• City Stories

    Σμυρνέικα σουτζουκάκια γεμιστά: Μπουκιά και συχώριο!

    • NewsRoom


    Μια πραγματικά πεντανόστιμη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

    Προτιμήστε να τα φτιάξετε μεσημέρι, γιατί σίγουρα θα καταναλώσετε αρκετά και θα βαρύνετε.

    Είναι από τις συνταγές που λέμε μπουκιά και συχώριο!

    Δείτε τη συνταγή παρακάτω:

    Υλικά Συνταγής

    • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
    • 1/2 φλ. φρυγανιά
    • 4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
    • 4 κ.σ. και λίγο έξτρα για το πλάσιμο μαυροδάφνη
    • 2 αυγά
    • 1 κ.σ. κύμινο
    • αλάτι
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • Για τη γέμιση
    • 1 φλ. φέτα (τρίμμα)
    • 1 φλ. κεφαλοτύρι
    • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
    • Για τη σάλτσα
    • 1 κιλό ντομάτες τριμμένες
    • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
    • 1 πρέζα ζάχαρη
    • αλάτι
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Εκτέλεση

    Βάζουμε τον κιμά και τα υπόλοιπα υλικά για τα σουτζουκάκια σμυρνέικα σε μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Αν τ’ αφήσουμε να σταθούν για λίγο στο ψυγείο θα γίνουν τέλεια.

    Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.

    Πλάθουμε πλατιά σουτζουκάκια και βάζουμε λίγη γέμιση μ’ ένα κουταλάκι. Κλείνουμε τριγύρω. Αν κολλάει ο κιμάς στα χέρια βουτάμε τις παλάμες στη μαυροδάφνη και συνεχίζουμε το πλάσιμο.

    Τα ροδίζουμε για λίγα λεπτά στο τηγάνι.

    Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε κατσαρόλα και βράζουμε για 10΄-15΄ μέχρι να δέσει. Αφού βράσει και δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε μέσα τα σουτζουκάκια και τ’ αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις για 10΄.

    Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια σμυρνέικα γεμιστά με τυρί, με ρύζι πιλάφι ή με πουρέ πατάτας.

    Πηγή: argiro.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Πεντανόστιμη γλυκιά κολοκυθόπιτα με καρότο και καραμελένιο φύλλο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκπληκτική συνταγή από την Αργυρώ: Λαζάνια με κιμά μπολονέζ και εύκολη μπεσαμέλ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το πιο αφράτο σιφόν κέικ για να το φτιάξετε το Σαββατοκύριακο (video)



    ΣΧΟΛΙΑ