• City Stories

    Τρεις εύκολες και γευστικές συνταγές για να μαγειρέψετε το θρεπτικό μπρόκολο

    • NewsRoom
    μπρόκολο


    Το μπρόκολο αποτελεί μια θρεπτική και γεμάτη με βιταμίνες τροφή. Αρκετές φορές, όμως, δεν ξέρουμε πώς να το μαγειρέψουμε και δυσκολευόμαστε να σκεφτούμε συνταγές που να το περιλαμβάνουν. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τρεις διαφορετικές εύκολες και πολύ νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψετε το μπρόκολο. Μάλιστα, οι τρόποι αυτοί ίσως να αρέσουν και στα παιδιά, τα οποία συνήθως δεν έχουν σε μεγάλη εκτίμηση το λαχανικό αυτό!

    1. Μπρόκολο σαλάτα με μπέικον

    Βράζετε το μπρόκολο για λίγα λεπτά ώστε να μείνει τραγανό, το βγάζετε από την κατσαρόλα και το τοποθετείτε σε ένα μπολ. Το μυστικό για να μείνει πράσινο το χρώμα του, ειδικά αν πρόκειται να το σερβίρετε αργότερα, είναι να του ρίξετε παγάκια. Σε ένα τηγανάκι χωρίς λάδι, ψήνετε το μπέικον. Τώρα χτυπάτε σε ένα μπολ τη σος. Μαγιονέζα, λίγο σκόρδο, μουστάρδα, μέλι, ξύδι, αλάτι και λίγο μαύρο πιπέρι. Αν το ανακατέψετε στο multi θα γίνει πιο πηχτό σαν κρέμα. Προσθέτετε σταφίδες και ξηρούς καρπούς, περιχύνετε τη σος και μικρά κομματάκια μπέικον και μια πολύ νόστιμη σαλάτα είναι έτοιμη!

    broccoli-salad-dressed

    2. Πατάτες γεμιστές με μπρόκολο και τυρί

    Ανοίγετε στη μέση, αφού τις έχετε πλύνει καλά, μερικές πατάτες. Τις βάζετε στο φούρνο με τη φλούδα τους να ψηθούν. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τυρί τσένταρ με κρέμα γάλακτος. Αν θέλετε πιο… υγιεινό γεύμα και ίσως διαίτης, αντικαθιστάτε την κρέμα με γιαούρτι. Έχετε βράσει λίγα μπουκετάκια μπρόκολου και τα ψιλοκόβετε. Μόλις οι πατάτες είναι έτοιμες, τις “σκάβετε”, ρίχνετε μέσα το μπρόκολο και το μείγμα τυριού με το γιαούρτι ή την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε με την ψίχα της πατάτας… Να λοιπόν μια άλλη διαφορετική συνταγή με μπρόκολο!

    brocolli-cheese-potato-skins

    3. Τάρτα με μπρόκολο και τυρί 

    Ανοίγετε μια σφολιάτα την βάζετε σε ταψάκι για τάρτες και την ψήνετε βάζοντας ένα βάρος μέσα (π.χ αλουμινόχαρτο με φακές) έχοντας κάνει τρύπες με το πιρούνι στον πάτο. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος μαζί με τυρί, αλάτι και πιπέρι. Έχετε βράσει μερικά μπουκετάκια μπρόκολο και τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Μόλις ο πάτος της τάρτας είναι έτοιμος ρίχνετε το μείγμα των τυριών και τα κομμάτια μπρόκολου και ψήνετε για κανένα 20λεπτο σε προθερμασμένο φούρνο!

    tarte

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίθανο χριστουγεννιάτικο ποτό με βότκα και ρόδι για τους καλεσμένους σας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μια υπέροχη κι εύκολη συνταγή: Οι πατάτες του φούρνου… αλλιώς!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συνταγή για τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα μπισκότα (gingerbread)



    ΣΧΟΛΙΑ