• Videos & Blogs

    Αυτά είναι όλα όσα γνωρίζουμε για τη νύχτα τρόμου στο Μόναχο (video)


    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί το Μόναχο. Επί ποδός βρίσκεται η αστυνομία της Βαυαρίας με στόχο τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης που σημειώθηκε νωρίτερα στο εμπορικό κέντρο Olympia-Einkaufszentrum, ενώ οι κάτοικοι της γερμανικής πόλης – ακολουθώντας τις συστάσεις των αστυνομικών που τους κάλεσαν να αποφύγουν τους δημόσιους χώρους – παραμένουν στα σπίτια τους και οι δρόμοι έχουν ερημώσει.

    Οι απόψεις σχετικά με την ταυτότητα των δραστών είναι συγκεχυμένες καθώς υπάρχουν πολλές αντικρουόμενες πληροφορίες από ανθρώπους που έγιναν μάρτυρες στην αιματηρή επίθεση. Οι αρχές δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα εάν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που συνδέουν τη σημερινή επίθεση με το μακελειό που είχε γίνει το 2011 στη Νορβηγία, όταν ο Άντερς Μπρέιβιγκ σκότωσε εν ψυχρώ 77 ανθρώπους.

    monaxogermani

    Ασάφεια επικρατεί και όσον αφορά τα θύματα της επίθεσης. Μέχρι στιγμής, επίσημα έχουν χάσει τη ζωή τους 9 άνθρωποι – σενάρια έκαναν λόγο ακόμα και για 15 νεκρούς – ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των τραυματιών.

    Αρκετά συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες και όσον αφορά τον αριθμό των δραστών, καθώς αρχικά είχε γίνει αναφορά για ένα δράστη ενώ αργότερα τα γερμανικά μέσα μετέδιδαν ότι οι δράστες ήταν τρεις. Και πιθανόν ο ένας από αυτούς είναι ήδη νεκρός. Παράλληλα η βαυαρική αστυνομία, για λόγους ασφαλείας, έχει απευθύνει εκκλήσεις στους πολίτες να μη δημοσιεύουν φωτογραφίες και βίντεο στα social media.

    monaxo

    Η αστυνομία της Βαυαρίας ανακοίνωσε στο λογαριασμό της στο Twitter ότι:

    “Στις 17:50 αυτόπτες μάρτυρες ειδοποίησαν την Αστυνομία για πυροβολισμούς στον κεντρικό δρόμο κοντά στο εμπορικό κέντρο ‘Olympia’ και κατόπιν για συνέχεια των πυροβολισμών στο ίδιο το εμπορικό κέντρο. 

    Μάρτυρες αναφέρθηκαν σε τρία άτομα με όπλα. Για τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών δεν υπάρχουν ασφαλή στοιχεία.

    Η Αστυνομία επιχειρεί με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις της και με την υποστήριξη ειδικών μονάδων αλλά και μονάδων της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας. Μέχρι τώρα δεν έχει καταστεί εφικτό να συλληφθούν οι δράστες, η έρευνα για τους οποίους διεξάγεται εντατικά. Λόγω της ακόμη ασαφούς κατάστασης, παρακαλούμε όλους όσοι βρίσκονται στην πόλη να παραμείνουν στα σπίτια τους ή να αναζητήσουν καταφύγιο στα πλησιέστερα κτίρια. Η λειτουργία των μαζικών μέσων συγκοινωνίας έχει για την ώρα διακοπεί”.

    GERMANY-SHOOTING-MALL

    Επιπλέον, ο Αμερικανός Πρόεδρος Barack Obama, όταν πληροφορήθηκε τις δυσάρεστες εξελίξεις στο Μόναχο, πραγματοποιούσε ομιλία και έσπευσε να στείλει μήνυμα συμπαράστασης στη Γερμανία. “Η καρδιά μας βρίσκεται με τα θύματα της επίθεσης, δεν γνωρίζουμε ακόμη περισσότερες πληροφορίες, αλλά θα παράσχουμε κάθε βοήθεια και στήριξη στην Γερμανία”, είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Obama, ο οποίος ενημερώνεται διαρκώς από τους συνεργάτες του για τις εξελίξεις στο Μόναχο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/tromos-sto-monacho-pirovolismi-se-emporiko-kentro-exi-nekri-video/63365

     



    ΣΧΟΛΙΑ