• Rumours...

    Το μαραθώνιο πάρτι της Κατερίνας Κορρού, η Παυλίνα Βαγιωνή κατακτά το Τέξας και τα 50 χρόνια του Saint George Lycabettus

    Η δημοσιογράφος Βίκυ Παλαιολόγου

    Η δημοσιογράφος Βίκυ Παλαιολόγου


    Ένα μαραθώνιο πάρτι γενεθλίων!!!

    Ξεκίνησε στις τρεις το μεσημέρι και κράτησε μέχρι τα μεσάνυχτα, το πάρτι γενεθλίων της Κατερίνας Κορρού, συζύγου του Mr. Grivalia Γιώργου Χρυσικού.

    Και μπορεί η εορτάζουσα να αγαπάει τα ταξίδια και να βρίσκεται σπάνια στην Αθήνα, φρόντισε για τα γενέθλια της να βρίσκεται στο Κλείνον Άστυ  και ως επιτυχημένη  fashion και interior designer κατάφερε να μεταμορφώσει σε disco stage το νέο  ολοκαίνουργιο στέκι της Εκάλης, το Nebbiolo, για να υποδεχθεί τους φίλους της που έσπευσαν να της δώσουν τις ευχές τους.

    Μπαλόνια, σερπαντίνες, μάσκες, καραμούζες που θύμιζαν παιδικό πάρτι για τους ενήλικες καλεσμένους, ωραία ατμόσφαιρα από το εντυπωσιακό τζάκι που έκαιγε, εξαιρετικό φαγητό  και μουσική  που ανέβαζε το θερμόμετρο του κεφιού βοηθούντων και των υγρών καυσίμων με τους καλεσμένους να συναγωνίζονται σε χορευτικές φιγούρες.

    Όσο για την επιλογή της ώρας του πάρτι, ό,τι καλύτερο να αρχίζει νωρίς η διασκέδαση και να πηγαίνουμε για ύπνο μια λογική ώρα.

    Ελένη Παπαδοπούλου, Κατερίνα Κορρού, Ελίνα Βασιλάκη, Σεμίραμις Δημάκη
    Φαίη Μπέη, Νικόλας Κατσαρός, Σαλώμη Φλουτάκου
    Κατερίνα Κορρού, Τατιάνα Στεφανίδου, Ελίνα Βαμβακά
    Κατερίνα Κορρού, Παναγιώτης Φασούλας, Φανή Λεβέντη
    Άλκηστις Πρίνου, Κατερίνα Κορρού
    Τίνα Σταματοπούλου, Κατερίνα Κορρού, Κρίστυ Αργυρού   

    Η Παυλίνα Βαγιωνή ετοιμάζεται να «κατακτήσει» το Τέξας!

    Η πρόσκληση που έλαβα στο mail από την αγαπημένη Παυλίνα Βαγιωνή (Πάολα) όπως την γνωρίζω από μικρό παιδί, με καλεί για την Τρίτη  23 Ιανουαρίου στην Gallery Carillon στο Τέξας, για τα εγκαίνια της ατομικής της έκθεσης «Gorgon».

    Η Γκαλερί βρίσκεται στους χώρους του 7ου μεγαλύτερου Πανεπιστημίου του Τέξας στο Tarrant County College, στο Fort Worth του Τέξας.

    Όπως αναφέρει η ίδια, στην πρόσκληση,  η έκθεση με τον τίτλο «Gorgon» (Γοργόνα) εμβαθύνει στον  Μύθο της Μέδουσας μέσω έργων multimedia, αλληλοσυνδέοντας τις έννοιες του φόβου, της προστασίας και της διχοτόμησης της πραγματικότητας και της ψευδαίσθησης.  Αυτή η χαρακτηριστική συγχώνευση της Αρχαίας Μυθολογίας και των σύγχρονων εμπειριών αμφισβητεί τις κυρίαρχες αντιλήψεις για την Μέδουσα.

