• City Stories

    Το πρόγραμμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου για τη σεζόν 2019-2020

    • NewsRoom


    Είκοσι οκτώ παραστάσεις, δεκατρείς εκ των οποίων επαναλήψεις, θα φιλοξενήσει τη φετινή σεζόν το Θέατρο του Νέου Κόσμου, που αυτή τη χρονιά εκτείνει τις δράσεις του σε πέντε ακόμα θέατρα, εκτός από την έδρα του στο Φιξ.

    Συγκεκριμένα, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, στο Θέατρο Άνεσις, στο Θέατρο Τζένη Καρέζη, στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, στο Bios Main και στο Tempus Verum-Εν Αθήναις, θα παρουσιαστούν νέες, αλλά και παλιές αγαπημένες θεατρικές παραγωγές.

    Η παρουσίαση του προγράμματος της φετινής σεζόν ξεκίνησε με ένα αυτοσαρκαστικό χιουμοριστικό βίντεο που αναφερόταν σ΄αυτήν ακριβώς την επέκταση των δράσεων του θεάτρου και σε άλλες σκηνές. «Δεν ανεβάζουμε τόσες παραστάσεις σε τόσα θέατρα για να κατακτήσουμε τον κόσμο, αλλά γιατί έχουμε ωραίες προτάσεις τις οποίες θέλουμε να πραγματοποιήσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, Μίλτος Σωτηριάδης.

    Παρών δήλωσε και ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο οποίος σκηνοθετεί δύο έργα, τον «Γιο» του Φλοριάν Ζελλέρ (με τους Λάζαρο Γεωργακόπουλο, Δέσποινα Κούρτη, Άννα Καλαϊτζίδου και Γιώργο Μακρή) και την περσινή επιτυχία «Ποιος σκότωσε τον Σκύλο τα μεσάνυχτα» του Σάιμον Στήβενς. «Είμαι εδώ και είμαι καλά. Άλλωστε πάντα ήμουν εδώ, έλειπα απλώς από την καθημερινότητα του θεάτρου. Και μου έλειψε αυτή η καθημερινότητα. Ξέρετε, νιώθω σαν κάποιους πατεράδες που – ενώ έχουν δώσει τη διαχείριση του μαγαζιού στο γιο τους – εξακολουθούν να κάθονται έξω από την πόρτα» ανέφερε.

    Νέες παραγωγές

    Από τις νέες παραγωγές, στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου θα δούμε το «Mute» του Γιώργου Χρυσοστόμου, μια παράσταση «με μουσική χωρίς μουσικούς, με λέξεις χωρίς λέξεις για έναν άνθρωπο που κυνηγά το μυαλό του», αλλά και το ευαίσθητο έργο του Φλοριάν Ζελλέρ, «Ο Γιος», που έχει στο επίκεντρό του την εφηβεία, και αποτελεί το τρίτο μέρος μιας άτυπης τριλογίας, μαζί με τον «Πατέρα» και τη «Μητέρα» που έχουν προηγηθεί. Ο πολυβραβευμένος Ζελλέρ, γνωστός και στην Ελλάδα, ανατέμνει τις δυναμικές της σύγχρονης οικογένειας, δίνοντάς μας ένα έργο με απρόβλεπτο φινάλε, που μιλάει κατευθείαν στην καρδιά των θεατών.

    Ακόμη, στην Κεντρική Σκηνή, ο Γιώργος Παπαγεωργίου θα σκηνοθετήσει το εμβληματικό έργο του Τένεσι Ουίλιαμς, «Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι», η Ομάδα Πυρ θα παρουσιάσει τη νέα της δουλειά πάνω στο «Μάκιναλ» σε σκηνοθεσία Ιώς Βουλγαράκη, ενώ θα δούμε και το κλείσιμο της τριλογίας «Travel» των Bijoux de Kant με τον «Ερωτόκριτο» σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη και πρωταγωνιστές τους Ανθή Ευστρατιάδου και Ντένη Μακρή.

    Ο Κάτω Χώρος του Θεάτρου του Νέου Κόσμου θα φιλοξενήσει το πολιτικό έργο της Ελεάννας Γεωργούλη «Τα κόκκινα τετράδια», βασισμένο στην ιστορία της οικογένειάς της με τους Ανδρέα Κοντόπουλο και Νάνσυ Μπούκλη. Στον ίδιο χώρο, η ομάδα Fem Tettix, μετά τη νίκη της στο Bob Theatre Festival 2019, θα παρουσιάσει την ολοκληρωμένη εκδοχή του έργου «Αφρική, ή Πώς να φυτέψετε τον νεκρό αδελφό σας», ενώ η ομάδα Goo Theater Company θα ανεβάσει το «Love Not: Το πείραμα μιας σχέσης» σε σκηνοθεσία της Θεοδώρας Καπράλου με πρωταγωνιστές τους Μαρία Κωνσταντάκη και Θύμιο Κούκιο. Στο Δώμα, η Ομάδα 4Frontal θα παρουσιάσει τα «Φτερά Μπεκάτσας», μια παράσταση βασισμένη στο μυθιστόρημα του Θανάση Βαλτινού και η Μαρία Αιγινίτου θα σκηνοθετήσει το ακυκλοφόρητο έργο του Τάσου Γουδέλη «Απόσταση αναπνοής» με τον Ερρίκο Λίτση.

