• City Stories

    Σαββατοκύριακο στην πόλη: Πώς να διασκεδάσετε δωρεάν αυτό το διήμερο

    • NewsRoom
    Αθήνα, Μοναστηράκι και Ακρόπολη

    Αθήνα, Μοναστηράκι και Ακρόπολη


    Με μεγάλη ποικιλία και εκδηλώσεις για όλα τα γούστα ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο

    Οι κάτοικοι, αλλά και οι επισκέπτες της πρωτεύουσας μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε μία ευρεία γκάμα για τη διασκέδασή τους, που περιλαμβάνει κινηματογράφο, βιβλίο, εκθέσεις αλλά και διασκεδαστικές βόλτες πάνω στον πάγο.

    Και το σημαντικότερο; Είναι όλα δωρεάν!

    Το Παγοδρόμιο επιστρέφει στο ΚΠΙΣΝ

    Τοποθετημένο φέτος στην αρχή του Καναλιού, στο ύψος του Κέντρου Επισκεπτών, το Παγοδρόμιο του ΚΠΙΣΝ δίνει στους φίλους του κατεξοχήν χριστουγεννιάτικου σπορ την ευκαιρία να απολαύσουν μια μαγευτική θέα του χορού των Σιντριβανιών και του φωτισμένου Καναλιού «εκ των έσω». Το Παγοδρόμιο θα λειτουργεί καθημερινά έως τις 02/02/2020, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, με χρόνο παραμονής έως 40′. Απαραίτητη η ηλεκτρονική προεγγραφή.

    Καθημερινά, 10:00 – 22:00
    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

    Οι προεγγραφές θα είναι διαθέσιμες ανά βδομάδα και θα ανοίγουν κάθε Πέμπτη στις 10 το πρωί.

    Το Παγοδρόμιο επιστρέφει στο ΚΠΙΣΝ

    Το 24ο Παζάρι Βιβλίου στην Πλατεία Κοτζιά

    Από την Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020 και για 24 ημέρες, πραγματοποιείται στην Πλατεία Κοτζιά το μεγαλύτερο και πλέον οργανωμένο Παζάρι Βιβλίου στην πόλη των Αθηνών, με κεντρικό σύνθημα: «Το βιβλίο είναι η δύναμή σου». Σε μία σύγχρονη, υπαίθρια, στεγασμένη και θερμαινόμενη εγκατάσταση, το αθηναϊκό, και όχι μόνο, αναγνωστικό κοινό έχει την ευκαιρία να προμηθευτεί αξιόλογα βιβλία από μία μεγάλη ποικιλία τίτλων, όλων των κατηγοριών και για όλες τις ηλικίες.

    Καθημερινά, 09:00 – 21:00
    Πλατεία Κοτζιά, Αθήνα

    Το 24ο Παζάρι Βιβλίου στην Πλατεία Κοτζιά

    Παιχνίδι για μεγάλους στο Μουσείο

    Με σημείο εκκίνησης τα έργα της συλλογής του Ιδρύματος Β&E Γουλανδρή και μέσα από μία διαδικασία που θυμίζει παιχνίδι, οι συμμετέχοντες εξοικειώνονται με βιωματικό τρόπο με τον κόσμο της μοντέρνας τέχνης και αποκτούν πρόσβαση σε μία νέα ερμηνεία των έργων και των δημιουργών τους. Εποχές, χρώματα και καλλιτεχνικά ρεύματα εμπνέουν επιμέρους δράσεις, που έχουν στόχο την καλλιέργεια της φαντασίας, την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και την ενθάρρυνση για κοινωνικοποίηση και ομαδικότητα.

    ια άτομα 60+ και άτομα με ή χωρίς ήπια διαταραχή γνωστικών λειτουργιών
    Έως 15 συμμετοχές ανά 60’

    Παρασκευή 24/1, 11.00-12.00
    Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13

    Ελεύθερη συμμετοχή με ηλεκτρονική προεγγραφή
    *Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση προτείνεται να βρίσκονται στον χώρο του μουσείου 15’ πριν την έναρξη της περιήγησης.

    Το Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στο Παγκράτι

    Terra Lumina: Έκθεση του Ηλία Σιψά στη γκαλερί Έκφραση – Γιάννα Γραμματοπούλου

    Η αίθουσα τέχνης «Έκφραση – Γιάννα Γραμματοπούλου» παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του Ηλία Σιψά με τίτλο «Terra Lumina», που αποτελείται από φωτογραφικά έργα, γλυπτικές κατασκευές και βίντεο. Η έκθεση είναι μια εικαστική μεταγραφή της έννοιας και της τέχνης της φωτογραφίας, της γραφής με φως. Πυρήνας των μορφικών κατασκευών του Ηλία Σιψά είναι οι ιδιότητες του φωτός, οι γεωμετρικές φόρμες, οι μετασχηματισμοί των υλικών του και το παιχνίδι ανάμεσα σε αντιθετικές έννοιες όπως διαφάνεια/αδιαφάνεια, ορατό/αόρατο, φωτεινό/σκοτεινό, κενό/πλήρες, αρνητικό/θετικό.

