• Rumours...

    Από την επιστροφή της Άντζελας Γκερέκου στη θεατρική σκηνή, στην Όαση της οικογένειας Σταθοκωστόπουλου και ένα ταξίδι στον χρόνο από τη Μεγάλη Βρεταννία

    Η αποθέωση του Γιώργου Χατζηνάσιου για την όπερα El Greco, ποιοι πήγαν στα εγκαίνια του One & Only στο Ντουμπάι και η επίσημη πρεμιέρα της Κοντέσσας Βαλέραινας

    Η δημοσιογράφος Βίκυ Παλαιολόγου


    H λαμπερή Άντζελα Γκερέκου στη θεατρική σκηνή μετά από 26 χρόνια

    Μια παράσταση ύμνος στη ζωή και τη νιότη – ‘Τα Τελευταία Φεγγάρια’

    Με ένα θεατρικό έργο που πρωτοπαίχθηκε στην Ιταλία με τον Μαρτσέλο Μαστρογιάννι ως πρωταγωνιστή, τη θεατρική σεζόν 1995-1996 και σάρωσε τα βραβεία, επέστρεψε στη σκηνή η Άντζελα Γκερέκου μετά από 26 χρόνια.

    Καταχειροκροτήθηκαν στο φινάλε ο Στέφανος Κυριακίδης, η Αντζελα Γκερέκου και ο Δημήτρης Λιακόπουλος
    Καταχειροκροτήθηκαν στο φινάλε ο Στέφανος Κυριακίδης, η Αντζελα Γκερέκου και ο Δημήτρης Λιακόπουλος
    Εκεί και η υφυπουργός Τουρισμου Ελενα Ράπτη με τον σύζυγό της Γιαννη Μπρατάκο στην πρώτη τους επίσημη εμφάνιση μετα τον γάμο τους
    Εκεί και η υφυπουργός Τουρισμού, Ελενα Ράπτη, με τον σύζυγό της, Γιάννη Μπρατάκο, στην πρώτη τους επίσημη εμφάνιση μετά τον γάμο τους

    «Τα τελευταία φεγγάρια» του Furio Bordon, που ανακηρύχθηκαν στην Ιταλία το 1993 θεατρικό κείμενο της χρονιάς, ανέβηκαν στο θέατρο ΚΟΡΟΝΕΤ με τον σπουδαίο Στέφανο Κυριακίδη και  την υπέροχη  Άντζελα Γκερέκου να συμπράττουν επί σκηνής.

    Η ισχυρά Κυρία των Δημοσίων Σχέσεων Λόλα Νταιφά με την ισχυρά κυρία των Ξενοδοχείων Ειρήνη Βασιλοπούλου-Μαντζαβελάκη
    Η ισχυρά κυρία των Δημοσίων ΣχέσεωνΛόλα Νταϊφά με την ισχυρά κυρία των Ξενοδοχείων Ειρήνη Βασιλοπούλου-Μαντζαβελάκη

     

    Από την τηλεοπτική επιτυχία ‘Η Γη της Ελιάς’, οι δύο αγαπημένοι ηθοποιοί συναντήθηκαν ξανά στη σκηνή, σε ένα έργο υψηλής αισθητικής και ουσίας. Πλάι τους, ο ταλαντούχος Δημήτρης Λιακόπουλος ενώ στο τιμόνι της σκηνοθεσίας βρίσκεται η Ρέινα Εσκενάζυ.

    Ο πρωταγωνιστής της παράστασης Στέφανος Κυριακίδης με τον λαικο ερμηνευτή Γιωργο Μαργαρίτη
    Ο πρωταγωνιστής της παράστασης Στέφανος Κυριακίδης με τον λαϊκό ερμηνευτή Γιώργο Μαργαρίτη

     

    Κατάμεστο το θέατρο στην προχθεσινή επίσημη πρώτη με τους θεατές να χειροκροτούν ακόμη και στη μέση της παράστασης για το σπουδαίο παίξιμο των ερμηνευτών του έργου.

    Η πρωταγωνίστρια και Πρόεδρος του ΕΟΤ Αντζελα Γκερέκου με την υπουργο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη
    Η πρωταγωνίστρια και Πρόεδρος του ΕΟΤ Αντζελα Γκερέκου με την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη

     

