• City Stories

    Σαββατοκύριακο: 6 ενδιαφέρουσες δωρεάν προτάσεις διασκέδασης «ντύνουν» αυτό το διήμερο

    • NewsRoom

    «10 Χρόνια Gadjo Dilo, 10 Χρόνια Gypsy Swing!» στο Φεστιβάλ Λουτρακίου


    Αυτό το Σαββατοκύριακο, για εκείνους που βρίσκονται ακόμη στην πόλη, δεν θα έχει σίγουρα τίποτα να ζηλέψει από τα άλλα, καθώς είναι «ντυμένο» με πολλή μουσική, σινεμά, βόλτες και δραστηριότητες σε πανέμορφους χώρους της Αθήνας. Ένα μενού με έξι πολύ ενδιαφέρουσες και εντελώς δωρεάν προτάσεις.

    «10 Χρόνια Gadjo Dilo, 10 Χρόνια Gypsy Swing!» στο Φεστιβάλ Λουτρακίου

    Πριν από 10 χρόνια, έξι φίλοι, με κοινή αγάπη για την Gypsy Jazz μουσική, συναντήθηκαν. Έτσι δημιουργήθηκαν οι Gadjo Dilo, το συγκρότημα που κατάφερε μέσα από τις διασκευές του να συστήσει ουσιαστικά την Manouche μουσική στο ευρύ κοινό. Σε κάθε σταθμό της μουσικής βόλτας τους θα ακούσουμε και κομμάτια από το τρίτο τους album, που αναμένεται να κυκλοφορήσει και το οποίο θα αποτελείται κυρίως από πρωτότυπες συνθέσεις του συγκροτήματος.

    Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Λουτρακίου 2019.
    Σάββατο 3/8, 21:30
    Πευκάκια, Άγιοι Θεόδωροι

    «10 Χρόνια Gadjo Dilo, 10 Χρόνια Gypsy Swing!» στο Φεστιβάλ Λουτρακίου

    Park Your Cinema στο ΚΠΙΣΝ: «Gilda»

    Τον Αύγουστο, το Park Your Cinema παρουσιάζει φιλμ, με ηρωίδες σε πρωταγωνιστικούς ή συμπρωταγωνιστικούς ρόλους. Γυναίκες που έγιναν σύμβολα στην ιστορία του σινεμά, σε προβολές που θα θυμάστε ότι απολαύσατε στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.

    Gilda (1946)
    Σκηνοθεσία: Charles Vidor
    Σάββατο 3/8, 21:00
    Ο τυχοδιώκτης Φάρελ γίνεται πρωτοπαλίκαρο ενός ιδιοκτήτη καζίνο στην Αργεντινή κι ερωτεύεται την πανέμορφη σύζυγό του Γκίλντα…
    Με τους Ρίτα Χέιγουορθ, Γκλεν Φορντ, Τζορτζ ΜακΡίντι, Τζόζεφ Καλία.

    Gilda

    Ξενάγηση στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

    Σχεδιασμένο σύμφωνα με τις αρχές της αειφορίας, της βιωσιμότητας, σεβόμενο τα οικοσυστήματα και τις εναλλαγές ενός τόπου σε διαρκή εξέλιξη, το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, αποτελεί ένα σύγχρονο έργο Αρχιτεκτονικής Τοπίου. Αποτελεί έναν φιλόξενο και ανοιχτό χώρο, με φυτεύσεις και χαρακτήρα, που αντανακλούν το μεσογειακό τοπίο. Η περιήγηση ακολουθεί διαδρομή που περιλαμβάνει συνεχές περπάτημα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και την χρήση σκαλοπατιών. H εκτιμώμενη χιλιομετρική απόσταση που διανύεται υπολογίζεται στο 1 χλμ.

    Σημείο συνάντησης: Κέντρο Επισκεπτών (Ευριπίδου & Δοϊράνης, Καλλιθέα)
    Διάρκεια ξενάγησης: 60′
    Αριθμός συμμετεχόντων ανά ξενάγηση: 20 άτομα
    Απαιτείται προεγγραφή, εξαιρούνται τα παιδιά κάτω των 8 ετών.
    Καθημερινά, 19:00
    Είσοδος ελεύθερη, με ηλεκτρονική προεγγραφή.

    Yoga στο Πάρκο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

    Με τη yoga συνδέουμε την κινητικότητα του σώματος με την πνευματική διεργασία, ακολουθώντας ήπιες πρακτικές, που περιλαμβάνουν αναπνοές, asanas και χαλάρωση, με σκοπό την ανάπτυξη της αυτοσυγκέντρωσης, της ηρεμίας και της θετικής σκέψης. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα, να φέρουν το δικό τους στρώμα yoga, καθώς και μία κουβερτούλα, για να καλύψουν το σώμα τους κατά τη διάρκεια της χαλάρωσης.

    Παρασκευή 2/8, 19.00-20.30
    Για ενήλικες.
    Έως 30 συμμετοχές.
    Ελεύθερη είσοδος, με σειρά προτεραιότητας.

    Yoga στο Πάρκο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

    Οι Orquesta Akokán στο ΚΠΙΣΝ

    Oι Orquesta Akokán, ένα συγκρότημα από την Αβάνα, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών Parklife, για μια και μοναδική συναυλία στο Ξέφωτο, στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Τα mambo τους,  γεμάτα ψυχή, θυμίζουν τον Pérez Prado και τον Benny Moré με την Banda Gigante του από τις δεκαετίες του ’40 και του ’50.

    Παρασκευή 2/8, 21:00
    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

    Οι Orquesta Akokán στο ΚΠΙΣΝ

    Μουσική: Σπύρος Γραμμένος & Πάνος Φραγκιαδάκης στα Λιπάσματα

    Ο Σπύρος Γραμμένος και ο Πάνος Φραγκιαδάκης βάζουν τα δυνατά τους, μαζεύουν τα κομμάτια τους και τραγουδάνε ο ένας στο πλευρό του άλλου. Καινούρια τραγούδια έχουν, παλιά τραγούδια έχουν, προβλήματα έχουν και όλα αυτά μαζί τα αδειάζουν στην σκηνή.

    Στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Λιπάσματα 2019: Φεστιβάλ στη θάλασσα».
    Σάββατο 3/8, 21:00
    Εργοστάσιο Λιπασμάτων Δραπετσώνας

    Σπύρος Γραμμένος & Πάνος Φραγκιαδάκης στα Λιπάσματα



    ΣΧΟΛΙΑ