• Videos & Blogs

    Catterbox: Με αυτό το κολάρο οι γάτες πλέον μπορούν να μιλήσουν στα αφεντικά τους!

    • NewsRoom


    Όποιος έχει δει την ταινία “Dr. Dolittle: Ο γιατρός τρελάθηκε”, έχει σίγουρα ονειρευτεί πώς θα ήταν αν μπορούσε να πιάσει συζήτηση με το κατοικίδιο τους. Η εταιρία Mars’ Temptations Lab ισχυρίζεται ότι το Hi-tech κολάρο, με το όνομα “Catterbox”, που έχει δημιουργήσει, μπορεί να μεταφράσει τι λέει η γάτα σας με το μιάου της και υπόσχεται ότι θα σας φέρει πιο κοντά με το κατοικίδιο σας. Τα πρωτότυπα κολάρα έχουν λανσαριστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Νέα Ζηλανδία.

    “Αναλύοντας τους ήχους των γατών και αναπτύσσοντας ένα πρόγραμμα για να ανιχνεύει το μιάου της γάτας, μπορεί και το μετατρέπει σε ανθρώπινη φωνή. Η τεχνολογία είναι μέσα σε ένα κομψό 3D κολάρο που συνδέεται με το app που δημιουργήσαμε, που μπορείς ακόμα και να επιλέξεις την φωνή της γάτας σου. Η Mars φτιάχνει ήδη λιχουδιές για γάτες, άλλα ήθελε να πάει ένα βήμα παραπέρα με την τεχνολογία αυτή.

    O επικεφαλής της Mars’ Temptations Lab, Pete Simmons δήλωσε: “ Είμαστε γοητευμένοι με τις γάτες και έχουμε βάλει στόχο να τις καταλάβουμε καλύτερα”.

    Όμως, επείδη τα συγκεκριμένα κατοικίδια δεν εντυπωσιάζονται ιδιαίτερα με τους ανθρώπους,  παραμένει ασαφές αν οι γάτες που θα φοράνε τα κολάρα θα εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους.  Πέρυσι, ο κτηνίατρος Gary Weitzman, δημοσίευσε ένα βιβλίο με τον τίτλο “How To Speak Cat”.  Ισχυρίζεται ότι κάθε μίαου “εκπαιδεύει” τους ανθρώπους  να εκπληρώνουν κάθε τους επιθυμία.

    Μιλάει ακόμα και για την γλώσσα του σώματος της γάτας: Για παράδειγμα, επεκτείνοντας τις ουρές τους προς τα πάνω αντιστοιχεί με μια ανθρώπινη χειραψία, ενώ ένα αργό βλεφάρισμα μπορεί να παρομοιαστεί με ένα πεταχτό φιλί στο μάγουλο ή ένα κλείσιμο του ματιού ανάμεσα σε φίλους. Αλλά αν η γάτα σας έχει τα αυτιά της κάτω ίσως να θέλετε να μείνετε μακριά, καθώς αυτό σημαίνει ότι είναι φοβισμένη ή προετοιμάζεται για καβγά

    https://www.youtube.com/watch?v=IxzTImuYwLU



    ΣΧΟΛΙΑ