    Η Παυλίνα Βαγιωνή είναι απόφοιτος της ΑΣΚΤ Αθηνών, όπου σπούδασε ζωγραφική με τους καθηγητές Γιάννη Ψυχοπαίδη, Άγγελο Αντωνόπουλο και σκηνογραφία με την Λίλη Πεζανού.

    Είναι επίσης διπλωματούχος μονωδός αφού σπούδασε και στο Ωδείο Αθηνών και έδωσε και ρεσιτάλ.

    Τα εργαστήρια της είναι στην Αθήνα και στο Χιούστον του Τέξας των ΗΠΑ.

    Και όλα αυτά τα έκανε μετά από έναν γάμο, τρείς κόρες και ένα διαζύγιο, οπότε και αποφάσισε να σπουδάσει στην ΑΣΚΤ και στο Ωδείο Αθηνών, για να συνδυάσει εικαστικά με μουσική.

    Μετά τις Πανεπιστημιακές της σπουδές παντρεύτηκε σε πολύ μικρή ηλικία τον εφοπλιστή Κωνσταντίνο Τσακίρη με τον οποίο απέκτησαν τρείς πανέμορφες κόρες, η κάθε μια από τις οποίες ακολουθεί τον δικό της επαγγελματικό στόχο.

    Η Παυλίνα ασχολήθηκε πολύ και με την οικογενειακή επιχείρηση Fresh Line που ξεκίνησε η μητέρα της Μάϋρα Βαγιωνή-Στασινοπούλου  πριν από 30 χρόνια και έχει καταφέρει να την φτάσει στα τέσσερα σημεία του Πλανήτη.  Μαζί και η αδελφή της Νάταλι πού πλέον έχει αναλάβει σχεδόν αποκλειστικά την εταιρεία.

    Είναι τα καλλυντικά που πρωτοέφτιαξε η Μάϋρα Βαγιωνή από συνταγές της κουζίνας της γιαγιάς της, με φυσικά αγνά  υλικά χωρίς καθόλου χημικά.

    Μάλιστα κάποιες από τίς σειρές καλλυντικών της Fresh Line έχουν πάρει τα ονόματα των τριών κοριτσιών της Παυλίνας, που όλες έχουν αρχαιοελληνικά ονόματα.  Κασσάνδρα, Φαίδρα, Κυβέλη.

    Αφού τέλειωσε και με τις σπουδές της στην ΑΣΚΤ και το Ωδείο, αφοσιώθηκε στα εικαστικά που την απορρόφησαν τελείως.

    Μετά από την άκρως επιτυχημένη πρώτη ατομική της έκθεση  στη Γκαλερί Καππατος, στην Αθήνα πριν από δύο χρόνια με τίτλο «Συμφωνία των Σειρήνων σε Σολ Δίεση» και την συμμετοχή της σε ομαδική στο Βυζαντινό Μουσείο, πριν από τρία χρόνια,  η Παυλίνα ‘άνοιξε’ τα δικά της φτερά και αύριο εγκαινιάζει την νέα της έκθεση στο Τέξας.

    Σε άρθρο της, η Γκαλερί  Carillon του Τέξας αναφέρει μεταξύ άλλων:  Η τέχνη της Παυλίνας Βαγιωνή αγκαλιάζει την αλχημεία. Ενημερώνεται από την πολυπολιτισμική, πολύγλωσση διασπορά και την διαχρονικότητα των ελληνικών μύθων.   Η Παυλίνα καλεί ελληνικά μυθολογικά πλάσματα, συχνά γυναίκες, όπως οι Σειρήνες, η Νύξ και η Μέδουσα, στους πίνακες, τα γλυπτά και τα εγκαταστάσεις της, παίζοντας με αλληλεπιδράσεις χρώματος, μορφής, υφης, ήχου και κίνησης για να μετουσιώσει ενσωματωμένες ιστορίες.

