• Rumours...

    Από τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου στις ιστορικές σάλες του κηφισιώτικου Fondazione και μία έκθεση που γοήτευσε

    Η δημοσιογράφος Βίκυ Παλαιολόγου

    Η δημοσιογράφος Βίκυ Παλαιολόγου


    Στη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου για τον βαρύτονο Δημήτρη Πλατανιά

    Στη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου για να χειροκροτήσουν έναν από τους πιο διακεκριμένους Έλληνες βαρύτονους, τον Δημήτρη Πλατανιά, βρέθηκαν μερικοί συμπατριώτες μας πριν από λίγες μέρες.

    Κατάμεστη η  Βασιλική Όπερα από τους λάτρεις της κλασικής μουσικής που παρακολούθησαν την Cavalleria Rusticana του Pietro Mascagni και τους Παλιάτσους του Ruggero Leoncavalo, με τον διάσημο Έλληνα βαρύτονο να εισπράττει αμέτρητα χειροκροτήματα.

    Η Ελληνίδα σοπράνο Έλενα Κελεσίδου, όπως και η μπαλαρίνα της Λυρικής Σκηνής Ιλεάνα Ανδρεούδη, ήταν μεταξύ των παρευρισκόμενων, αφού -και λόγω επαγγέλματος- φροντίζουν να ενημερώνονται για τα οπερετικά δρώμενα.

    Η ελληνική παρέα συνέχισε τη βραδιά μετά την όπερα με τον Δημήτρη Πλατανιά και τον πολωνό Βαρύτονο Andrzej Filonczyk σε φίνο λονδρέζικο εστιατόριο, απολαμβάνοντας γκουρμέ γεύσεις.

    Μετά την παράσταση ο βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς περιστοιχίζεται από την μπαλαρίνα της Λυρικής Σκηνής Ιλεάννα Ανδρεούδη, τον Λάσκαρη Βαλαβάνη, την Έλενα Κελεσίδου, τον πολωνό βαρύτονο Andrzej Filonczyk και την Εύη Παλλα.

     

    Το πρόγραμμα της παράστασης
    Το πρόγραμμα της παράστασης

     

    Δείπνο σε κομψό ρεστοράν του Λονδίνου: από αριστερά η ψυχολόγος κα. Ευη Πάλλα, η σοπράνο Ελενα Κελεσίδου, ο σχεδιαστής Λασκαρης Βαλαβάνης, η χορεύτρια της Λυρικής Ιλεάννα Ανδρεούδη
    Δείπνο σε κομψό ρεστοράν του Λονδίνου: από αριστερά η ψυχολόγος κα. Εύη Πάλλα, η σοπράνο Έλενα Κελεσίδου, ο σχεδιαστής Λάσκαρης Βαλαβάνης, η χορεύτρια της Λυρικής Ιλεάννα Ανδρεούδη

     

    Ο Λάσκαρης Βαλαβάνης με την Έλενα Κελεσίδου
    Ο Λάσκαρης Βαλαβάνης με την Έλενα Κελεσίδου

     

    Άρωμα γυναίκας στις ιστορικές σάλες του κηφισιώτικου Fondazione (Βιβλιοθήκη Ιδρύματος Σπύρου Λοβέρδου)

    Άρωμα γυναίκας πλημμύρισε τις ιστορικές σάλες του κηφισιώτικου ιδρύματος στο όνομα του αείμνηστου μεγάλου Έλληνα Σπύρου Λοβέρδου (κτίριο Fondazione).

    Ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Κηφισιάς σε συνεργασία με τους Σοροπτιμιστικούς Ομίλους Κηφισιά-Εκάλη και «Ολυμπιάς».

    Η γυναικεία ομήγυρη, η οποία είχε στην ατζέντα της σημαντικά ονόματα που διακρίνονται στην πολιτική, την κοινωνία και τον πολιτισμό, ξεκίνησε με το καλωσόρισμα της Αναστασίας Σούλτου, εκ μέρους της ΔΕΠΙΣ Κηφισιάς και της Προέδρου του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Κηφισιά-Εκάλη, Αλεξάνδρας Αδάμη.

