• City Stories

    Καρκίνος του μαστού: Προσοχή! Αποφύγετε αυτές τις 3 (διαολεμένες) συνήθειες

    • NewsRoom


    O καρκίνος του μαστού είναι δυστυχώς μια πολύ συχνή μορφή καρκίνου στον γυναικείο πληθυσμό και μια από τις συχνότερα εμφανιζόμενες μορφές καρκίνου παγκοσμίως. Η μαστογραφία, ο υπερηχογραφικός έλεγχος καθώς και η τακτική αυτοεξέταση ή η εξέταση από τον γυναικολόγο αποτελούν μεθόδους για την έγκαιρη εύρεση ύποπτων όγκων που απαιτούν άμεση διάγνωση και θεραπεία.

    Έχει υπολογιστεί πως υπάρχει μία στις δέκα πιθανότητες για κάθε υγιή γυναίκα να νοσήσει ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αγγίζουν το 1,6 εκ. ασθενείς ετησίως, με βάση επίσημα στοιχεία που προέρχονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Μόνο στις ευρωπαϊκές χώρες περίπου 450.000 γυναίκες προσβάλλονται από την ασθένεια κάθε χρόνο!

    Το Αμερικανικό Ίδρυμα Έρευνας του Καρκίνου (AICR) ανακοίνωσε πως, με βάση επιστημονικές μελέτες, 1 στα 3 κρούσματα της νόσου θα μπορούσαν να αποφευχθούν με την πρόληψη της παχυσαρκίας, την τακτική άσκηση καθώς και τον περιορισμό της κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών.

    Αν και η εμφάνιση του καρκίνου είναι ένα ιδιαίτερα περίπλοκο ζήτημα υγείας που διερευνάται και δεν μπορεί να αποδοθεί σε μόνο μία αιτία, έχει διαπιστωθεί πως σχεδόν 20% των κρουσμάτων καρκίνου του μαστού διαγιγνώσκεται σε γυναίκες που είχαν περίσσιο σωματικό λίπος. Επομένως η απώλεια κιλών – σωματικού λίπους είναι επιβεβλημένη για προληπτικούς λόγους για τον καρκίνο του μαστού, όπως και για άλλες σοβαρές παθήσεις.

    Όσον αφορά την επίδραση της άσκησης στην πρόληψη της νόσου, πρέπει να γνωρίζετε πως έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 60 μελέτες που έχουν δείξει μείωση του κινδύνου στις γυναίκες που ασκούνται με συχνότητα. Η μείωση αυτή φθάνει έως και το 50%, σύμφωνα με το αμερικάνικο Εθνικό Ίδρυμα Καρκίνου (NCI)!

    Το τρίτο προληπτικό μέτρο αφορά την αποφυγή ή έστω την αραιή κατανάλωση αλκοόλ καθώς έχει διαπιστωθεί πως ακόμα και ένα ποτό, όταν καταναλώνεται πολύ συχνά, μπορεί να δημιουργήσει κίνδυνο εμφάνισης του καρκίνου του μαστού.

    Εκτός από την παχυσαρκία, την καθιστική ζωή και το αλκοόλ, τα κυριότερα αίτια και οι παράγοντες κινδύνου για την εκδήλωση της ασθένειας, όπως έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα, είναι η ηλικία, η κληρονομικότητα, το κάπνισμα, η έκθεση σε ακτινοβολία και οι θεραπείες ορμονικής υποκατάστασης.

    Πηγή: thetherapies.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τα ρούχα που έγραψαν ιστορία στο σινεμά



    ΣΧΟΛΙΑ