    Στη σκηνή του Θεάτρου «Τζένη Καρέζη», θ’ ανέβει το νέο παιδικό έργο της Μαρίας Παπαγιάννη «Ως την άκρη του κόσμου» από την ομάδα των C for Circus.

    Στο θέατρο Άνεσις, θ’ αναβιώσει η τεράστια επιτυχία της «Μέθοδος Γκρόνχολμ» (τότε σκηνοθετημένη από τον Διαγόρα Χρονόπουλο) σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου με τους Ορφέα Αυγουστίδη, Χρήστο Σαπουντζή, Βίκυ Παπαδοπούλου και Πέτρο Λαγούτη .Το Άνεσις θα παρουσιάσει και παιδική παραγωγή, την «Μωβ ομπρέλα», βασισμένη στο μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη σε σκηνοθεσία της Δήμητρας Λαρεντζάκη.

    Σε συμπαραγωγή με το Θέατρο Τέχνης, θα παρουσιαστεί στη σκηνή της Φρυνίχου ο «Γλάρος», σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου, με τους Γιώτα Φέστα, Έφη Γούση και στο Υπόγειο η νέα σκηνοθεσία της Μαρίας Πρωτόπαππα πάνω στο φημισμένο έργο του Τόμας Μπέρνχαρντ «Ρίτερ, Ντένε, Φος», με τους Αργύρη Ξάφη, Στεφανία Γουλιώτη και Λουκία Μιχαλοπούλου.

    Επαναλήψεις

    Μαζί με τις νέες παραστάσεις που αναμένουμε στην Κεντρική Σκηνή και στο Θέατρο Άνεσις, θα ανέβουν για δεύτερη συνεχή χρονιά επιτυχημένες επαναλήψεις από την προηγούμενη σεζόν, όπως το «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα» (Θέατρο Τζένη Καρέζη), «Η τραγική ιστορία του Άμλετ, ενός πρίγκιπα της Δανίας» σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου και «Το ξύπνημα της άνοιξης» με την υπογραφή του Δημήτρη Καραντζά. Μάλιστα, οι δύο τελευταίες παραστάσεις παίχτηκαν μόλις για ένα μήνα στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς (Κεντρική Σκηνή).

    Υπηρετώντας την πολιτική ανοίγματος που ξεκίνησε πέρυσι τον Οκτώβριο σε περισσότερους από έναν θεατρικούς χώρους, το Θέατρο του Νέου Κόσμου αγκαλιάζει φέτος τρεις ακόμα παραστάσεις που επιστρέφουν, οι οποίες μάλιστα ανεβαίνουν στο Tempus Verum («Επιθεωρητής» του Γκόγκολ σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαγεωργίου) και στο Bios main («Το δαχτυλίδι της μάνας» των C for Circus και «Ο Θείος Βάνιας» σε σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη), ενώ στο ρεπερτόριο εντάσσεται και το «Himmelweg-Ο δρόμος για τον ουρανό» του Χουάν Μαγιόργκα, μία από τις συμμετοχές του Φεστιβάλ Αθηνών 2019, σε σκηνοθεσία της Έλενας Καρακούλη, το οποίο περιμένουμε στο Θέατρο Τζένη Καρέζη.

    Στο θέατρο Άνεσις θα επαναληφθεί και ο «Αρίστος» σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαγεωργίου με τους Φιλαρέτη Κομνηνού, Μιχάλη Οικονόμου και Γιάννη Λεάκο. Για 18η χρονιά συνεχίζεται και η σημαντική πρωτοβουλία του Θεάτρου Αλληλεγγύης, της παιδικής περιοδείας σε ιδρύματα, νοσοκομεία και ειδικά σχολεία με το έργο «Πινόκιο» σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη.

    Λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη της φετινής σεζόν, το Θέατρο του Νέου Κόσμου δίνει και φέτος τη δυνατότητα στο θεατρόφιλο κοινό να προμηθευτεί εισιτήρια για όλες τις παραστάσεις του στην τιμή των 7 ευρώ. Η προσφορά ισχύει για αγορές εισιτηρίων που θα γίνουν στο διάστημα 9-16 Σεπτεμβρίου και αφορά όλες τις παραγωγές που εντάσσονται στο φετινό του ρεπερτόριο.



    ΣΧΟΛΙΑ