• LIFE&STYLE

    DNA Matchmaking: Ο επαναστατικός τρόπος για να δείτε εάν ταιριάζετε με κάποιον (video)

    • NewsRoom


    Θέλετε να δείτε αν ταιριάζετε σαν ζευγάρι; Κάντε το τεστ DNA Matchmaking! Το τεστ αυτό αναλύει τα γενετικά χαρακτηριστικά των δύο συντρόφων και στη συνέχεια δείχνει αν το ταιριάζει μεταξύ του αφού μπορεί και μαντεύει τα ψυχολογικά του χαρακτηριστικά.

    Πιο συγκεκριμένα, μία από τις εταιρείες που έχει αναπτύξει γενετικό τεστ συμβατότητας των ζευγαριών είναι η καναδική εταιρία “Instant Chemistry”. Η εταιρεία αυτή δημιούργησε ένα πρωτότυπο τεστ που αξιολογεί τη συμβατότητα και τη χημεία μεταξύ δύο συντρόφων. Το τεστ βασίζεται στα γενετικά αλλά και τα ψυχολογικά χαρακτηριστικά του ζευγαριού. Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο “CBS” , οι τιμές για ένα τεστ DNA που ρίχνει φως στη συμβατότητα των ζευγαριών ξεκινούν από 149 δολάρια.

    Για τους επιστήμονες, η μακροπρόθεσμη ικανοποίηση από τη σχέση βασίζεται σε δύο μεταβλητές – το DNA και τα βασικά γνωρίσματα της προσωπικότητας και κατά πόσο αυτές ταιριάζουν μεταξύ δύο συντρόφων. Το τεστ βασίζεται στα ερευνητικά δεδομένα που αποδεικνύουν το παραπάνω. Συνδυάζοντας βιολογικούς και ψυχολογικούς δείκτες, το τεστ καθορίζει κατά πόσο το ζευγάρι είναι συμβατό.

    Κατ’αρχήν, χρειάζεται ένα δείγμα DNA, το οποίο λαμβάνεται απλώς και μόνο με μια σταγόνα σάλιου. Τα δείγματα από τους δύο συντρόφους αποστέλλονται στο εργαστήριο για ανάλυση. Η βαθμολογία στο τεστ βιο-συμβατότητας καθορίζει κατά πόσο ταιριάζει το ζευγάρι και, σύμφωνα με τους επιστήμονες , βοηθά να εντοπιστούν τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία της σχέσης. Οι ερευνητές μελετούν, μεταξύ άλλων, τους υποδοχείς τις σεροτονίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που σχετίζεται με τις συναισθηματικές αντιδράσεις του ατόμου και τα επίπεδα ντοπαμίνης.

    Τέλος, τα ζευγάρια μπορούν επίσης να συμπληρώσουν ένα online ψυχολογικό τεστ ώστε τα αποτελέσματα να είναι πιο ολοκληρωμένα.

    Δείτε το βίντεο:

    Διαβάστε ακόμα:

    http://www.mononews.gr/pos-mia-sakoula-patatakia-tha-sas-sosi-apo-tin-ania/41240



    ΣΧΟΛΙΑ