• City Stories

    Τέσσερις δωρεάν εκθέσεις που έχουν εγκαίνια αυτή την Παρασκευή (26 Ιανουαρίου 2018)

    έκθεση


    Είστε λάτρεις των εικαστικών τεχνών; Αν ναι, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε μία από τις παρακάτω εκθέσεις, οι οποίες ξεκινούν την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018. Οι εκθέσεις είναι ποικίλες και περιλαμβάνουν είτε έργα ζωγραφικής είτε φωτογραφικά projects.

    1. Ομαδική έκθεση “Back to basics: Uncanny ΙΙ” στο Enia Gallery

    Η ΕΝΙΑ Gallery παρουσιάζει την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018 το δεύτερο μέρος της ομαδικής έκθεσης “Back to basics: Uncanny” σε επιμέλεια της Αρτέμιδος Ποταμιάνου.

    Η έκθεση Back to the basics: Uncanny ΙΙ συνεχίζει την προβληματική του πρώτου μέρους της έκθεσης που πραγματοποιήθηκε στην ΕΝΙΑ Gallery το Δεκέμβριο του 2016, ερευνώντας τις διαφορετικές οπτικές της έννοιας του ανοίκειου όπως αυτή προσδιορίστηκε στο δοκίμιο του Sigmund Freud.

    Το Ανοίκειο (uncanny), μια έννοια που ο Freud ανέλυσε στο βιβλίο του Αrt and literature που εκδόθηκε για πρώτη φορά το φθινόπωρο του 1919, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης στη δημιουργική διαδικασία πολλών καλλιτεχνών. Η πολυπλοκότητα του Ανοίκειου έγκειται στο ότι ενώ μεταφέρει την έννοια του ξένου και του αβέβαιου έχει άμεση σύνδεση με μια καταπιεσμένη οικεία αίσθηση μιας εμπειρίας. […]

    Καλλιτέχνες: Μάρθα Δημητροπούλου, Bella Easton, Κατερίνα Ζαχαροπούλου, Ekkehart Keintzel, Boris Lafargue, Νίνα Λασηθιωτάκη, Clay Smith, Maaike Stutterheim, Νίκος Τρανός, Γιώργος Τσακίρης, Γιώργος Τσεριώνης, VERSAWEISS

    Επιμέλεια έκθεσης: Άρτεμις Ποταμιάνου.

    Εγκαίνια έκθεσης:
    Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018
    20:00

    Διάρκεια έκθεσης:
    26 Ιανουαρίου 2018 – 21 Απριλίου 2018
    Τετάρτη – Σάββατο 11:00 – 15:00, Πέμπτη 11:00 – 18:00, Παρασκευή 14:00 – 20:00

    Πού:
    ENIA Gallery
    Μεσολογγίου 55, Πειραιάς

    Πληροφορίες

    έκθεση έκθεση

    2. Γιώργος Τσεριώνης έκθεση “Building a Babel Tower” 

    Η ΔΛ Gallery παρουσιάζει την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018 την ατομική έκθεση του Γιώργου Τσεριώνη με τίτλο “Building a babel tower”.

    Ο Γιώργος Τσεριώνης μετά τη συμμετοχή του στην 6η Μπιενάλε της Θεσσαλονίκης και την 7η Μπιενάλε του Πεκίνου, παρουσιάζει τη νέα του δουλειά στους εκθεσιακούς χώρους της ΔΛ gallery.

    Στην ατομική του έκθεση παρουσιάζονται κολλάζ φτιαγμένα με εικόνες από αρχειακό υλικό και δουλεμένα με την τεχνική του origami, σχέδια με φράσεις σε διπλωμένα χαρτιά, κεραμικά γλυπτά και μία εγκατάσταση που παραπέμπει στον πύργο της Βαβέλ. Μέρος της έκθεσης είναι η εγκατάσταση ενός φανταστικού δωματίου του πύργου της Βαβέλ, που πραγματεύεται την καπιταλιστική ανάπτυξη σε σχέση με τη συνύπαρξη των ανθρώπων, τη δυσκολία επικοινωνίας, αλλά και την ψυχολογική απομάκρυνση του εαυτού μας μέσα από τα διλήμματα που βάζουμε οι ίδιοι στον εαυτό μας.

    Εγκαίνια έκθεσης:
    Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018
    20:00

    Διάρκεια έκθεσης:
    26 Ιανουαρίου 2018 – 21 Απριλίου 2018
    Δευτέρα και Τρίτη κλειστά, Τετάρτη και Σάββατο 11:00 – 15:00, Πέμπτη 11:00 – 18:00, Παρασκευή 14:00 – 20:00

    Πού:
    ΔΛ Gallery
    Μεσολογγίου 55, Πειραιάς

    Πληροφορίες

    έκθεση έκθεση

    3. Blaqk έκθεση “Capturing the Moment” στο Temporary Duplex

    Το εκθεσιακό πρόγραμμα του Temporary Duplex ολοκληρώνεται με την πέμπτη ατομική έκθεση του εικαστικού διδύμου Blaqk, με τίτλo Capturing the Moment σε εικαστική επιμέλεια Ανδρέα Φακή.

    Οι Βlaqk αποτελούνται από τους Γρηγόρη Παπαγρηγορίου (1986, Αθήνα) και Χρήστο Τζαφέρο (1985, Χαλκίδα). Δραστηριοποιούνται στον δημόσιο χώρο ως δίδυμο από το 2011 και έχουν παρουσιάσει μεγάλης κλίμακας έργα τους στη Γκντίνια, στη Σικελία, στην Βαλένθια, στη Ρώμη και στο Μόναχο.

