• City Stories

    Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Όλες οι ενδιαφέρουσες προτάσεις διασκέδασης για το διήμερο που έρχεται

    • NewsRoom
    Αθήνα, Μοναστηράκι και Ακρόπολη

    Αθήνα, Μοναστηράκι και Ακρόπολη


    Τελευταία ημέρα της εβδομάδας σήμερα και βρισκόμαστε προ των πυλών για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, πλούσιο εκδηλώσεων και δράσεων, τις οποίες μπορούμε να διαλέξουμε για τη διασκέδασή μας. Και το σημαντικότερο; Είναι όλα δωρεάν!

    Τhe Meet Market

    Η γιορτή καινοτομίας και πρωτοπορίας επιστρέφει στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων το διήμερο που ακολουθεί. Πρόκειται για μία μοναδική αγορά από τοπικά προϊόντα, φρέσκες ιδέες, φιλικό κοινό και συμμετέχοντες. Ένα οπτικο-ακουστικό παζλ από χειροποίητα ρούχα ανεξάρτητων σχεδιαστών, αξεσουάρ, αντικείμενα τέχνης, βιολογικά προϊόντα, είδη σπιτιού, νόστιμες λιχουδιές, συλλεκτικά vintage & retro προϊόντα, βινύλια, διαδραστικά παιχνίδια, δώρα και DJ sets είναι μόνο μερικά από όσα θα δούμε εκεί.

    Σάββατο 9/11, 12.00 – 22.00 & Κυριακή 10/11, 11.00 – 22.00
    Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι

    The Meet Market

    Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού

    Ημέρα οινοτουρισμού είναι η ερχόμενη Κυριακή, 10 Νοεμβρίου, οπότε και τα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας, συμμετέχουν, μαζί με εκατοντάδες άλλα οινοποιεία της Ευρώπης, στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού και σας προσκαλούν να γιορτάσετε μαζί τους.

    Όσοι επισκεφθούν τα οινοποιεία που συμμετέχουν στην εκδήλωση, θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις αμπελοοινικές περιοχές, να γνωρίσουν τους Έλληνες οινοπαραγωγούς, να απολαύσουν το τοπίο στους πανέμορφους αμπελώνες, να ξεναγηθούν στους χώρους παραγωγής, ωρίμανσης και παλαίωσης οίνων, να δοκιμάσουν νέες και παλαιωμένες σοδειές, αλλά και να ενημερωθούν για τα φρέσκα κρασιά του φετινού τρύγου που μόλις ολοκληρώθηκε.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού θεσμοθετήθηκε το 2009 και εορτάζεται κάθε χρόνο, τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή οινοποιείων –μελών του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού (RECEVIN) ή οινοτουριστικών δικτύων.

    Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού

    Vinyl Market

    Οι λάτρεις του βινυλίου θα βρουν τον παράδεισό τους αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς το Vinyl Market επιστρέφει με άλλο ένα μεγάλο φεστιβάλ, μία μεγάλη γιορτή για το βινύλιο. Το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει εντός του χώρου του, πολλές καινούργιες συλλογές δίσκων, πολλά συλλεκτικά κομμάτια και φρέσκες νέες κυκλοφορίες. Επίσης, θα βρείτε και συλλογές άλλων μουσικών θεμάτων, CD, αφίσες, μουσικά περιοδικά, βιβλία και πολλά άλλα σχετικά εκθέματα.

