• City Stories

    Το comforting σπίτι της Μελίσσας Μεταξά και του Αλέξανδρου Βαρβέρη (pics)

    • NewsRoom


    Tο 2010 ήταν εξαιρετικά σημαντική χρονιά για τη Μελίσσα Μεταξά, καθώς έκανε το γάμο της με τον Αλέξανδρο Βαρβέρη της Μoda Βagno, απέκτησαν την κόρη τους Μάγια και ήταν και η πρώτη χρονιά κυκλοφορίας του brand της, Wildwood. Λόγω δουλειάς και οι δύο ταξιδεύουν πολύ, οπότε θέλησαν να δημιουργήσουν έναν χώρο που να θυμίζει «Σπίτι» με κεφάλαια γράμματα -να είναι το ησυχαστήριό τους-, ένας χώρος θαλπωρής.

    «Επιλέξαμε γήινα χρώματα και απλές γραμμές στη διακόσμηση, με έπιπλα από το Moda Bagno Concept Store και μερικές “κοριτσίστικες” πινελιές δικές μου. Ουσιαστικά, διαλέξαμε κομμάτια που μας άρεσαν για το στιλ και την πρακτικότητά τους, τα οποία έδεσαν μεταξύ τους μ’ έναν απρόσμενο τρόπο», λέει η Μελίσσα, ενώ σχετικά με το ύφος προσθέτει «Είμαι fun του επιμελώς ατημέλητου και άκρως τακτικού. Μου αρέσει η ζεστή ατμόσφαιρα και τα ετερόκλητα αντικείμενα, κάτι που ισχύει για το στιλ μου γενικά, στη διακόσμηση, στα ρούχα… Εκτιμώ πολύ το στιλ και την εκτέλεση των δημιουργιών της Paola Νavone. Ο άντρας μου είναι σαφώς πιο αυστηρός και μελετημένος, όμως βρίσκουμε μια ισορροπία που δουλεύει, που μας εκπλήσσει και μας εμπνέει».

    Έχει φετίχ με τα τετράδια, τα σημειωματάρια, τα μπλοκ, τα μολύβια, τους μαρκαδόρους και ό,τι έχει να κάνει με την προετοιμασία για δημιουργία στο χαρτί. Λατρεύει τα σερβίτσια της εταιρίας Tse tse και Astier de vilatte, ενώ τελευταία έχει ανακαλύψει και τον υπέροχο κόσμο των παιδικών παιχνιδιών. «Για να πω την αλήθεια, το αγαπημένο μου design object αυτήν τη στιγμή είναι μια ξύλινη παιδική κουζίνα! Αισθητικά άρτια, πρακτική και δίνει τόση, μα τόση χαρά! Όσον αφορά στην αισθητική, έχουμε και οι δυο αρκετά θεμελιωμένη άποψη και μάλιστα πολλές φορές διαφορετική, μέχρι στο τέλος να συμφωνήσουμε! Σαν οικογένεια, έχουμε όλοι συναισθηματικό δέσιμο με ορισμένα αντικείμενα, έπιπλα ή και διακοσμητικά, τα οποία μας περιτριγυρίζουν».

    Εκείνο που ξεχωρίζει σ’ αυτό το σπίτι είναι πως, πλην των υπνοδωματίων, είναι ουσιαστικά ένας ενιαίος χώρος, όπου εκεί εκτυλίσσονται όλα. Έχει λιτές γραμμές και καθαρές επιφάνειες. Αγαπούν το άπλετο φως και το πράσινο που τους περιτριγυρίζει, καθώς και τo γεγονός ότι είναι walking distance από το κέντρο της Κηφισιάς. Κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν χώρο προσωπικό για την οικογένειά τους που δε θυμίζει το επαγγελματικό τους τοπίο, που είναι 100% αφιερωμένο στο design και την αισθητική. «Το comforting στιλ που έχει ο χώρος μας αντικατοπτρίζει τις ανάγκες μας. Όταν μπήκαμε στο σπίτι ήμουν ήδη έγκυος οπότε η ατμόσφαιρα του σπιτιού πήρε στοιχεία από την ανάγκη μας να φτιάξουμε ένα cocooning place για να στεγάσουμε την κόρη μας κι εμάς».

    Φωτογραφία Ιωάννα Ρουφοπούλου

    Πηγή: www.glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έξυπνοι τρόποι για να μεταμορφώσετε το μπάνιο σας σε πολυτελές spa

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ένα μίνιμαλ και φωτεινό διαμέρισμα στην Κηφισιά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μια μοντέρνα και λιτή κατοικία στο Αλεποχώρι (12 pics)



    ΣΧΟΛΙΑ