• City Stories

    Θερινό σινεμά στο Χυτήριο: Τέσσερις δωρεάν προβολές για αυτή τη βδομάδα

    χυτήριο

    Χυτήριο


    Το Χυτήριο Theatre – Σημείο Πολιτισμού είναι ένας πολύ όμορφος χώρος στην περιοχή του Κεραμεικού, όπου πραγματοποιούνται θεατρικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές, αλλά και προβολές ταινιών. Παρόλο που έχει μπει ο Σεπτέμβριος, το Χυτήριο μας καλεί στην αυλή του, που είναι γεμάτη δέντρα, φωτάκια και άνετες καρέκλες, για να παρακολουθήσουμε αγαπημένες ταινίες και κινηματογραφικά έργα που άφησαν εποχή.

    Στη μεγάλη οθόνη που βρίσκεται στο βάθος της αυλής, προβάλλονται διαμάντια της έβδομης τέχνης διάφορες μέρες της βδομάδας και με ελεύθερη είσοδο. Πρόκειται για μια εξαιρετική επιλογή για να περάσετε το βράδυ σας, είτε είναι καθημερινή είτε είναι Σαββατοκύριακο, γι’ αυτό και συγκεντρώσαμε τις προβολές αυτής της βδομάδας, από την Τρίτη 4 μέχρι το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018.

    Στο Χυτήριο (Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός) μπορείτε να προμηθευτείτε, κατά τη διάρκεια της βραδιάς, μπύρες, αναψυκτικά, ποπ-κορν και διάφορα άλλα, για να ολοκληρώσετε την θερινή κινηματογραφική σας εμπειρία! Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα:

    Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018
    Τα Καλύτερα μας Χρόνια
    8:45 μ.μ. – 10:45 μ.μ.

    Σκηνοθεσία Σίντνεϊ Πόλακ με τους: Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ

    Οι παράλληλοι δρόμοι δύο συμφοιτητών, οι οποίοι γνωρίζονται κατά της δεκαετία του 1930 και ερωτεύονται, παρά τις διαφορές τους. Η Κέιτι (Μπάρμπρα Στρέιζαντ) είναι μια πολιτικοποιημένη και μαχητική γυναίκα ενώ ο Χάμπελ (Ρόμπερτ Ρέντφορντ) ουδέτερος κι αδιάφορος για τα πολιτικά δρώμενα. Οι δυο τους, ο ένας στον αντίποδα του άλλου θα βρουν κοινό έδαφος στον έρωτα και θα ζήσουν μια μεγάλη ιστορία αγάπης. Μετά το κολέγιο οι δρόμοι τους χωρίζουν προσωρινά και διασταυρώνονται ξανά κατά τη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου συνάπτουν σχέση και παντρεύονται. Οι διαφορές τους όμως είναι πολύ μεγάλες για να μπορέσουν να παραμείνουν μαζί κι ας αγαπιούνται.

    Το φιλμ αυτό προτάθηκε για 6 βραβεία Όσκαρ (μεταξύ των οποίων και Α’ γυναικείου ρόλου για τη Στρέιζαντ) κι απέσπασε δύο.

    Facebook event

    Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018
    Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα Φον Καντ
    9 μ.μ. – 11 μ.μ

    Σκηνοθεσία Rainer Werner Fassbinder με τους Margit Carstensen, Hanna Schygulla, Katrin Schaake, Eva Mattes, Gisela Fackeldey, Irm Hermann

    Η ταινία εκτυλίσσεται στο σπίτι της Πέτρα φον Καντ στη Βρέμη. Η πρωταγωνίστρια είναι σχεδιάστρια μόδας και ζει μαζί με τη βοηθό της Μαρλένε. Ως χαρακτήρας είναι εγωκεντρική, αλαζονική και κυνική, έχει μάθει να εξουσιάζει τους ανθρώπους και να τους εκμεταλλεύεται. Η ζωή της αλλάζει όταν γνωρίζει την Κάριν, ένα μοντέλο, την οποία ερωτεύεται. Ωστόσο, η Κάριν δεν δείχνει ανάλογη ανταπόκριση και η ζωή της Πέτρα αλλάζει, καθώς αντιλαμβάνεται πως είναι να συμπεριφέρονται στην ίδια με απαξίωση.

    Το σενάριο βασίστηκε σε θεατρικό έργο του ίδιου του σκηνοθέτη. Η ταινία εισήχθη στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

    Facebook event

    Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018
    Τσάιναταουν
    11 μ.μ. – 1:15 π.μ.

    Σκηνοθεσία Ρομάν Πολάνσκι με τους: Φέι Νταναγουέι, Τζακ Νίκολσον

    Η υπόθεσή της διαδραματίζεται στο Λος Άντζελες της δεκαετίας του ’30, την περίοδο του πόλεμου για το νερό στην Νότια Καλιφόρνια. Η ταινία αποτελεί το τελευταίο σκηνοθετικό εγχείρημα του Ρόμαν Πολάνσκι στις Η.Π.Α. εφόσον επέστρεψε στην Ευρώπη το 1977 για να αποφύγει τις κυρώσεις για τις κατηγορίες που τον βάραιναν για κακοποίηση ανήλικης.