    Παρασκευή 8/11, Σάββατο 9/11, Κυριακή 10/11, 11:00 – 22:00
    Αίθουσα Νέοι Φούρνοι, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι

    Vinyl Market

    3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου

    Στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ανατομίας Εγκλήματος και Τρόμου (3rd Anatomy Crime & Horror International Film Festival), ο μη κερδοσκοπικός, πολιτιστικός και επιμορφωτικός σύλλογος «The Basement», θα προβάλει, στον κινηματογράφο Καλυψώ στην Καλλιθέα, μια γκάμα από τις καλύτερες πολυβραβευμένες ταινίες -μικρού και μεγάλου μήκους από 27 χώρες- Τρόμου, Αστυνομικές Θρίλερ και Επιστημονικής Φαντασίας σε Παγκόσμιες, Ευρωπαϊκές και Πανελλαδικές πρεμιέρες. Οι ώρες των προβολών για το Σάββατο (09/11) και την Κυριακή (10/11) είναι στις 17.00 και 19.00.

    3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου

    Yoga στο ΚΠΙΣΝ

    Η yoga είναι μια τελετουργία του σώματος, με την οποία η κινητικότητα συνδέεται με την πνευματική διεργασία, ακολουθώντας ήπιες πρακτικές που περιλαμβάνουν αναπνοές, asanas και χαλάρωση, με σκοπό την ανάπτυξη της αυτοσυγκέντρωσης, της ηρεμίας και της θετικής σκέψης. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα, να φέρουν το δικό τους στρώμα yoga καθώς και μία κουβερτούλα για να καλύψουν το σώμα τους κατά τη διάρκεια της χαλάρωσης.

    Έως 30 συμμετοχές.
    Παρασκευή 8/11, 18:00 – 19:30
    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

    Yoga στο ΚΠΙΣΝ

    «Μουσικές παρεμβάσεις στα παγκάκια του Πειραιά»

    Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σκορπά μελωδίες στα παγκάκια της πόλης! Εκατό μουσικά στιγμιότυπα θα διατρέξουν τη σεζόν 2019-20, σε μουσική επιμέλεια Ανθής Γουρουντή. Επί επτά μήνες, σε παγκάκια του κεντρικού αλλά και του ευρύτερου Πειραιά, χώρους δηλαδή που προορίζονται για μια σύντομη ανακούφιση ή αναμονή, θα συμβαίνουν μουσικές εκπλήξεις. Μουσικά στιγμιότυπα σε «άτακτες» ώρες και με «απρόβλεπτες» εμφανίσεις, θα δώσουν χρώμα στην καθημερινότητα της πόλης.

    Η δράση ανοίγει αυτό το Σάββατο στην Πλατεία Καρπάθου στη Καλλίπολη.
    Σάββατο 9/11, 11:30
    Πλατεία Καρπάθου, Καλλίπολη

    «Μουσικές παρεμβάσεις στα παγκάκια του Πειραιά»

    4ο Φεστιβάλ Open Nights- Αιδώς

    Για πρώτη φορά, η Αθήνα θα φιλοξενήσει το δια-καλλιτεχνικό φεστιβάλ Open Nights στο BOOZE COOPERATIVA, από τις 8 έως τις 16 Νοεμβρίου, σε όλους τους χώρους του, με θέμα την Αιδώ.

    Το φεστιβάλ βασίζεται σε μια ομαδική εικαστική και φωτογραφική έκθεση που διαρκεί όσο και το Φεστιβάλ. Παράλληλα, δημιουργεί συνεργασίες και παρουσιάζει ταυτόχρονες εκδηλώσεις, ανοιχτές συζητήσεις µε διακεκριμένους επιστήμονες, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα/σεμινάρια, θέτοντας τη βάση ενός ανοικτού διαλόγου των Τεχνών με τις Επιστήμες και την κοινωνία.

    Στο φεστιβάλ παίρνουν μέρος επαγγελματίες καλλιτέχνες και ομάδες ανάλογων κατευθύνσεων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ συνεργάζεται με άλλα φεστιβάλ και ανεξάρτητους θεσμούς. Οι δράσεις του Σαββατοκύριακου (9-10/11) θα διεξαχθούν στις 12.00-14.00 και 18.00-00.00.

