• City Stories

    Τέσσερις προτάσεις για έξοδο με ελεύθερη είσοδο αυτό το Σαββατοκύριακο

    ΚΠΙΣΝ

    Πηγή: www.snfcc.org


    Ο Νοέμβριος ετοιμάζεται να μας αφήσει σιγά σιγά και να δώσει τη θέση του στον πρώτο μήνα του χειμώνα, τον Δεκέμβριο. Παρά το κρύο που μας έχει “αγκαλιάσει” τις τελευταίες μέρες, δεν πτοούμαστε και αναζητάμε συνεχώς τρόπους να περάσουμε όμορφα και δημιουργικά. Ψάξαμε και βρήκα τέσσερις τέτοιους τρόπους, ώστε να διανύσετε ένα ωραίο Σαββατοκύριακο και μάλιστα εντελώς δωρεάν. Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, τέσσερις προτάσεις για έξοδο με ελεύθερη είσοδο, που σχετίζονται με το θέατρο, τη μουσική, το σινεμά και τον χορό.

    Keep Shelly In Athens
    φωτογραφία: Νίκη Τοπουσλίδου

    1. “Music Escapades: Κeep Shelly in Athens” στο ΚΠΙΣΝ: (μουσική)

    Τα Music Escapades, η μουσική ενότητα του ΚΠΙΣΝ που παρουσιάζει τις σύγχρονες τάσεις της ελληνικής εναλλακτικής σκηνής, συνεχίζουν τη διαδρομή τους. Επόμενη στάση, Keep Shelly in Athens.

    Οι Keep Shelly in Athens, ο RΠЯ και η Jessica Bell, μέσα από την downtempo ηλεκτρονική μουσική τους με ατμοσφαιρικά στοιχεία και τα χαρακτηριστικά dreamy vocals προσεγγίζουν και εμπνέονται από τους ρυθμούς της καθημερινότητας στις πόλεις, των προσωρινών και γρήγορα εναλλασσόμενων συναισθημάτων και το αναπόφευκτο του χρόνου που περνάει.

    Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 3 άλμπουμ, 3 ΕPs και 3 επτάιντσα singles. Στο ενεργητικό τους έχουν 4 headline περιοδείες στη Βόρεια Αμερική και 2 στην Ευρώπη, έχοντας παίξει ζωντανά σε 57 πόλεις μέχρι τώρα, ενώ έχουν εμφανιστεί σε μερικά από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου, όπως το Coachella Festival στην Καλιφόρνια, το Fun Fun Fun Festival στο Ώστιν του Τέξας και το The Great Escape Festival στο Μπράιτον.

    Παράλληλα, έχουν συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες της παγκόσμιας δισκογραφίας μεταξύ των οποίων οι Tycho (Ghostly International), Blood Diamonds (4AD), Steve Mason (Domino Recordings), Disclosure (PMR Records).

    Πότε:
    Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017
    21.00

    Πού:
    ΦΑΡΟΣ
    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
    Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

    Είσοδος ελεύθερη

    Πληροφορίες

    Ο συμβολαιογράφος/θέατρο

    2. “Ο συμβολαιογράφος” του Νίκου Βασιλειάδη στη Θεατρική Σκηνή Αλίμου “Κάρολος Κουν”: (θέατρο)

    Το εμβληματικό έργο του Νίκου Βασιλειάδη με πρωταγωνίστρια την Υρώ Μανέ θα ‘ανέβει’ στη θεατρική σκηνή «Κάρολος Κουν» που βρίσκεται Υψηλάντου και Θησείου. Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Καραμίχου και το έργο θα παρουσιαστεί το Σάββατο στις 19:30 με δωρεάν είσοδο. Αντί εισιτηρίου θα συγκεντρωθούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αλίμου.

    Υπόθεση: Η Ερασμία, μία χήρα, μεγαλώνει τη μοναχοκόρη της εγκλωβισμένη σε ένα περίπτερο και στα χρηστά ήθη της επαρχιακής κοινωνίας που ζει. Δεν επιτρέπεται να επιθυμήσει να ερωτευτεί και εν τέλει να ζήσει. Μέχρι τη στιγμή που τη μονότονη ζωή της διακόπτει ο έρωτας και το πάθος. Θύτης και θύμα μαζί, επιθυμεί το απαγορευμένο. Και όταν τολμά να το προκαλέσει, η τιμωρία είναι άμεση. Ο λόγος είναι συμβόλαιο και το υπεσχημένο οφείλει να τηρηθεί.

