• City Stories

    Σας περίσσεψε τσουρέκι; Ο Άκης Πετρετζίκης σας προτείνει την πιο εύκολη πουτίγκα

    • NewsRoom


    Όλοι αγαπάμε το φρέσκο τσουρέκι, αλλά αν παραφάγατε το Πάσχα μπορείτε να το αξιοποιήσετε για πολλά άλλα γλυκά. Ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει την πιο εύκολη και νόστιμη πουτίγκα με βασικό συστατικό της το τσουρέκι.

    Συστατικά
    • 1 τσουρέκι κομμένο σε φέτες 2 εκ.
    • 200 γρ. φράουλες χωρίς το κοτσάνι, κομμένες στη μέση και λίγες παραπάνω για γαρνιτούρα
    • 4 αυγά
    • 400 γρ. γάλα
    • 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
    • 150 γρ. ζάχαρη
    • 50 γρ. βούτυρο για το ταψί
    • 1 κ.γ. αλάτι
    • 2 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
    • ξύσμα από 1 λεμόνι
    • 1 κ.σ. βανίλια σιρόπι ή 2 βανιλίνες
    • κρέμα anglaise για το σερβίρισμα
    Μέθοδος Εκτέλεσης
    • Βουτυρώνουμε ένα ταψί 20 x 30 εκ.
    • Τοποθετούμε τις φέτες του τσουρεκιού τη μία δίπλα στην άλλη κι από πάνω βάζουμε τις υπόλοιπες φέτες έτσι ώστε η μία φέτα να είναι πάνω στην άλλη. Κόβουμε κάποιες φέτες στη μέση, αν είναι απαραίτητο.
    • Βάζουμε ανάμεσα στα κομμάτια τις φράουλες.
    • Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε ελαφριά τα αυγά ίσα να αναμειχθούν.
    • Ρίχνουμε στο μπολ και το γάλα, την κρέμα, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια και ανακατεύουμε.
    • Περιχύνουμε το μείγμα στο τσουρέκι μας μέχρι να είμαστε σίγουροι πως έχουν καλυφθεί όλα τα κομμάτια μας.
    • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 1 έως 12 ώρες.
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC με αέρα.
    • Μόλις το τσουρέκι μας τραβήξει όλη τη γέμιση, το βγάζουμε από το ψυγείο και ψήνουμε για 40 – 45 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
    • Σερβίρουμε με κρέμα anglaise και τις φράουλες που έχουμε κρατήσει για τη γαρνιτούρα μας.

    Πηγή: akispetretzikis.com

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο με μπύρα: Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πιο νόστιμη συνταγή για λεμονάτο κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το πιο νόστιμο τηγανιτό κοτόπουλο από το Σωτήρη Κοντιζά του MasterChef



    ΣΧΟΛΙΑ