    4ο Φεστιβάλ Open Nights- Αιδώς

    Θέατρο σκιών και κινηματογραφικές προβολές στο κινηματοθέατρο «Κ. Γαβράς»

    Το κινηματοθέατρο «Κώστας Γαβράς» του Δήμου Περιστερίου (Βασιλικών 6, Κηπούπολη) ανοίγει, αυτό το Σαββατοκύριακο, τις πύλες του σε μικρούς και μεγάλους, που θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν εντελώς δωρεάν θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών, αλλά και κινηματογραφικές προβολές.

    Πιο αναλυτικά, το Σάββατο στις 17.00 θα πραγματοποιηθεί η παράσταση θεάτρου σκιών «Ο Καραγκιόζης και η ανακύκλωση» από τον Θίασο Ηλία Καρελλά. Το ίδιο βράδυ, στις 20.00, θα προβληθεί η ιταλική κωμωδία «Δε θα συμπεθεριάσουμε ποτέ!».

    Την Κυριακή το πρωί, στις 11.00 θα προβληθεί η παιδική ταινία «Οι κότες το ‘σκασαν».

    Το κινηματοθέατρο «Κ. Γαβράς»

    LUX Film Days 2019

    Προβολή της ταινίας «Κλειστός φάκελος Χάμαρσκελντ» του Μαντς Μπρίγκερ.

    Την ταινία θα προλογίσει ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Χάρης Κούντουρος.

    Η υπόθεση της ταινίας εκτυλίσσεται τo 1961, όταν, ταξιδεύοντας προς το Κονγκό για να συμμετάσχει σε ειρηνευτικές συνομιλίες, ο Σουηδός Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Νταγκ Χάμαρσκελντ βρίσκει τραγικό θάνατο σε αεροπορικό δυστύχημα, κάτω από ανεξιχνίαστες συνθήκες. Μισό αιώνα μετά, το θέμα έρχεται ξανά στο προσκήνιο, καθώς νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Επιχειρώντας να διαλευκάνει μια τραγωδία-μυστήριο, το ντοκιμαντέρ καταλήγει να αποκαλύψει άλλα αθέατα εγκλήματα και ένοχα μυστικά.

    Παρασκευή 8/11, 21:00
    Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117, Αμπελόκηποι

    LUX Film Days 2019

    Έ_φυγα Μικρασία: Μια περιπατητική παράσταση για την προσφυγιά

    Η περιπατητική παράσταση «Έ_φυγα Μικρασία» επιστρέφει, με πρωταγωνιστές απογόνους των Μικρασιατών προσφύγων της Άνω Ελευσίνας, στην ιδιότυπη γειτονιά του συνοικισμού, με ελεύθερη είσοδο. Ψηφίδες διηγήσεων συνθέτουν το μωσαϊκό της παράστασης, που κινείται μεταξύ μυθοπλασίας και τεκμηρίωσης.

    Παρασκευή 8/11 & Σάββατο 9/11, 19:00
    Μουσείο Ιστορίας και Λαογραφίας Συλλόγου Μικρασιατών, Λαμψάκου 13, Ελευσίνα
    Είσοδος ελεύθερη με τηλεφωνική κράτηση στο 6981802544

    Έ_φυγα Μικρασία

    «Τα Μικροπλαστικά στο Νερό, στα Απόβλητα και στο Περιβάλλον»

    Αυτό το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί μια σειρά ομιλιών, οι οποίες επικεντρώνονται στο επίκαιρο και εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα των μικροπλαστικών στο περιβάλλον, που απασχολεί το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας. Στο πλαίσιο των ομιλιών θα γίνει αναφορά, μεταξύ άλλων, στις συνέπειες των μικροπλαστικών στα περιβαλλοντικά συστήματα, αλλά και στον άνθρωπο.

    Παρασκευή 8/11, 18:00
    Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος
    Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

    «Τα Μικροπλαστικά στο Νερό, στα Απόβλητα και στο Περιβάλλον»



    ΣΧΟΛΙΑ