• City Stories

    Τρεις ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για αυτή την Τετάρτη (29/8)

    café του Νομισματικού Μουσείου


    Η Αθήνα είναι γεμάτη εκδηλώσεις και πολλές από αυτές πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο. Αν ψάχνετε κάτι όμορφο για να περάσετε τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου, τότε μπορείτε να επιλέξετε μια δραστηριότητα, μια θερινή προβολή ταινίας ή μια υπαίθρια συναυλία. Δείτε παρακάτω τρεις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται αυτή την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018 σε διάφορα μέρη της Αθήνας δωρεάν.

    Γυμναστική:

    1. Άσκηση για όλους στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

    Έμπειροι καθηγητές φυσικής αγωγής βρίσκονται στους χώρους των υπαίθριων οργάνων, δίνουν συμβουλές και καλές πρακτικές και αξιολογούν τη φυσική κατάσταση των ασκούμενων. Οι προπονητές ακόμη, μπορούν να σχεδιάσουν εξατομικευμένα προγράμματα αερόβιας άσκησης, μυϊκής ενδυνάμωσης, ασκησιολόγια ευλυγισίας και αποθεραπείας για όσους το επιθυμούν.

    Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος

    Πότε:
    Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018
    18.30 – 21.30

    Πού:
    ΣΤΙΒΟΣ
    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
    Λεωφ.Συγγρού 364, Καλλιθέα

    Ελεύθερη είσοδος

    Σινεμά:

    2. Τελευταία προβολή του 8ου Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας

    Το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας (Athens Open Air Film Festival), σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), επέστρεψε για 8η χρονιά φέτος και μας κρατά συντροφιά από τον Ιούνιο. Ολοκληρώνει τις μαγικές προβολές του σε διάφορους υπαίθριους χώρους της Αθήνας αυτή την Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2018, με την προβολή της ταινίας “Ο Άρχοντας των Μυγών”

    Ο Άρχοντας των Μυγών (Lord of the Flies, 1963) του Πίτερ Μπρουκ
    Aφιέρωμα “Κλασικά Εικονογραφημένα”, σε συνεργασία με το British Council
    Πρωταγωνιστούν: Τζέιμς Όμπρι, Τομ Τσάπιν, Χιου Έντουαρντς
    Διάρκεια: 92’

    Από τη μία στιγμή στην άλλη ξεσπάει πόλεμος και ένα τσούρμο Βρετανών σχολιαρόπαιδων βρίσκει καταφύγιο σε ένα εξωτικό νησί, στη μέση του πουθενά. Μόνα, και χωρίς καμία δυνατότητα επαφής με τον έξω κόσμο, τα αγόρια προσπαθούν να οργανώσουν μία κοινωνία από το μηδέν, παρά τις διαρκείς έριδες που απειλούν αυτή την, ούτως ή άλλως, εύθραυστη νέα συνθήκη.

    Αν η ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο εναποτίθεται κατά τεκμήριο στα παιδιά, η ίδια ελπίδα καταποντίζεται με τον πλέον δραματικό τρόπο στο πέλαγο της ψυχροπολεμικής απαισιοδοξίας που περιβάλλει το νησί του «Άρχοντα των Μυγών». Ο λόγος φυσικά για τη κλασική αλληγορική νουβέλα που εξέδωσε ο Γουίλιαμ Γκόλντινγκ το 1954 και την οποία μετέφερε υποδειγματικά στο σινεμά ο Πίτερ Μπρουκ. Το γεγονός δε, ότι ο Βρετανός σκηνοθέτης τη γύρισε με ένα άγουρο καστ πιτσιρικάδων στο Πουέρτο Ρίκο, τις ημέρες όπου στη γειτονική Κούβα βρισκόταν σε εξέλιξη η εισβολή στον Κόλπο των Χοίρων, προσδίδει στο φιλμ μια σημειολογική δυναμική που το ακολουθεί μέχρι σήμερα. (Nεκτάριος Σάκκας)

    Πότε:
    Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018
    21.00

    Πού:
    Κήπος Νομισματικού Μουσείου
    Πανεπιστημίου 12, Αθήνα

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    Συναυλία:

    3. Ρένα Μόρφη στο “Λιπάσματα 2018: Φεστιβάλ στη θάλασσα”

    Η Ρένα Μόρφη παρουσιάζει την φανταχτερή περσόνα Σούλη Ανατολή στο “Λιπάσματα 2018: Φεστιβάλ στη θάλασσα”.

    Έχοντας στις αποσκευές της την επιτυχία “Όταν σου χορεύω”, αλλά και το “Αμάντο μίο”, που μόλις κυκλοφόρησε, ανεβαίνει στη σκηνή των Λιπασμάτων για να μας ταξιδέψει μπρoς και πίσω στο χρόνο και τον Ατλαντικό, ανακατεύοντας το Αιγάλεω city του Ζαμπέτα με το Siboney της Αβάνα σε ένα ξεχωριστό μουσικό πάντρεμα.

    Εκτός από τις επιτυχίες του Φοίβου Δεληβοριά και του Δημήτρη Μπαλογιάννη που υπογράφουν τον δίσκο της, θα ακούσουμε ασυνήθιστες διασκευές. Μέσα από 60s και 70s επιτυχίες που άφησαν ιστορία και χτύπησαν στην καρδιά μας, η Σούλη Ανατολή ανακατεύει ξανά την τράπουλα και μας τραγουδά ό,τι επέζησε από τις περασμένες δεκαετίες, χωρίς ταμπέλες και ταμπού, υποσχόμενη αυθεντική διασκέδαση.

    Οι συνήθεις ύποπτοι, Λάμπης Κουντουρόγιαννης στην ηλεκτρική κιθάρα και Αστέρης Παπασταματάκης στη φαρφίσα, μπαίνουν στη χρονομηχανή και μας φέρνουν απογειωτικές μελωδίες που δύσκολα ξεχνιούνται.

    Ο Σπύρος Λιγκώνης στα ντραμς και ο Άγγελος Πολυχρόνου στα κρουστά ενώνουν μαγικά Ανατολή και Δύση, με cumbia και καρσιλαμά, bachata και τσιφτετέλι, κάνοντας τη Λατινική Αμερική με την Δραπετσώνας να μοιάζει ένα τσιγάρο δρόμος.

    Επί σκηνής στην κλασική κιθάρα και ο συνθέτης Δημήτρης Μπαλογιάννης. Στον ήχο ο Αγαπητός Καταξάκη.

    Πότε:
    Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018
    21.00

    Πού:
    Πολυχώρος Λιπασμάτων Δραπετσώνας
    Πάρκο Εργατιάς, Πειραιάς

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σοφία Βάρη: Φόρμες & Αντιθέσεις – Μια ενδιαφέρουσα έκθεση γλυπτικής στο ΚΠΙΣΝ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θερινό σινεμά στο Χυτήριο: Πέντε δωρεάν προβολές για αυτή τη βδομάδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βραζιλιάνικα ηχοχρώματα με τους Banda Valeu στο ΚΠΙΣΝ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων αποχαιρετά το καλοκαίρι με μια δωρεάν συναυλία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Athens School Festival 2018: Ένα εκρηκτικό μουσικό διήμερο στην Τεχνόπολη!



    ΣΧΟΛΙΑ