• City Stories

    Συναυλία με μουσική δωματίου και έγχορδα από την ΕΛΣΟΝ στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

    • NewsRoom


    Η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΕΛΣΟΝ) ανοίγει δυναμικά την καλλιτεχνική της περίοδο για το 2019 με μια μοναδική συναυλία στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το Σάββατο 9 Μαρτίου 2019, υπό τη διεύθυνση του μουσικού διευθυντή και ιδρυτή της Διονύση Γραμμένου.

    Το πρόγραμμα της συναυλίας –έβδομης στους λίγους μήνες ζωής της ΕΛΣΟΝ– περιλαμβάνει έργα μουσικής δωματίου και για ορχήστρα εγχόρδων. Έκπληξη για το φιλόμουσο κοινό είναι η συμμετοχή της διάσημης βιολονίστα, Hyeyoon Park, η οποία θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Αθήνα.

    «Πολύ ανυπομονώ, να βρεθώ και να παίξω στην Αθήνα, καθώς είναι η πρώτη φορά και για τα δύο! Αγαπώ να συνεργάζομαι με νέους ανθρώπους και η συνεργασία μου με την Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων θα είναι μεγάλη ευχαρίστηση για εμένα. Εκτιμώ ότι μία Ορχήστρα Νέων έχει πάντα τόσο πολύ πάθος και δέσμευση προς τη δημιουργία μουσικής, κάτι που αποτελεί μία σημαντική εμπειρία για εμένα ως Σολίστ.

    Θα ερμηνεύσουμε το Κονσέρτο για βιολί σε ρε ελάσσονα του Mendelssohn -ένα ‘κόσμημα’- του φημισμένου συνθέτη, το οποίο σπάνια παρουσιάζεται», ανέφερε η Hyeyoon Park.

    Πρόκειται για μία καλλιτέχνιδα εξαιρετικού στιλ και δεξιοτεχνίας, η οποία ανάμεσα σε άλλες παγκόσμιες διακρίσεις, το 2009 -σε ηλικία 17 ετών- έγινε η νεότερη νικήτρια του Διεθνούς Μουσικού Διαγωνισμού ARD του Μονάχου.

    Το πρόγραμμα της συναυλίας

    Στη συναυλία θα παρουσιαστούν τα έργα: Έντβαρντ Γκρηγκ Κουαρτέτο εγχόρδων αρ. 1 σε σολ ελάσσονα, Π. Ι. Τσαϊκόφσκι Κουαρτέτο εγχόρδων αρ. 1 σε ρε μείζονα, Σερενάτα για έγχορδα σε ντο μείζονα, Τζάκομο Πουτσίνι Χρυσάνθεμα, Καρλ Μαρία φον Βέμπερ Κουιντέτο για κλαρινέτo έργο 34, Φέλιξ Μέντελσον Κοντσέρτο για βιολί σε ρε ελάσσονα.

    Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η Eddi Reader με την αξεπέραστη φωνή για πρώτη φορά στην Ελλάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απολαύστε τη Lady Gaga και τον Bradley Cooper στο Shallow από τα Όσκαρ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μέγαρο Μουσικής: Κερδίστε δυο διπλές προσκλήσεις για το ξεχωριστό μιούζικαλ «Οι Στοιχειωμένοι»



    ΣΧΟΛΙΑ