• Videos & Blogs

    Χαμός στον Πειραιά! Aρνούνται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να εκκενώσουν το λιμάνι (Video)


    Πανδαιμόνιο επικρατεί εδώ και λίγη ώρα στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς ο λιμενάρχης με ντουντούκα προσπαθεί να ενημερώσει τους πάνω από 4.600 πρόσφυγες και μετανάστες ότι “Tο λιμάνι του Πειραιά δεν είναι hotspot, είναι χώρος προσωρινής φιλοξενίας”.

    Ενώ, επισήμανε ότι “H προσωρινή διαμονή τελείωσε και θα πάνε σε πιο οργανωμένα hotspot που η πολιτεία έχει φτιάξει. Θα είναι εξοπλισμένα και κατάλληλα για τη φιλοξενία τους. Παράκληση σιγά σιγά να αρχίσουν να μαζεύουν τις σκηνές τους. Αναμένουμε σιγά σιγά την ανταπόκρισή τους”.

    Νωρίτερα, ανάμεσα στους μετανάστες κυκλοφορούσε ένας άνδρας με ντουντούκα στα χέρια ο οποίος τους καλούσε σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος το Σάββατο με αίτημα να ανοίξουν τα σύνορα. Για τον ίδιο λόγο κυκλοφόρησε και ένα κείμενο γραμμένο στα αραβικά και τα φαρσί.

    https://www.youtube.com/watch?v=D9hBm-UGnFk

    Για τους Σύριους υπηκόυς προβλέπεται να μεταφερθούν σε κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, ενώ για τους Αφγανούς υπάρχουν λεωφορεία για να τους μεταφέρουν στο κέντρο φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά.

    Ήδη, ένα πούλμαν βρίσκεται έξω από την πύλη Ε2 με προορισμό τη βόρεια Ελλάδα, ωστόσο, μέχρι στιγμής, κανένας μετανάστης ή πρόσφυγας δεν έχει επιβιβαστεί σε αυτό.

    Έως τώρα πάντως οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν φαίνεται να συνεργάζονται με τις αρχές και παραμένουν στις σκηνές τους χωρίς να έχουν δείξει ενδιαφέρον να μετακινηθούν, ενώ ορισμένοι κρατούν στα χέρια αυτοσχέδια πλακάτ στα οποία γράφουν «είμαστε κουρασμένοι» (We are tired).





    ΣΧΟΛΙΑ