    Συντονίστρια του πάνελ, η δημοσιογράφος και Αντιδήμαρχος Κηφισιάς Νίνα Ασπασία Βλάχου.

    Οι χαιρετισμοί της Υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφίας Βούλτεψη, και της Ευρωβουλευτού ΝΔ, Αντιπροέδρου της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων FEMM, Ελίζα Βόζεμπεργκ, συγκίνησαν ιδιαίτερα το ακροατήριο με τα αφηγηματικά τους ντοκουμέντα.

    Χαιρετισμός έγινε και από τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Βασίλη Ξυπολυτά, ο οποίος επίσης εξήρε το έργο της ΔΕΠΙΣ και υποσχέθηκε τη θερμή στήριξη του στο έργο της.

    Η οικοδέσποινα, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Κηφισιάς και μέλος της Επιτροπής Ισότητας της ΚΕΔΕ, Αγγελική Παπάζογλου, αναφέρθηκε στον διαχρονικό αγώνα για την εξάλειψη της έμφυλης βίας στην Ελλάδα και Ευρώπη, όπως υποστήριξε και η Μίκα Ιωαννίδου, μέλος της ΔΕΠΙΣ Κηφισιάς και Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών.

    Χαιρέτισαν επίσης, η Ιωάννα Κοτσαρίνη, Πρόεδρος της Σοροπτιμιστικής Ένωσης Ελλάδος, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής Λουκία Κεφαλογιάννη και η Αγγελική Συνοδινού, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, πρώην Νομάρχης και Δήμαρχος.

    Διακεκριμένες ομιλήτριες, επίσης ανέπτυξαν διάφορες πτυχές της βίας κατά των γυναικών, όπως η Δρ Κοινωνιολογίας, Αντιπρόεδρος ΔΕΠΙΣ Κηφισιάς, Λάουρα Αλιπράντη, η Ερευνήτρια Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπεύτρια, Παιγνιοθεραπεύτρια, Μαριάννα Αντωνακάκη, η Σοφία Βαγενά, Πρόεδρος Δικαιωμάτων και Ισότητας Αστυνομικού Προσωπικού της ΠΟΑΣΥ και η Ντόρα Παπαδοπούλου Χαμουζά, Δρ Ψυχολογίας.

    Έκπληξη στο πάνελ η παρουσία ενός ανδρός, του Δρ Χρήστου Μαντά, Επιστημονικού Εμπειρογνώμονα της ΔΕΠΙΣ και Επιστημονικού Συνεργάτη ΚΕΦΙΜ, ο οποίος εξήρε τη δυνατή παρουσία της γυναίκας στη ζωή μας σε όλα τα επίπεδα, από τη μητρότητα έως τα κέντρα λήψεως αποφάσεων.

    Το δοξάρι της διεθνώς βραβευμένης βιολονίστριας, Ιωάννας Γαϊτάνη, σφράγισε τη βραδιά και με μουσικό «άρωμα», ενώ η λιλιπούτεια κόρη της της κρατούσε ρυθμό με τις μαράκες της.

    Πολύ γλυκό ήταν και το κέρασμα, χορηγία από το «ΔΕΙΠΝΟΣΟΦΙΣΤΗΡΙΟΝ», στα ιστορικά κηφισιώτικα σαλόνια Λοβέρδου που άνοιξαν για το Δήμο χάρη στην ευγενική φιλοξενία του καλλιτεχνικού διευθυντή Γιώργου Καράμπελα, με την επιμέλεια της υπεύθυνης του PR Εβίτας Αμπατζίδου.

    Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Κηφισιάς, Βασίλης Ξυπολυτάς, με την Αντιπεριφερειάρχη Λουκία Κεφαλογιάννη και την Αντιδήμαρχο Αμαρουσίου Ελένη Λέκκα
    Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Κηφισιάς, Βασίλης Ξυπολυτάς, με την Αντιπεριφερειάρχη Λουκία Κεφαλογιάννη και την Αντιδήμαρχο Αμαρουσίου Ελένη Λέκκα

     

    Χρήστος Μαντάς, Ελένη Βάρσου
    Χρήστος Μαντάς, Ελένη Βάρσου

     

