• City Stories

    Τρία σημεία στην πόλη για τις ομορφότερες βόλτες τη μέρα της Πρωτομαγιάς


    Η Πρωτομαγιά είναι κοντά και εμείς προετοιμαζόμαστε για τις βόλτες μας στην πόλη. Θα ξεχυθούμε στα πάρκα, στα άλση και στις πλατείες για να “πιάσουμε τον Μάη” και να υποδεχτούμε τον νέο (και τελευταίο) μήνα της άνοιξης για φέτος. Πού μπορούμε, όμως, να βολτάρουμε και να περάσουμε τη μέρα μας; Παρακάτω θα βρείτε τρία σημεία στην Αθήνα, που ο περισσότερος κόσμος θα προτιμήσει τη μέρα της Πρωτομαγιάς!

    1. Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)

    Πρόκειται, σαφώς, για μια εξαιρετική τοποθεσία στην Αθήνα και για το στολίδι της πόλης. Η πολύ μεγάλη και καταπράσινη έκτασή του είναι ιδανική για την ημέρα της Πρωτομαγιάς, ενώ ο κυριότερος λόγος για τον οποίο πρέπει να το επισκεφθείτε τη μέρα αυτή, είναι η ποικιλία εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, όπως μπορείτε να δείτε κι εδώ.

    ΚΠΙΣΝ

    2. Εθνικός Κήπος

    Στην καρδιά της πόλης, στο Σύνταγμα, μπορείτε να βολτάρετε ανάμεσα στα δέντρα και τις λίμνες του Εθνικού Κήπου, αλλά και στην περιοχή του Ζαππείου. Αν έχετε παιδιά μαζί σας, τότε ο μικρός ζωολογικός κήπος και η παιδική χαρά θα τα κάνουν να περάσουν πολύ όμορφα τη μέρα της Πρωτομαγιάς.

    3. Λόφος Φιλοπάππου

    Ο καταπράσινος Λόφος του Φιλοπάππου συγκεντρώνει κάθε χρόνο σωρεία κόσμου, που ανεβαίνει μέχρι την κορυφή του για να απολαύσει τη θέα και που βολτάρει μαζεύοντας λουλούδια και πρασινάδες για να φτιάξει το πρωτομαγιάτικο στεφάνι του (δείτε εδώ και εδώ πώς να το φτιάξετε). Η ανάβαση και η κατάβαση αποτελούν μια πολύ ωραία επιλογή για να περάσετε τη μέρα σας ανάμεσα στα πεύκα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η πιο όμορφη Πρωτομαγιά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος



    ΣΧΟΛΙΑ