    Η έκθεση Capturing the Moment αποτελείται από έργα του εικαστικού διδύμου τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά και εντάσσονται σε μια νέα περίοδο, η οποία αποκτά τα βασικά χαρακτηριστικά της μέσα από τη βιωματική εμπειρία των ίδιων των δημιουργών. Μια διαδικασία η οποία προκύπτει από τον μη-διαχωρισμό του προσωπικού και του επαγγελματικού χρόνου, της καλλιγραφίας και της γεωμετρίας, από τις υπόλοιπες δραστηριότητές τους. Η απλότητα, η ισορροπία, η αυτοτέλεια, η συμπληρωματικότητα και άλλες πιο ρευστές έννοιες που ενέχονται στο έργο των Blaqk, προκύπτουν κατά αυτό τον τρόπο.

    Η έκθεση πραγματοποιείται στο project space Temporary Duplex, το οποίο –όπως υποδηλώνει και η ονομασία του– είναι προσωρινό και αποτελείται από δύο τμήματα:

    Tην αίθουσα Temporary Duplex: The Laundry, η οποία στεγάζεται σε έναν χώρο, στον οποίο ξεκίνησε η γκαλερί The Breeder. Πλέον, ο χώρος λειτουργεί ως αποθήκη και γραφείο μιας τουριστικής επιχείρησης, στην οποία –μεταξύ άλλων εργασιών– πραγματοποιείται το καθημερινό πλύσιμο λευκών ειδών.

    Εγκαίνια έκθεσης:
    Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018
    20:00

    Διάρκεια έκθεσης:
    26 Ιανουαρίου 2018 – 11 Φεβρουαρίου 2018
    Επίσκεψη στον χώρο μόνο κατόπιν ραντεβού (Βοutique Athens: 6976484135)

    Πού:
    Temporary Duplex: The Lockers
    Επικούρου 16, Ψυρρή – Ομόνοια

    και

    Τemporary Duplex: The Laundry
    Ευμορφοπούλου 6, Ψυρρή – Ομόνοια

    Πληροφορίες

    έκθεσηέκθεση

    4. Γιούλικα-Γεωργίας Ζολώτα έκθεση ζωγραφικής “Αναθέματα” στο 

    Την ατομική της έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Αναθέματα» και θέμα την παιδική και γυναικεία κακοποίηση  παρουσιάζει η Γιούλικα – Γεωργία Ζολώτα στο Μαρούσι το Σάββατο και την Κυριακή 27 και 28 Ιανουαρίου. Η έκθεση φιλοξενείται στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του δήμου και τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Μαρουσιού. Τα έργα είναι βιωματικά και πρόκειται για δεκαέξι τρίπτυχα (Λάδι σε καμβά, διαστάσεις 150cm x 70cm). Σκοπός είναι να επικοινωνήσει το μήνυμα κατά της κακοποίησης του παιδιού και της γυναίκας. Τα συνθήματα πάνω στα έργα μαρτυρούν μια προσπάθεια της εικόνας να συνδυαστεί με το λόγο και να φιλοσοφήσει κυρίως μέσω της θρησκείας, με σκοπό όχι την πόλωση κακοποιημένου και κακοποιού στοιχείου, αλλά την τροφή για προβληματισμό και την ελπίδα για διέξοδο. Εξάλλου ο τίτλος «αναθέματα» έχει επαμφοτερίζουσα σημασία, καθώς αναθέματα εκτός από τις κατάρες καλούνται επίσης και τα θρησκευτικά τάματα.

    Η Γιούλικα Γεωργία Ζολώτα είναι Ελληνοϊταλίδα, κόρη της γνώστης εικαστικού Τζένης Ζολώτα. Πέρασε με υποτροφία στην ανώτερη σχολή δραματικής τέχνης Ίασμος του Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Κατόπιν αποφοίτησε από την σχολή δημοσιογραφίας του ομίλου Αντέννα και εργάστηκε ως αστυνομική ρεπόρτερ. Γνωρίζει άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά και Ισπανικά και διδάσκει σε παιδιά και ενήλικες. ‘Eχει αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ στην Αγγλία σε short course για τις μαθησιακές δυσκολίες στην νηπιακή ηλικία. Κάνει σπουδές κλασσικής κιθάρας και ασχολείται με την σύνθεση και τη στιχουρχική. Το 2010 πήρε το πτυχίο της στις Εφαρμοσμένες Τέχνες από τη σχολή του Σπύρου Ορνεράκη. Έχει σχεδιάσει εξώφυλλο για τεύχος της ATHENS VOICE και έχει αρκετές δημοσιεύσεις από την πρώτη της σκιτσογραφική δουλειά, το κομικ-στριπ Κουπεπε.

    Εγκαίνια έκθεσης:
    Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018
    19:00

    Διάρκεια έκθεσης:
    27 και 28 Ιανουαρίου 2018
    10:00 – 20:00

    Πού:
    Αίθουσα εκδηλώσεων Δημαρχείου Αμαρουσίου
    Βασιλίσσης Σοφίας 9 και Δημητρίου Μόσχα, Μαρούσι

    Πληροφορίες

    έκθεση ΖΟΛΩΤΑ έκθεση ΖΟΛΩΤΑ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Sigmataf θα γεμίσει με ηλεκτρονικούς ήχους το ΚΠΙΣΝ σε μια συναυλία με ελεύθερη είσοδο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Οι 7 νέες ταινίες της βδομάδας – Στους κινηματογράφους από 25 Ιανουαρίου 2018

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 
    Ημέρες Ιρανικού Κινηματογράφου: Για πρώτη φορά στην Αθήνα με ελεύθερη είσοδο



    ΣΧΟΛΙΑ