    Μια ομαδική με τις Σοροπτιμίστριες Βικυ Μυλωνα, Ελένη Λέκκα, Ελένη Τσουκλίδου, την υφυπουργό Σοφία Βούλτεψη, την Ιωάννα Κοτσαρίνη, την Μάρθα Σαμαρά και μέλη ΔΕΠΙΣ Κηφισιάς
    Μια ομαδική με τις Σοροπτιμίστριες Βίκυ Μυλωνά, Ελένη Λέκκα, Ελένη Τσουκλίδου, την υφυπουργό Σοφία Βούλτεψη, την Ιωάννα Κοτσαρίνη, την Μάρθα Σαμαρά και μέλη ΔΕΠΙΣ Κηφισιάς

     

    Η ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζενμπεργκ, η Νίνα Βλάχου
    Η ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζεμπεργκ, η Νίνα Βλάχου

     

    Η Νίνα Βλάχου, η κυρία Λάουρα Αλιπράντη
    Η Νίνα Βλάχου, η κυρία Λάουρα Αλιπράντη

     

    Tα άλογα του Ιταλού αρχιτέκτονα ζωγράφου Raimondo Dato γοήτευσαν όσους βρέθηκαν στα εγκαίνια της έκθεσής του

    Η αγάπη του για τα άλογα από πολύ μικρή ηλικία έγινε το θέμα των πινάκων που ζωγραφίζει εδώ και πολλά χρόνια ο, πολιτογραφημένος Έλληνας πλέον, Ιταλός αρχιτέκτονας Raimondo Dato ή Remo για τους φίλους του.

    Αυτή τη φορά, παρά το τσουχτερό κρύο και τη βροχή, πολλοί φίλοι του, φιλότεχνοι, έσπευσαν στην Γκαλερί ΑΡΓΩ στο Κολωνάκι για να θαυμάσουν τα άλογά του που καλπάζουν, ελεύθερα σχεδόν, σε όλους τους πίνακές του, ενώ για τον δεύτερο πόλο έλξης του καλλιτέχνη, το Αιγαίο, πίνακες σε απαλούς τόνους δηλώνουν την αγάπη του για τη Μύκονο, τη Δήλο και τις Κυκλάδες.

    Και μπορεί το κύριο επαγγελματικό του αντικείμενο να είναι η αρχιτεκτονική και η εσωτερική διακόσμηση, στη ζωγραφική, όμως, βρίσκει ένα δημιουργικό σύντροφο, ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με τη γλυπτική και την κεραμική, έχοντας εκθέσει έργα του σε τέσσερις ομαδικές εκθέσεις.

    Αυτή είναι η 9η ατομική του έκθεση ζωγραφικής με μια σειρά από έργα με θέμα τα άλογα και τα αιγαιοπελαγίτικα τοπία.

    Όταν πρωτοήλθε στην Ελλάδα, εδώ και πολλά χρόνια, όπου έκανε οικογένεια και εγκαταστάθηκε, ανακάλυψε τη Μύκονο που τον κατέκτησε. Εκεί άρχισε να εκφράζει τα συναισθήματά του διαμέσου της ζωγραφικής.

    Μεταξύ των καλεσμένων ήταν ο Δρ. Γ. Πολίτης με την κα. Έλσα Πολίτη, η κα. Ε. Πολίτη, ο κ. Γ. Ψαλιδάκης, η κα. Α. Σκούρα, ο κ. Τ. Φιάκας, ο Δρ. Α. Μανδρέκας, ο κ. Κ. Τριανταφύλλου, η κα. Φ. Μαλτέζου, ο κ. Κ. Κυριαζής, ο κ. Π. Βασιλόπουλος, η κα. Ν. Αντωνιάδου, η κα. Β. Βασιλάκου, η κα. Ν. Λαμπρινάκη, ο κ. και η κα. Benvenuti, η κα. Ι. Κόλια, η κα. Λ. Βαμβακούλη, ο κ. Π. Παλαιολούγκας, η κα. Λ. Ζυγουράκη κ.α..

    Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 27 Ιανουαρίου.

