• City Stories

    Στηρίζει τις δράσεις των πολιτιστικών φορέων της Θεσσαλονίκης το υπουργείο Πολιτισμού


    Πρόσκληση στους πολιτιστικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, που εποπτεύονται από το υπουργείο Πολιτισμού για να οργανώσουν δράσεις ανοιχτές στο κοινό μέσα από ψηφιακές πλατφόρμες απηύθυνε η υπουργός Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη.

    Πρόκειται για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο, το Τελλόγλειο ΄Ιδρυμα ΑΠΘ, το MOMus και το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι των οποίων πήραν μέρος στην τηλεδιάσκεψη, που έγινε σήμερα υπό την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού με τη συμμετοχή του γ. γ.  Σύγχρονου Πολιτισμού κ. Νικόλα Γιατρομανωλάκη.

    Όπως  είπε η κυρία Μενδώνη το υπουργείο θα στηρίξει τις ενέργειες των εποπτευόμενων φορέων και ζήτησε την ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ τους για τη δημιουργία πολιτιστικού έργου ενώ μπορούν να γίνουν και αναθέσεις σε καλλιτέχνες για τη δημιουργία έργων, έναντι αμοιβής.

    Μεταξύ των πιθανών συνεργειών έτσι μπορεί να είναι η χρήση μουσείων και θεάτρων ως χώροι που θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις (συναυλία, θεατρική απαγγελία κ.λ.π.) σε streaming, πάντοτε με την τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας, δημιουργία έργου με τη συνεργασία φορέων (π.χ. μουσικοί του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης ή του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, με συνεργάτες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και ηθοποιούς του ΚΘΒΕ). Ενθαρρύνεται επίσης η online ξενάγηση σε εκθεσιακούς χώρους μουσείων, καθώς και η προβολή εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τα παιδιά και όλη την οικογένεια.



    ΣΧΟΛΙΑ