• City Stories

    Τέσσερις ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για αυτό το Σαββατοκύριακο

    ΚΠΙΣΝ

    Πηγή: www.snfcc.org


    Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην Αθήνα αυτή την περίοδο, ενώ πολλές από αυτές είναι με ελεύθερη είσοδο.

    Για αυτό το Σαββατοκύριακο συγκεντρώσαμε τέσσερις εκδηλώσεις, στις οποίες μπορείτε να παρευρεθείτε δωρεάν και να κάνετε τη βόλτα σας, να περάσετε όμορφα τον χρόνο σας και να δείτε ενδιαφέροντα πράγματα.

    Πραγματοποιούνται σε διάφορα μέρη της Αθήνας το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018.

    Δείτε παρακάτω:

    ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

    1. “Snow” live performance στη Γκαλερί 7

    Η Γκαλερί 7, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στις 7.00΄μμ, θα παρουσιάσει την δράση “Snow”, live performance, η οποία αφορά την σύμπραξη του συνθέτη και πολυοργανίστα Γιώργου Κατσάνου και της εικαστικού Ματίνας Σταυροπούλου.

    Η εικαστική δράση θα απαρτίζεται από γραφισμούς σε λευκό χαρτί που θα το διατρέχουν παράλληλα με τον μουσικό αυτοσχεδιασμό του Γιώργου Κατσάνου.

    Τόσο το χιόνι όσο και η ιαπωνική καλλιγραφία θα αποτελέσουν το πλαίσιο για το χειρονομιακό εξπρεσιονιστικό σχέδιο όσο και για τον ηχητικό αυτοσχεδιασμό. Η διαρκής αναδόμηση του ήχου άλλοτε θα συνοδεύει κι άλλοτε θα συνοδεύεται από τους γραφισμούς έτσι ώστε οι σιωπές και οι επαναλήψεις τόσο στον ήχο όσο και στο σχέδιο να αλληλοσυμπληρώνονται με στόχο ένα ενιαίο μινιμαλιστικό σύνολο ήχου και εικόνας.

    Πότε:
    Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018
    19.00

    Πού:
    Γκαλερί 7
    Σόλωνος 20 και Βουκουρεστίου, Κολωνάκι

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    2. Βιργινία Χορμοβίτη – Εγκαίνια έκθεσης “Φωτό – Γυάλινα Γιάννινα” στη L, a, Boutique 

    Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, στις 19.00 εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση φωτογραφίας, με τίτλο «Φωτό – Γυάλινα Γιάννινα» της Βιργινίας Χορμοβίτη στη L, a, Boutique και θα διαρκέσει μέχρι και τις 17 Νοεμβρίου.

    Η έκθεση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μουσείο Αργυροτεχνίας στα Γιάννενα και τελεί υπό την Οργάνωση του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς.

    Η ιστορικός Τέχνης, Αννίτα Πατσουράκη, που επιμελείται την έκθεση, αναφέρει:
    «Η καλλιτέχνιδα δημιουργεί μια αφηγηματική ατμόσφαιρα από εικόνες εξαιρετικής απόδοσης που κεντρίζουν το ενδιαφέρον, είναι προς τέρψη του θεατή και αποκαλύπτουν το εύρος του ταλέντου της. Ρεαλιστικές σκηνές αποτυπώνονται με επιδέξια ψευδαισθησιακή τεχνική, με την επικράτηση της οφθαλμαπάτης, για να χαρτογραφήσουν τις επιθυμίες του βλέμματος σε μοναδικές οπτικές εμπειρίες. (…).

