι του Mega όμως, αψηφούν την αγωνία τους και τον εφιάλτη της ανεργίας που ορθώνεται μπροστά στα μάτια τους σαν τέρας έτοιμο να τους κατασπαράξει και στέκονται εκεί, συνεχίζοντας να εκτελούν τα καθήκοντά τους με περίσσεια δύναμη και κουράγιο. Επιπλέον, οι λογαριασμοί του Mega σε Facebook και Twitter παραμένουν ενεργοί και ανανεώνονται συνεχώς. Και στα δύο κοινωνικά δίκτυα, οι εργαζόμενοι του καναλιού ανεβάζουν ειδήσεις και βίντεο από τα δελτία, καλύπτοντας όλα τα γεγονότα που συμβαίνουν σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο.

    megatv
    Ο λογαριασμός @Megagegonota του Mega στο Twitter ανανεώνεται συνεχώς

    Αξίζει να αναφερθεί ότι οι μέτοχοι του Μεγάλου Καναλιού δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια στην απόφαση του αποκλεισμού του σταθμού από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Συγκεκριμένα, ο κ. Φώτης Μπόμπολας τόνισε ότι το κανάλι θα συνεχίσει να λειτουργεί διεκδικώντας τα δικαιώματά του, πάντα εντός των πλαισίων της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας, σε πείσμα των καταστάσεων και των καιρών.

    Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Τηλέτυπος έλεγε τα εξής:

    “Μετά από 27 χρόνια κυρίαρχης παρουσίας και πολυσχιδούς προσφοράς η εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. κρίθηκε από καινοφανή όργανα, ‘στάσιμη’.

    Λάθος, εθελοτυφλία ή σκοπιμότητα άραγε;

    H ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε., η μόνη πολυμετοχική εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών από το 1994 τηλεοπτική εταιρεία, διαθέτει την διαυγέστερη μετοχική σύνθεση, με ημεδαπούς και θεσμικούς αλλοδαπούς επενδυτές, την πλέον διαφανή προέλευση οικονομικών μέσων και τον μικρότερο σε σχέση με τον κύκλο εργασιών της και μάλιστα τον πλέον εξασφαλισμένο για τις Τράπεζες δανεισμό μεταξύ όλων των ηλεκτρονικών ΜΜΕ.

    Έχει αποδώσει στο Ελληνικό Δημόσιο από το 1989, που λειτουργεί νόμιμα βάσει αδείας, έως σήμερα φόρους και τέλη πλέον του 1.300.000.000 ευρώ, απασχολεί δε συνεχώς προσωπικό πλέον των 500 ατόμων έχοντας καταβάλει αμοιβές ύψους 450.000.000 ευρώ.
    Ευρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της και την αποδέσμευση σημαντικών χρηματικών ποσών, που θα επιτρέψει την τακτοποίηση υποχρεώσεών της.

    Το MEGA συνεχίζει να λειτουργεί διεκδικώντας τα δικαιώματά του, πάντα εντός των πλαισίων της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας, σε πείσμα των καταστάσεων και των καιρών”.

    Πρέπει, τέλος, να σημειωθεί και το ότι η 27η Ιουλίου του 2016 είναι η μέρα που ορίστηκε η δικάσιμος της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων των απλήρωτων εργαζομένων του Mega. Το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους της εταιρείας αναφέρει αναλυτικά ότι:

    “Σήμερα, 21 Ιουλίου 2016, συζητήθηκε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών το αίτημα προσωρινής διαταγής 124 εργαζομένων (δημοσιογράφων και τεχνικών) του σταθμού MEGA CHANNEL, ιδιοκτησίας της εταιρείας ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. (οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από το γραφείο μας), με το οποίο αυτοί αξίωσαν την προσωρινή επιδίκαση μέρους των οφειλομένων σ’ αυτούς δεδουλευμένων αποδοχών τους, καθώς και την απαγόρευση οποιασδήποτε μεταβολής της νομικής και πραγματικής κατάστασης κάθε περιουσιακού στοιχείου της εταιρείας, προκειμένου για τη διασφάλιση των απαιτήσεών τους.

    Κατόπιν της ανωτέρω συζήτησης και παρά τη σφοδρή αντιδικία, το Δικαστήριο έκανε δεκτά τα ανωτέρω νόμιμα και δίκαια αιτήματά μας, ορίζοντας ως δικάσιμο της αίτησης μας ασφαλιστικών μέτρων την 27η Ιουλίου 2016.

    Θεωρούμε ότι αυτό συνιστά το πρώτο και αποφασιστικό βήμα προς τη δικαίωση του πολύμηνου αγώνα των εργαζομένων του σταθμού, οι οποίοι εδώ και μήνες αγωνίζονται να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους, αλλά και το σταθμό στις επάλξεις της ενημέρωσης”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/spiros-latsis-mistiko-piso-apo-tin-agora-ton-elpe/62867

     



    ΣΧΟΛΙΑ