    Aιγαιοπελαγίτικο τοπίο
    Aιγαιοπελαγίτικο τοπίο

     

    Raimondo Dato, Tα άλογα καλπάζουν ελεύθερα στα λιβάδια
    Tα άλογα καλπάζουν ελεύθερα στα λιβάδια

     

    Ο Raimondo Dato με την κόρη του, Rosanna Dato
    Ο Raimondo Dato με την κόρη του, Rosanna Dato

     

    Οι κυρίες Βίκυ Βασιλάκου και Λ. Πατεράκη με τον καλλιτέχνη
    Οι κυρίες Βίκυ Βασιλάκου και Λ. Πατεράκη με τον καλλιτέχνη

     

    Οι πλαστικοί χειρουργοί Απόστολος Μανδρέκας και Λαμπρικάκη
    Οι πλαστικοί χειρουργοί Απόστολος Μανδρέκας και Λαμπρικάκη

     

    Ο κ. Πάνος Βασιλόπουλος, η κα. Ν. Αντωνιάδου
    Ο κ. Πάνος Βασιλόπουλος, η κα. Ν. Αντωνιάδου

     

    Η πρώτη συγκέντρωση της χρονιάς για την ΘΕΑ.ΣΥ.

    Μετά τις επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις «Τα Κίτρινα Γάντια» και «Προβατόρε», η ΘΕΑ.ΣΥ., η Θεατρική Συμμαχία, η ομάδα των ερασιτεχνών ηθοποιών που δίνουμε παραστάσεις για καλό σκοπό, συγκεντρωθήκαμε στους φιλόξενους χώρους του Ομίλου Αντισφαιρίσεως Αθηνών για να υποδεχθούμε την νέα χρονιά, να ανταλλάξουμε τις  ευχές μας και να κουβεντιάσουμε για τα προσεχή μας σχέδια για το 2024.

    Ο θιασάρχης μας, ο bijoutier Αντώνης Βουράκης, έκοψε και την πίτα για το καλό του χρόνου, αλλά έκοψε κομμάτια ακόμη και για όσους δεν τα κατάφεραν να δώσουν το «παρών».

    Νέο μέλος της ομάδας είναι η Λωρίνα Κατσιώτη, που θα αναλάβει την σκηνοθετική φροντίδα για την νέα μας παράσταση που προβλέπεται να γίνει τον προσεχή Οκτώβριο και θα αναλάβει να μας «μυήσει» με επαγγελματικά σεμινάρια!

    Το έργο θα είναι μια πρωτότυπη ιδέα του Γιώργου Λεμπέση, από απόψεως σεναρίου, και θα είναι ένα βαριετέ πάνω στη ζωή του Αλέκου Σακελλάριου.

    Από αριστερά Ρένα Παπαδοπούλου, Στέλιος Σπινθουράκης, Ασπασία Κουτσούκου, Ιλεάννα Καραμπέλου-Φράγκου, Μαριάννα Ρόρρη, Ουρανία Βουράκη, Δήμητρα Βουράκη, Αντώνης Βουράκης, Νίκος Λιβάνιος, Πέτρος Πολίτης, Αθηνα Λιβανίου, Γιώργος Λεμπέσης, Λωρίνα Κατσιώτη
    Από αριστερά Ρένα Παπαδοπούλου, Στέλιος Σπινθουράκης, Ασπασία Κουτσούκου, Ιλεάννα Καραμπέλου-Φράγκου, Μαριάννα Ρόρρη, Ουρανία Βουράκη, Δήμητρα Βουράκη, Αντώνης Βουράκης, Νίκος Λιβάνιος, Πέτρος Πολίτης, Αθηνά Λιβανίου, Γιώργος Λεμπέσης, Λωρίνα Κατσιώτη

    Διαβάστε επίσης:

    Πού άλλαξε χρονιά η ελίτ, τα 60 χρόνια Lamborghini, οι Αθηναΐδες και το Lolita’s

    Το γράμμα στον Άι Βασίλη από τους φίλους της Lifeline Hellas, το black tie Gala της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, το νέο κόσμημα του Πειραιά και η δημοπρασία της Μαρίνας Βερνίκου

    Η παγκόσμια διάκριση της Celia Kritharioti, το glamorous πάρτι της «σιδηράς κυρίας» της διαφήμισης και μία νέα παράσταση για φιλανθρωπικούς σκοπούς



    ΣΧΟΛΙΑ