    Πότε:
    Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017
    19.30

    Πού:
    Θεατρική Σκηνή Αλίμου “Κάρολος Κουν”
    Υψηλάντου και Θησείου, Άλιμος

    Αντί εισιτηρίου, συγκεντρώνονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αλίμου.

    Πληροφορίες

    Να κάθεσαι και να κοιτάς - ταινία

    3. “Να κάθεσαι και να κοιτάς” του Γιώργου Σερβετά στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: (σινεμά)

    Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας συνεχίζει τις προβολές ταινιών της. Αυτή την Κυριακή, 26/11, θα προβληθεί η ελλνική ταινία “Να κάθεσαι και να κοιτάς” (2013, Έγχρωμο, 98) του Γιώργου Σερβετά, με τους Μαρίνα Συμεού, Μαριάνθη Παντελοπούλου, Νίκο Γεωργάκη (βραβείο Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου Καλύτερου Β’ ανδρικού ρόλου), Γιώργο Καφετζόπουλο. Η προβολή θα γίνει παρουσία του σκηνοθέτη.

    Η ταινία πραγματεύεται την ιστορία της Αντιγόνης, μιας νεαρής φιλόλογου, που επιστρέφει στην επαρχιακή κωμόπολη όπου μεγάλωσε και πιάνει δουλειά σε φροντιστήριο. Η, γεμάτη διαφθορά και υπόγεια βία, καθημερινότητα, όμως, αποδεικνύεται ασφυκτική, οδηγώντας τη γρήγορα στα όριά της.

    Πότε:
    Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017
    19.30

    Πού:
    Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας
    Πλάτωνος 13, Μοσχάτο

    Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, αν το επιθυμείτε, μπορείτε να βοηθήσετε το Καλάθι της Αλληλεγγύης με τρόφιμα μακράς διαρκείας και το Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

    Πληροφορίες

    ΚΠΙΣΝ
    Πηγή: Facebook Page
    Stavros Niarchos Foundation Cultural Center

    4. “Social Ballroom: Μάθημα Lindy Hop και Swing Party” στο ΚΠΙΣΝ: (χορός)

    Στο ΚΠΙΣΝ μας αρέσει ο χορός και η σειρά Social Ballroom που πραγματοποιεί εδώ και μήνες μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε χορούς από όλο τον κόσμο σε μια ενότητα που πλέον έχει γίνει σταθερό ραντεβού για πολλούς! Έμπειροι δάσκαλοι χορού μας δείχνουν τον τρόπο και τα βήματα σε ένα εισαγωγικό μάθημα χορού και στη συνέχεια, μικροί, μεγάλοι και… μεγαλύτεροι, αρχάριοι και προχωρημένοι, όλοι μαζί χορεύουμε και διασκεδάζουμε στο πάρτι που ακολουθεί.

    Το Social Ballroom αυτό το μήνα είναι αφιερωμένο στο Lindy Hop, ένα χορευτικό είδος που ανήκει στο Swing, το χορό της κίνησης και της αιώρησης! Η χορευτική ομάδα Athens Boogie ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2011 και, εμπνευσμένη από την περίοδο 1920-1950, έχει ως στόχο την προώθηση του Rock ‘n’ Roll και του Swing. Μετά το μάθημα χορού ακολουθεί Swing πάρτι!

    Πότε:
    Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017
    11.00-12.00 (μάθημα), 12.30 (πάρτι)

    Πού:
    ΦΑΡΟΣ
    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
    Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

    Είσοδος ελεύθερη
    Δεν απαιτείται προεγγραφή, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

    Πληροφορίες

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: CINEMA plus: Ένα σημαντικό τριήμερο φεστιβάλ ταινιών με ελεύθερη είσοδο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Open Walk Athens από τους atenistas: Μια βόλτα στην «Αθέατη Αθήνα»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σας αρέσει ο χορός; Μην χάσετε το πάρτυ του ΚΠΙΣΝ αυτή την Κυριακή!



    ΣΧΟΛΙΑ