• City Stories

    Το νέο διαμέρισμα της Stephanie Coutas στο Παρίσι ξεπερνά κάθε προσδοκία (pics)

    • NewsRoom


    Mόλις δύο λεπτά περπάτημα από την περίφημη Avenue Montaigne και τη Champs Elysées βρίσκεται το διαμέρισμα της Stephanie Coutas, ακριβώς απέναντι από την Place des Etats Unis, στο πανέμορφο Παρίσι.

    Μετά από 18 μήνες σκληρής δουλειάς, ο χώρος ανασχεδιάστηκε και ανακαινίστηκε πλήρως και το project υλοποιήθηκε με στόχο ν’ αναδειχθεί με τον καλύτερο τρόπο η εντυπωσιακή συλλογή τέχνης, που η ιδιοκτήτρια designer συνέλεξε με την πάροδο των ετών. To savoir faire της μελέτης περιλαμβάνει κλασικά υλικά και φινιρίσματα, κομψούς τόνους λευκού-μαύρου και άψογες πολυτελείς, μεταλλικές λεπτομέρειες. Το αποτέλεσμα, όμως, καταφέρνει να βρίσκεται σε σύγχρονο ύφος, διατηρώντας ζεστό και οικείο το περιβάλλον. Ξεκινώντας από την είσοδο, το δάπεδο από λευκό μάρμαρο διακόπτεται από λωρίδες ορείχαλκου και καφέ μαρμάρου, χαρίζοντας μεγαλοπρέπεια στην κατοικία, όπως αντίστοιχα και οι γύψινες διακοσμήσεις στην οροφή.

    Η ιδέα ήταν να δημιουργηθεί η αίσθηση ενός συνεχόμενου ρέοντα χώρου στην είσοδο, που να θυμίζει gallery. Το concept κλασικών στοιχείων που συνδυάζονται με νέα, πρωτότυπα υλικά κυριαρχεί σε κάθε σημείο του διαμερίσματος. Το μεγαλοπρεπές καθιστικό ποντάρει στο λευκό και αναπτύσσεται συμμετρικά, έχοντας ως κεντρικό στοιχείο τον κρυστάλλινο πολυέλαιο Paris, που σχεδίασε η designer και υλοποιήθηκε από τον οίκο Baccarat. Η ίδια λέει: «Το σημείο εκκίνησης σχετικά με τον σχεδιασμό της οροφής ήταν ο πολυέλαιος αυτός. Από τη μεγαλύτερη περίμετρό του ξεκίνησα το υπόλοιπο pattern, που αποτυπώθηκε στην οροφή».

    Η δεύτερη πηγή έμπνευσης ήταν η αδυναμία της στον νεαρό καλλιτέχνη The kid. «Του έδωσα το ελεύθερο, επέστρεψε με δύο γιγαντιαία πορτρέτα, τα λάτρεψα και την ίδια στιγμή θέλησα να δημιουργήσω έναν καμπύλο τοίχο με back light, ώστε να δίνει την αίσθηση ότι επιπλέουν στον χώρο και ταυτόχρονα, ότι βλέπουν το ένα το άλλο». Στο δάπεδο, το χαλί Versailles, σχεδιασμένο από τη Stephanie, αναδεικνύει το καθιστικό, καθώς και το δρύινο πάτωμα. Οι καναπέδες σχεδιάστηκαν, επίσης, από την ίδια και κατασκευάστηκαν από την B&B με ύφασμα της Minotti και κεντήματα των Holland and Sherry από τη Νέα Υόρκη. Μια σειρά από customade έπιπλα και αντικείμενα τέχνης έχουν ηχηρές υπογραφές, όπως οι Arik Levy, Marcel Wanders, κ.ά. ή προέρχονται από φημισμένες galleries ανά τον κόσμο.

    Και, βέβαια, τα περισσότερα είναι της SC Edition Agency της ιδιοκτήτριας, που εξυπηρετεί διάφορα projects ανά τον κόσμο με στόχο πάντα ο σχεδιασμός του σπιτιού να φέρνει γαλήνη στην ψυχή. Όλα τα υπνοδωμάτια έχουν πολυτελείς παροχές 5άστερων σουιτών, όπως mini bar, υψηλής ποιότητας κρεβάτια και λινά, ξεχωριστά μπάνια και dressing areas. H Stephanie Coutas αναζητά συνεχώς νέα υλικά, τεχνικές και φινιρίσματα, ώστε ν’ ανανεώνει διαρκώς και να βελτιώνει τις high standard παροχές της με τον καλύτερο τρόπο.

    About:

    Η Stéphanie Coutas σχεδιάζει κομψούς και ζεστούς χώρους με νεοκλασικό χαρακτήρα, εμπλουτισμένους με μοντέρνα μαγεία. Μεγάλωσε στην Ασία, αλλά πέρασε τον περισσότερο χρόνο της παιδικής της ηλικίας στο εξωτερικό, σε μοντέρνους προορισμούς που πυροδότησαν το πάθος της για όμορφα σπίτια κι εσωτερικούς χώρους. Ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα στη μόδα πριν ανοίξει το δικό της γραφείο διακόσμησης εσωτερικών χώρων, το 1001 Μaisons, το 2005, και συνεργάστηκε με μια ομάδα αρχιτεκτόνων, διακοσμητών και σχεδιαστών για ιδιωτικά σπίτια, ξενοδοχεία και γιοτ στη Γαλλία και το εξωτερικό. Όλα τα σχέδιά της έχουν ως χαρακτηριστικό γνώρισμα τις καθαρές γραμμές συνδυασμένες μ’ εντυπωσιακές διακοσμήσεις, σε γήινους τόνους με ξύλο, dévoré βελούδο, δέρμα και γυαλί Murano.

    Photo: Francis Amiand

    Πηγή: www.glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γνωρίστε το γοητευτικό loft της Leandra Medine στο Manhattan (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Οι αποχρώσεις του γκρι γίνονται η βασική ιδέα σ’ ένα loft στην Αθήνα (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στους πρόποδες του Παρνασσού μια μικρή κατοικία αναβιώνει ιστορίες δεκαετιών (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