• City Stories

    Τέσσερις πρωτότυπες εκθέσεις με ελεύθερη είσοδο που ξεκινούν αυτές τις μέρες


    Δείτε παρακάτω τέσσερις εκθέσεις που έχουν εγκαίνια την περίοδο αυτή και οι οποίες πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Η καθεμία εξ αυτών έχει μια ιδιαίτερη πρωτοτυπία και χαρακτηριστικά που την κάνουν να ξεχωρίζουν, αποδεικνύοντας πως η φαντασία και η δημιουργικότητα δεν έχουν όρια!

    1. Ομαδική έκθεση “Less is more” στην Evripides Art Gallery

    Σημαντικά έργα Ελλήνων Καλλιτεχνών σε μικρές διαστάσεις παρουσιάζει η Evripides Art Gallery στη νέα της ομαδική έκθεση “Less is More”, η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 και θα διαρκέσει έως τις 28 Απριλίου 2018.

    Σε μια εποχή που το μέγεθος ανάγεται σε αξία, η ομαδική έκθεση “Less is more” αναδεικνύει την γοητεία των μικρών διαστάσεων και τις υψηλές καλλιτεχνικές απαιτήσεις της διαχείρισής τους, αποδεικνύοντας ότι το μεγάλο στην Τέχνη δεν είναι ζήτημα μεγέθους αλλά βάθους και συγκίνησης.

    Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:
    Αγγελίδου Δάφνη, Ανδρεαδάκης Δημήτρης, Βέργη Χρύσα, Γεωργιάδης Σάββας, Γιαννακάκη Μαρία, Γκόνου Ειρήνη, Γκούμας Βασίλης, Εμπεδοκλή Έλλη, Ευριπίδου Ειρήνη, Ηλιοπούλου Ειρήνη, Θεοχαράκη Ντένη, Κατσουλίδη Μαριάννα, Κυραρίνης Αλέκος, Κυριακόπουλος Νίκος, Κυρκιλή Έλενα, Κωστοπούλου Δάφνη, Κωτσαλάς Σπύρος, Μαδένης Μιχάλης, Μιχαηλίδης Γιάννης, Μπατινάκης Τίμος, Νικολάου Ανδρέας, Παλλαντζάς Χρήστος, Παντελιάς Μίλτος, Παπούλα Λίλα, Πάτσιος Κωνσταντίνος, Πριοβόλου Βούλα, Ρήνας Βαγγέλης, Στάβερης Αντώνης.

    Εγκαίνια:
    Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

    Διάρκεια έκθεσης:
    29 Μαρτίου 2018 – 28 Απριλίου 2018

    Ώρες λειτουργίας:
    Τρίτη – Πέμπτη- Παρασκευή: 11.00 – 20.30
    Τετάρτη: 11.00 -17.00 & Σάββατο: 11.00 -16.00

    Πού:
    Evripides Art Gallery
    Ηρακλείτου 10 & Σκουφά, Κολωνάκι



    2. Ομαδική έκθεση “Α-θάνατος Im -mortal” στο Contemporary Space Athens

    Το European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies σε συνεργασία με το Chicago Athenaeum, museum for Architecture and Design παρουσιάζουν την ομαδική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο “Α-θάνατος Im -mortal”.

    Πρόκειται για μια ομάδα δεκατριών καλλιτεχνών που δημιουργήθηκε με πρόθεση την κοινή έκφραση και την κοινή έκθεση των εργασιών καλλιτεχνών, προερχομένων από διαφορετικούς ορίζοντες, με ξεχωριστά στυλ. Η θεματογραφία της έκθεσης είναι αφιερωμένη στους Έλληνες αρχαίους Θεούς, δοσμένη μέσα από την ματιά των καλλιτεχνών, που καταφέρνουν να μας μεταφέρουν σε έναν παράλληλο κόσμο που βρίσκεται στο μεταίχμιο της φαντασίας και της πραγματικότητας.

    Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά είναι: Αγούρου Λίνα, Γεωργακοπούλου Πηνελόπη, Ζηνέλης Αριστείδης, Θεοχάρη Μαρία, Κανελλοπούλου Αντωνία, Κασαλιά Ανέτα, Κουρμπέλα Ιωάννα, Κουρουπάκη Δήμητρα, Κωνσταντινίδου Βασιλική, Μουδήλου Βίκυ, Σταύρου Αθηνά, Τζίμου Κυριακή, Χριστοδουλοπούλου Διονυσία.

    Εγκαίνια:
    Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018
    19.00

    Διάρκεια έκθεσης:
    30 Μαρτίου 2018 – 22 Απριλίου 2018

    Ώρες λειτουργίας:
    Τετάρτη – Κυριακή: 14:00 – 21:00

    Πού:
    Contemporary Space Athens
    Μητροπόλεως 74, Κέντρο Αθήνας

    3. Aydin Sadikhov έκθεση “Baku: The city where Tradition meets with the Modern” στη Blank Wall Gallery

    Ατομική έκθεση φωτογραφίας του Aydin Sadikhov με τίτλο “Baku: The city where Tradition meets with the Modern”.

    Επιμέλεια έκθεσης: Μάρκος Δολόπικος.

    Η Blank Wall Gallery φιλοξενεί την πρώτη ατομική έκθεση του φωτογράφου από το Αζερμπαϊτζάν, Aydin Sadikhov στην Αθήνα.