    Το «Gorgon» παρουσιάζει μια νέα έκθεση πρωτοφανών έργων ζωγραφικής, γλυπτικής και μας site-specific εγκατάστασης.  Ο τίτλος της έκθεσης αναφέρεται στα τρία φιδίσια τέρατα της ελληνικής μυθολογίας.  Η Μέδουσα αναμφισβήτητα η πιο διάσημη από τις αδελφές Γοργόνες, υφαίνει την παρουσία της καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης.  Διασχίζοντας μια κυματοειδή εγκατάσταση με βότσαλο στην παραλία, οι επισκέπτες ταξιδεύουν μέσα από ένα τοπίο πού μοιάζει με σπηλιά για να εξερευνήσουν τη σημασία της Μέδουσας ως εξέχουσας προσωπικότητας στην ελληνική μυθολογία.

    Και από μας, Καλή Επιτυχία Παυλίνα!!!

    Παυλίνα Βαγιωνή
    Παυλίνα Βαγιωνή

    50 χρόνια για το Διαμάντι της Αθήνας, το Ξενοδοχείο Saint George Lycabettus

    Η πρόσκληση για τα εγκαίνια του Ξενοδοχείου Saint George ακριβώς πριν από 50 χρόνια, 17 Ιανουαρίου 1974, δέσποζε  σε μια  μεγάλη οθόνη, στην είσοδο του χώρου όπου η κυρία Ειρήνη Βασιλοπούλου Μαντζαβελάκη, υποδεχόταν τους καλεσμένους της το βράδυ της Τετάρτης, 17 Ιανουαρίου 2024,  για να γιορτάσει τα 50 χρόνια του Ξενοδοχείου,  βραδιά που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του ιδρυτή του Saint George Lycabettus και πατέρα της Αντώνη Μαντζαβελάκη.

    Βιτρίνες με memorabilia από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του ξενοδοχείου αλλά και …συμβόλαια ενοικιαστηρίων από την εποχή που ήταν ακόμη πολυκατοικία στους πρόποδες του Λυκαβηττού, στην Πλατεία Δεξαμενής δίπλα από το πατρικό σπίτι της οικογένειας  Μαντζαβελάκη, αλλά και φωτογραφίες από τις ένδοξες στιγμές του Παναθηναϊκού, την εποχή που ο  κ. Μαντζαβελάκης ήταν Γενικός Αρχηγός  της ομάδας του Τριφυλλιού, ήταν τοποθετημένες στην είσοδο της εκδήλωσης.

    Εκεί όμως  σε μια βιτρίνα και το Μετάλλιο της κυρίας Ειρήνης Βασιλοπούλου, συνεχίστριας του έργου του πατέρα της που έφυγε νωρίς από τη ζωή, η  Medaille de Chevalier de la Legion d’Honneur  που της παρέδωσε ο πρέσβης της Γαλλίας σε μια επίσημη τελετή, στην Γαλλική Πρεσβεία τον περασμένο χρόνο..

    Αέρας από Γαλλία υπήρχε παντού καθώς μια τραγουδίστρια συνοδευόμενη από πιάνο εκτελούσε γαλλικές μελωδίες δίνοντας έναν ακόμα πιο εορταστικό τόνο στην βραδιά.

    Ο εκλεκτός συνάδελφος Γιώργος Βλαβιανός, αφού μας αποκάλυψε ότι η κυρία Ειρήνη Βασιλοπούλου είναι θεία του και νονά του (μου εξήγησε αργότερα ότι ο Αντώνης Μαντζαβελάκης ήταν αδελφός της γιαγιάς του), είχε αναλάβει την παρουσίαση της εκδήλωσης όπου η πολυβραβευμένη οικοδέσποινα ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και στη συνέχεια  μας μίλησε για τα 50 χρόνια του ξενοδοχείου.

