• City Stories

    Στην Αθήνα ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος με την επίτιμη βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία

    • NewsRoom

    Φωτογραφία: George Vitsaras / SOOC


    Στην Αθήνα βρέθηκε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος για την εκδήλωση στη μνήμη της μητέρας της επίτιμης βασίλισσας της Ισπανίας, Σοφία.

    Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη για την επίσημη παρουσίαση του τρίτομου έργου «Ημερολόγιο Βασίλισσας Φρειδερίκης 1938-1967» και διοργανώθηκε από την επίτιμη βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία, η οποία έδωσε, επίσης, το «παρών».

    Το «Ημερολόγιο της βασίλισσας Φρειδερίκης», που φυλάσσεται στα Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ) σε σειρά 35 χειρόγραφων τευχών, καλύπτει με σχεδόν καθημερινές καταγραφές το μέγιστο μέρος της δημόσιας κι ένα τμήμα της ιδιωτικής ζωής της βασίλισσας επί μια τριακονταετία (1938-1967).

    Συντάκτρια του Ημερολογίου ήταν η εκάστοτε κυρία των τιμών, η οποία συνόδευε την βασίλισσα και σημείωνε στο τέλος της ημέρας τα πεπραγμένα της εν θερμώ, συχνά με λεπτομερείς περιγραφές και ενδιαφέροντα στιγμιότυπα που αποκαλύπτουν την πολύπλευρη όσο και έντονη προσωπικότητα της Φρειδερίκης και τη σχέση της με τον κόσμο.

    Φωτογραφία: George Vitsaras / SOOC
    Φωτογραφία: George Vitsaras / SOOC
    Φωτογραφία: George Vitsaras / SOOC



    ΣΧΟΛΙΑ