    Η ταινία θεωρείται από πολλούς κριτικούς του κινηματογράφου ως μια από τις καλύτερες όλων των εποχών και το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την έχει κατατάξει 2η στη λίστα με τις καλύτερες ταινίες μυστηρίου όλων των εποχών. Η ταινία έλαβε 11 υποψηφιότητες για Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας κερδίζοντας τελικά μόνο Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου. Έλαβε επίσης τέσσερις Χρυσές Σφαίρες για Καλύτερη δραματική ταινία, Καλύτερη σκηνοθεσία, Καλύτερη ανδρική ερμηνεία σε δραματική ταινία για τον Τζακ Νίκολσον και Καλύτερου σεναρίου. Το 1991 η ταινία επελέγη από τη Βιβλιοθήκη του Αμερικάνικου Κογκρέσου ως τμήμα του Εθνικού Μητρώου Κινηματογράφου ως πολιτιστικά, ιστορικά και αισθητικά σημαντική.

    Facebook event

    Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018
    Ο Νευρικός Εραστής
    11:15 μ.μ. – 1 π.μ.

    Σκηνοθεσία Γούντι Άλεν με τους: Νταϊάν Κίτον, Γούντι Άλεν, Τόνι Ρόμπερτς, Πολ Σάιμον, Κάρολ Κέιν, Σέλει Ντιβάλ, Κρίστοφερ Γουόκεν, Τζάνετ Μάργκολιν

    Ο Άλβι (Γούντι Άλεν) κι η Άννι (Ντάιαν Κίτον) έχουν διαφορετικούς χαρακτήρες, αλλά είναι κι οι δυο διασκεδαστικοί και ιδιαίτεροι. Ο Άλβι είναι κωμικός ηθοποιός, νευρωτικός, απαισιόδοξος, εμμονοληπτικός με την ιδέα του θανάτου και με κυνική συμπεριφορά απέναντι σε όλους όσους τον περιβάλλουν, ενώ η Άννι είναι μια αδέξια αλλά ταλαντούχα κι εγκάρδια τραγουδίστρια και φωτογράφος. Οι δυο τους ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα μετά την πρώτη τους συνάντηση, αλλά τα πρώτα σύννεφα στη σχέση τους παρουσιάστηκαν όταν η Άννι μετακόμισε στο σπίτι του. Ο Άλβι απεχθανόταν τις συνήθειες της, όπως το κάπνισμα μαριχουάνας και το γεγονός ότι δεν ήταν ιδιαίτερα καλλιεργημένη. Η απογοήτευση οδήγησε την Άννι σε μαθήματα που είχαν ως σκοπό να βελτιώσει την καλλιέργειά της κι είχαν ως αποτέλεσμα να ερωτευτεί τον καθηγητή της και να προκαλέσει τη ζήλια του Άλβι. Το ζευγάρι χωρίζει κι ο Άλβι αναπoλεί τη σχέση τους και προσπαθεί να καταλάβει το λόγο του χωρισμού. Ξεκινά μια καινούργια σχέση, αλλά δεν μπορεί να βρει την ευτυχία. Μετά από λίγο καιρό η Άννι κι ο Άλβι συμφιλιώνονται για να χωρίσουν για ακομη μια φορά. Η σχέση τους πρόκειται να περάσει από πολλές φάσεις μέχρι ο Άλβι να καταλάβει επιτέλους την αξία της.

    Η ταινία έλαβε πέντε υποψηφιότητες για βραβείο όσκαρ, μεταξύ των οποίων και για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και βραβεύτηκε τελικά με 4 βραβεία. Ο Γούντι Άλεν βραβεύτηκε με Όσκαρ Σκηνοθεσίας και με Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου, αλλά έχασε το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου από τον Ρίτσαρντ Ντρέιφους που κέρδισε για την ταινία Το Κορίτσι του Αποχαιρετισμού (The Goodbye Girl). Η Ντάιαν Κίτον βραβεύτηκε επίσης με Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου. Η ηθοποιός κέρδισε επίσης τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ.

    Facebook event

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Νίκος Καββαδίας από το Εθνικό Θέατρο»: Εκδήλωση στο 47ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αmelita Baltar: Η μούσα και σύντροφος του Piazzolla έρχεται στο Ηρώδειο για μια μοναδική βραδιά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πρωτοποριακές προβολές με τη συνοδεία πιάνου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Park Your Cinema: Οι υπαίθριες προβολές του ΚΠΙΣΝ για τον Σεπτέμβριο με ελεύθερη είσοδο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Αγαμέμνων» του Αισχύλου από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου με ελεύθερη είσοδο



    ΣΧΟΛΙΑ