    Ο κ. Κατσιγιάννης,   Πολιτικός Μηχανικός και πρώην Διευθυντής του Ε.Ο.Τ. μας παρέθεσε στιγμές  και εικόνες από την ιστορική πορεία του Ξενοδοχείου,  ενώ ο k.  Απόστολος Κράτσας, πρώην υπουργός, Πολιτικός Μηχανικός  ως επιβλέπων μηχανικός στην κατασκευή του Ξενοδοχείου, που είχε συνεργασθεί με τον Μαντζαβελάκη  μας ανέφερε κάποιες ανέκδοτες στιγμές από την συνεργασία του μαζί του.

    Από τους ομιλητές, δεν θα μπορούσε να λείψει η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, που  έπλεξε το εγκώμιο της Ειρήνης Βασιλοπούλου Μαντζαβελάκη για την διεθνώς αναγνωρισμένη προσφορά της στην Βαριά Βιομηχανία της Ελλάδος, τον Τουρισμό.

    Σύντομες παρεμβάσεις έκαναν ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟ Αντώνης Αντωνιάδης που δεχόταν και ευχές για την ονομαστική του εορτή όπως επίσης ο βετεράνος αθλητής του στίβου του ΠΑΟ Άρης Καραγεώργος.

    Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η ΑΕ Πρέσβης της Γαλλίας στην Αθήνα κα. Laurence Auer και πολλοί άλλοι φίλοι της οικοδέσποινας όπως ο Γιώργος και η Μαρία Χατζηνάσιου, η Λόλα και η Ειρήνη Νταϊφά, η κυρία Ρούλα Λεβέντη, ο Πρέσβης και η κα. Γ. Γεωργούντζου, η Πρόξενος της Ακτής του Ελεφαντόδοντος κυρία Μέρω Κεσεσίογλου, η δημοσιογράφος Αλεξία Κεφάλα, οι σύζυγοι πρέσβεων Κλέα Ηλιοπούλου και Ήβη Ζαφειροπούλου, η κυρία Δέσποινα Γιαννακοπούλου, η ζωγράφος Έπη Νικολακοπούλου, ο κ. και η κα. Κωνσταντίνου Ζούλα (ΕΡΤ) και πολλοί άλλοι.

    H Πρόσκληση για τα εγκαίνια του Ξενοδοχείου πριν από 50 χρόνια
    Μια κάρτα από το μοναδικό Le Grand Balcon με θέα όλο το Λεκανοπέδιο
    Το παράσημο της Ειρήνης Βασιλοπούλου
    Ένα ενοικιαστήριο διαμερίσματος της πολυκατοικίας
    Μια φωτό με τον Αντώνη Μαντζαβελάκη και τον Παύλο Γιαννακόπουλο
    Η Νίνα Βλάχου με την εκπρόσωπο της Ισπανικής Πρεσβείας Μαρία Βασιλάκη
    Η Μουσική νότα της βραδιάς
    Η φωτισμένη πυραμίδα δέσποζε στο κέντρο της αίθουσας
    Η κυρία Ειρήνη Βασιλοπούλου «παίζει» ποδοσφαιράκι με την κα. Λόλα Νταϊφά
    H Βανέσσα Γερουλάνου, η γράφουσα, η Νίνα Βλάχου και η Ειρήνη Βασιλοπούλου
    Η τούρτα με τα cupcakes για τα 50 χρόνια
    O Θοδωρής Βαρβίας με την κα. Ρόδη Κράτσα
     Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Αντώνης Αντωνιάδης, η κυρία Ειρήνη Βασιλοπούλου, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα κα. Laurence Auer
    Η κυρία Μαρίνα Οφλούδη-Γιαβρόγλου, η κυρία Μουτζούρη

    Διαβάστε επίσης

    Από τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου στις ιστορικές σάλες του κηφισιώτικου Fondazione και μία έκθεση που γοήτευσε

    Πού άλλαξε χρονιά η ελίτ, τα 60 χρόνια Lamborghini, οι Αθηναΐδες και το Lolita’s

    Το γράμμα στον Άι Βασίλη από τους φίλους της Lifeline Hellas, το black tie Gala της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, το νέο κόσμημα του Πειραιά και η δημοπρασία της Μαρίνας Βερνίκου



    ΣΧΟΛΙΑ