    Η δουλειά που θα παρουσιάσει αποτελείται από φωτογραφίες κτιρίων του Baku, της πρωτεύουσας του Αζερμπαϊτζάν. Στόχος του είναι να δείξει στους θεατές ιστορικά κτίρια τα οποία βρίσκονται στη λίστα Παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO μαζί με μοντέρνα κτίρια σχεδιασμένα από διάσημους αρχιτέκτονες τα οποία στέγασαν ή θα στεγάσουν σποδαία γεγονότα όπως το Ολυμπιακό Στάδιο του Baku που θα φιλοξενήσει πολλά παιχνίδα του EURO 2020.

    Στις 2 αυτές όψεις της πόλης, η παράδοση συνυπάρχει αρμονικά με το μοντέρνο.
    Στις φωτογραφίες του, ο θεατής μπορεί να δει πολύ παλιά, παραδοσιακά κτίρια, τα οποία συνδέονται με την ιστορία και την παράδοση της χώρας, δίπλα σε μοντέρνα, υπερσύγχρονα κτίρια που κατασκευάστηκαν τα τελευταία χρόνια και έχουν δώσει ένα εντελώς νέο ύφος στην πόλη. Οι δύο αυτές διαφορετικές όψεις βρίσκονται στο Baku η μία δίπλα στην άλλη, δίνοντας στην πόλη ένα καινούριο ύφος.

    Εγκαίνια:
    Ο Aydin θα βρίσκεται στη Blank Wall Gallery την Πέμπτη 5 Απριλίου. Γι’αυτό το λόγο δε θα πραγματοποιηθούν εγκαίνια στο άνοιγμα της έκθεσης την Παρασκευή 30 Μαρτίου, όπως γίνεται συνήθως, αλλά θα γίνουν την Πέμπτη για όλους όσους παραυρεθούν για να γνωρίσουν τον καλλιτέχνη και να μιλήσουν μαζί του.

    Διάρκεια έκθεσης:
    30 Μαρτίου 2018 – 5 Απριλίου 2018

    Ώρες λειτουργίας:
    Τρίτη – Παρασκευή: 16:30 – 21:30
    Σάββατο: 11:30 – 14:00

    Πού:
    Blank Wall Gallery
    Φωκίωνος Νέγρη 55, Κυψέλη

    4. “Living Realities – Changing Perceptions” στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

    Έκθεση Φωτογραφίας & Παράλληλες Δράσεις στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

    Μετά την Πράγα και λίγο πριν ταξιδέψει στη Βιέννη, το διεπιστημονικό και κοινωνικοπολιτικό καλλιτεχνικό εγχείρημα Living Realities – Changing Perceptions έρχεται στην Αθήνα! Με βασικό άξονα την περιοδεύουσα έκθεση φωτογραφίας Stages of a Flight, το Living Realities – Changing Perceptions εστιάζει στις σύγχρονες πραγματικότητες της ζωής ανθρώπων, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις χώρες τους και να αναζητήσουν νέα πατρίδα.

    Stages of a Flight: μια περιοδεύουσα έκθεση φωτογραφίας, που καθιστά ορατές τις πραγματικότητες της ζωής ανθρώπων, που αναγκάστηκαν να φύγουν από τις οικογένειες, τα σπίτια και τις πατρίδες τους. Η έκθεση αντιπαραθέτει τις ιστορίες των ίδιων των πρωταγωνιστών με τις λαϊκίστικες, στερεότυπες εικόνες που προβάλουν τα media. Ο φωτογράφος Simon van Hal και η δημοσιογράφος Nermin Ismail ταξίδεψαν σε επτά χώρες, ψάχνοντας για ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και τους ακολούθησαν στο ταξίδι τους.

    Παράλληλες Δράσεις:
    • Σάββατο 31 Μαρτίου (18.30 – 20.00): Βιωματική μουσικοκινητική δράση για μικρούς και μεγάλους σε επιμέλεια της Lourdes Sanchez, (διευθ. Simon Bolivar Choir, Venezuela) & συναυλία μουσικών συνόλων El Sistema Greece, σε μουσική διεύθυνση Φαίδρας Γιαννέλου (El Sistema Greece Youth Orchestra).
    • 27 – 28 Απριλίου: EΠΙ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ – 10 νέοι καλλιτέχνες της ΑΣΚΤ Συν-Δημιουργούν με Τα Παιδιά της Κυψέλης. Διαδραστικό καλλιτεχνικό εργαστήριο & έκθεση εικαστικών.
    • Παρασκευή 27 Απριλίου: Changing the narrative – The Role of Journalism. Στρογγυλή Τράπεζα με δημοσιογράφους παρουσία της Nermin Ismail.
    • Σάββατο 28 Απριλίου: Λήξη της έκθεσης και συναυλία με hip-hop καλλιτέχνες της Κυψέλης.

    Κλειστά: από 6 Απριλίου έως και 9 Απριλίου

    Εγκαίνια:
    Σάββατο 31 Μαρτίου 2018
    18.00

    Διάρκεια έκθεσης:
    31 Μαρτίου 2018 – 29 Απριλίου 2018

    Ώρες λειτουργίας:
    Δευτέρα – Παρασκευή: 16:00 – 20:00
    Σάββατο και Κυριακή: 11:00 – 20:00

    Πού:
    Δημοτική Αγορά Κυψέλης
    Φωκίωνος Νέγρη 42, Κυψέλη

    living realities

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τρεις μουσικές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο αφιερωμένες στην Παγκόσμια Ημέρα Πιάνου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι 8 νέες ταινίες της βδομάδας – Στους κινηματογράφους από 29 Μαρτίου 2018 (+trailers)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το «Meet Μarket» γιορτάζει τη χρυσή επέτειό του στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων!



    ΣΧΟΛΙΑ