    Πρόκειται για μία εικαστική διαδικασία αναζήτησης των ορίων της αντίληψης μέσα από τις εκφάνσεις του φωτός και της ύλης.

    Παρασκευή: 11:00 – 20:00, Σάββατο: 11:00 – 15:00
    Αίθουσα τέχνης «Έ κ φ ρ α σ η – Γιάννα Γραμματοπούλου», Βαλαωρίτου 9α, Αθήνα

    Terra Lumina: Έκθεση του Ηλία Σιψά στη γκαλερί Έκφραση – Γιάννα Γραμματοπούλου

    Προβολή της ταινίας Tetsuo, του Shinya Tsukamoto στην Γκαλερί Citronne

    Η Γκαλερί Citronne προβάλλει την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 στις 20:00 τη θρυλική ανεξάρτητη ιαπωνική ταινία επιστημονικής φαντασίας «Tetsuo» του Shinya Tsukamoto. O Tetsuo, που σημαίνει Άνθρωπος-Σίδερο είναι λιβιδινικά και πολιτικά αταξινόμητος, απρόβλεπτος, στον αντίποδα του χολιγουντιανού Iron Man.

    Πέμπτη 23/1 στις 20:00
    Γκαλερί Citronne, Πατριάρχου Ιωακείμ 19

    Προβολή της ταινίας Tetsuo, του Shinya Tsukamoto στην Γκαλερί Citronne

    Το Ίχνος της Γραμμής: Έκθεση ζωγραφικής του Δ. Αγγελόπουλου στο Κέντρο Τεχνών ΜΕΤΣ

    Το Κέντρο Τεχνών ΜΕΤΣ παρουσιάζει την δεύτερη ατομική έκθεση του Δημήτρη Αγγελόπουλου, με τίτλο «Το Ίχνος της Γραμμής», σε επιμέλεια του ιστορικού τέχνης Γιώργου Μυλωνά, από τις 25 Ιανουαρίου 2020 έως τις 15 Φεβρουαρίου 2020. Ο καλλιτέχνης, στην έκθεση «Το Ίχνος της Γραμμής», επιχειρεί, μέσα από σχέδια αλλά και αμιγώς παραστατικά έργα, με λάδια σε καμβά και ξύλο, να εξαντλήσει τους τρόπους που μπορεί η γραμμή και το ίχνος της να τον οδηγήσει σε καινούρια εικαστικά μονοπάτια.

    Σάββατο 25/1 στις 19:00
    Κέντρο Τεχνών ΜΕΤΣ, Ευγενίου Βουλγάρεως, 6, Μετς, Αθήνα

    Το Ίχνος της Γραμμής: Έκθεση ζωγραφικής του Δ. Αγγελόπουλου στο Κέντρο Τεχνών ΜΕΤΣ

    Βάλ’τους Χ–Ο Μαύρος Χάρτης της Ρατσιστικής Βίας: Έκθεση στην Τεχνόπολη

    Την Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020, η έκθεση «Βάλ’τους Χ – Ο Μαύρος Χάρτης της Ρατσιστικής Βίας» ανοίγει ξανά τις πόρτες της για το κοινό στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Τον Μάρτιο του 2019, περισσότερα από 3.000 άτομα πέρασαν από την πρώτη έκθεση, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της καμπάνιας «Βάλ’τους Χ», δηλώνοντας με την παρουσία τους ότι η ρατσιστική βία μας αφορά όλες και όλους και δεν πρέπει να μένει στο σκοτάδι.

    Σχεδιάζουν οι:

    Δήμητρα Αδαμοπούλου, Τάσος Αναστασίου, Ευάγγελος Ανδρουτσόπουλος, John Antono, Aspalax, Μάριος Μπόρας, Γιώργος Μπότσος, Bratimoto, Γιώργος Χαλκιάς, Chrispy Sift, Molly Crabapple, Σπύρος Δερβενιώτης, Vasco Gargalo, Δημήτρης Γεωργοπάλης, ΤόμεκΓιοβάνης, Γιώργος Γούσης, Kanellos COB, No Budget Epics και πολλοί άλλοι.

    Παρασκευή: 14:00 – 22:00, Σάββατο – Κυριακή: 11:00 – 22:00
    Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Αθήνα

    Βάλ’τους Χ–Ο Μαύρος Χάρτης της Ρατσιστικής Βίας: Έκθεση στην Τεχνόπολη



    ΣΧΟΛΙΑ