    Μέσα από τις συνθέσεις των εικόνων της, απεικονίζει μία σύγχρονη αστική ανθρωπογεωγραφική πραγματικότητα, με προσαρμοσμένα διαχρονικά στοιχεία μιας ευφάνταστης αλληγορίας, φαντασίωσης, εμμονικής ανάμνησης, όπου η εικόνα της φωτογραφίας συγχέεται με την εντύπωση της ζωγραφικής απόδοσης. Οι φωτογραφίες της, δεν παρουσιάζουν την ορατή προς όλους μας πραγματικότητα. Είναι η πραγματικότητα που μας διαφεύγει, που μας προσπερνά, που διαισθανόμαστε αλλά δεν τη βλέπουμε. Είναι ο ρεαλισμός της έντονης παρατήρησης, της διείσδυσης, της ονειρικής αντίληψης».

    Πότε:
    Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018
    19.00

    Πού:
    L,a,boutique Fine Art
    Διώνης 15 (2ος όροφος), Πετράλωνα

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΝΟΕΜΡΙΟΥ 2018

    3. Εισαγωγή στη Σαπωνοποιία στο ΚΠΙΣΝ

    Στόχος του εργαστηρίου είναι η εξέταση βασικών αρχών της τεχνικής παρασκευής φυσικού, χειροποίητου σαπουνιού, η εκμάθηση της χρήσης αιθέριων ελαίων και άλλων πρόσθετων υλικών και η ενημέρωση για το βασικό εξοπλισμό και τα μέτρα προφύλαξης. Οι συμμετέχοντες θα παρασκευάσουν το δικό τους σαπούνι και θα αντιμετωπίσουν στην πράξη προβλήματα που τυχόν προκύψουν.

    Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Σταυρούλα Κατσογιάννη, Γεωπόνος – Αρχιτέκτων Τοπίου MSc Σταμάτης Καβασίλης, Γεωπόνος – Εδαφολόγος

    Έως 30 συμμετοχές με σειρά προτεραιότητας.

    Πότε:
    Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018
    11.00

    Πού:
    Μεσογειακός Κήπος
    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
    Λεωφόρος Συγγρού 364, Καλλιθέα

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    Εισαγωγή στη Σαπωνοποιία

    4. Συναυλία “Music Escapades: Olga Kouklaki” στο ΚΠΙΣΝ

    H Όλγα Κουκλάκη, η ελληνίδα ντίβα της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής, έρχεται στο ΚΠΙΣΝ καλεσμένη της σειράς συναυλιών Music Escapades για μια μοναδική διττή συναυλία ως συνθέτης και ερμηνεύτρια.

    Στο πρώτο μέρος παρουσιάζει μια μουσική επένδυση για την avant-gade ελληνική βωβή ταινία Οι περιπέτειες του Βιλλάρ του 1924. Η πρώτη σωζόμενη ελληνική ταινία μυθοπλασίας, μια μπουρλέσκ κωμωδία με πρωταγωνιστή τον Βιλλάρ, καλλιτεχνικό όνομα του Νίκου Σφακιανάκη, διάσημου κωμικού, αποκτά νέα πνοή μέσα από τον ηλεκτρισμένο ήχο της Κουκλάκη. Στο δεύτερο μέρος, η Όλγα θα ξεδιπλώσει τους ήχους που της έχουν χαρίσει τον χαρακτηρισμό «Πυθία της dark pop electronica». DJ, συνθέτης, τραγουδίστρία: Η Όλγα ξεκίνησε να παίζει πιάνο σε ηλικία 8 ετών και από τότε η σχέση της με τη μουσική δεν σταμάτησε ποτε.

    Μαζί της ο Θοδωρής Καπετανάκος στο μπάσο.

    Πότε:
    Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018
    21.00

    Πού:
    Φάρος
    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
    Λεωφόρος Συγγρού 364, Καλλιθέα

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το Κέντρο του Κόσμου: Δωρεάν η πρεμιέρα της νέας ψηφιακής παράστασης του Πλανηταρίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτή την Κυριακή στην Τεχνόπολη, σχεδιάζουμε μαζί το μέλλον!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Handmade Dreams»: Μια μοναδική έκθεση χειροποίητου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων



    ΣΧΟΛΙΑ