    Ανάμεσά τους η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο Πρόεδρος του Επάγγελματικου Επίμελητηρίου Γιαννης Θεοδοσίου, ο ΓΓ του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, ο Γενικός Διευθυντής Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού Γεώργιος Κακαβας, ο Δήμαρχος Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλολος, ο Βλάσης Σταθοκωστόπουλος, ο Σταύρος Καπελούζος, ο Δημήτρης Ευαγγελόπουλος, ο Παναγιώτης Αλεξόπουλος, η Δημητρα Φιλίππου,  η Λολα Νταιφα, η Ειρήνη Βασιλοπούλου-Μαντζαβελάκη, η Λένα Νίτσου-Ψαθα, η Ιλεάνα Φράγκου-Καραμπέλου, η Ντίνα Νικολάου, ο Γιώργος Μαργαρίτης, η Μαρία Βοσκοπούλου,  οι ηθοποιοί Πέμη Ζούνη, Σπύρος Μπιμπίλας, Γιάννης Ζουγανέλης, Γωγώ Μπρέμπου, Αργύρης Αγγελου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Πετρος Λαγούτης, Γιωργος Βάλαρης, Νικος Νίκας, Θοδωρης Ρωμανίδης, Νίκη Παλληκαράκη, Ελένη Καρακάση, Μαριάννα Τουμασάτου και Αλέξανδρος Σταύρου, Χάρης Σώζος, Καρμεν Ρουγγέρη, Νέλλη Γκίνη, Δημήτρης Γιώτης, κ.α.

    Χιλιάδες Αθηναίοι έκαναν ένα «Ταξίδι στον Χρόνο»

    Με ‘Ένα ταξίδι στο Χρόνο’, που μας μετέφερε διαδραστικά από τα  πρώτα χρόνια λειτουργίας του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, μέσω μιας μοναδικής προβολής, μέχρι το σήμερα, ξεκίνησαν οι εορτασμοί για τα 150 Χρόνια Λειτουργίας της Μεγάλης Βρεταννίας.

    Χλοη Λασκαρίδη, Κωνσταντα Σμπώκου-Κωνσταντακοπούλου, Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος
    Χλόη Λασκαρίδη, Κωνσταντα Σμπώκου-Κωνσταντακοπούλου, Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος

     

    Το μοναδικό Ballroom είχε μετατραπεί σε τεράστια οθόνη αφού οι τοίχοι του φιλοξενούσαν βίντεο με εικόνες από την πρώτη μέρα που άνοιξε το Ξενοδοχείο το 1874 μέχρι τις μέρες μας ενώ το πάτωμα ήταν ‘στρωμένο’ με ένα εικονικό χαλί σαν να πατούσαμε στα βαθιά χαλιά του Ξενοδοχείου.

    Η Βασίλισσα Αννα Μαρία και ο Πρίγκηπας Νικόλαος με τον Απόστολο και την Μαρία Δοξιάδη
    Η Άννα Μαρία και ο Νικόλαος Γλύξμπουργκ με τον Απόστολο και τη Μαρία Δοξιάδη
    Βαγγελης Χρόνης, Λυδία Γαλανάκη
    Βαγγέλης Χρόνης, Λυδία Γαλανάκη

     

    ‘Ένα ταξίδι στο Χρόνο : The Immersive Experience’  και πράγματι ήταν μια εμπειρία που μας καθήλωσε όλους όσους βρεθήκαμε στο κάλεσμα αφού είχαμε την αίσθηση ότι ζούσαμε στον ‘χρόνο’ καθώς ακούγαμε την ιστορία του Ξενοδοχείου, την ιστορία για την κατασκευή του, τους πρώτους επισκέπτες, ν ‘ακούσουμε για τον ιδιοκτήτη του τον Στάθη Λάμα, τον πατέρα της Ελληνικής Φιλοξενίας αλλά και για την σύζυγό του Παλαύρα Παλφρουά-Λάμψα που ‘εκπαίδευε’ το προσωπικό, την ίδρυση του πρώτου ταξιδιωτικού γραφείου μέσα στο Ξενοδοχείο, του γραφείου Thomas Cook, για την φιλοξενία των εκπροσώπων της Πρώτης Ολυμπιάδας του 1896 αλλά και για την Belle Epoque που έφερε ένα νέο ξεκίνημα στο Ξενοδοχείο με την καθιέρωση των απογευματινών χορευτικών τεϊων αλλά και του Χορού της Αμυγδαλιάς που καθιερώθηκε από το 1933 μέχρι το 1939.  Στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, το Ξενοδοχείο επιτάχθηκε από τους Γερμανούς για να αρχίσουν μετά το 1950  τα βήματα προς μια νέα εποχή με ανοικοδομήσεις και προσθήκες.

    Τίμος Τζάννες, Κώστας Καίσαρης, Βασίλης Καίσαρης
    Τίμος Τζάννες, Κώστας Καίσαρης, Βασίλης Καίσαρης

     

    Το 1975 κατέκτησε το Δίπλωμα Excellence Europeenne από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ξενοδοχείων ενώ το 1991 μέχρι το 1995 έγινε αλλαγή ιδιοκτησίας για να φτάσει μέχρι τη σημερινή εποχή αναπτύξεως.

    Στη διάρκεια των 150 χρόνων έχει φιλοξενήσει προσωπικότητες διεθνούς βεληνεκούς από όλους τους τομείς της κοινωνίας.

    Hom Parviz, Χλόη Λασκαρίδη, Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος
    Hom Parviz, Χλόη Λασκαρίδη, Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος

     

    Όμως  περισσότεροι από 3.500 άλλοι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν αυτή τη μοναδική έκθεση που εγκαινίασε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο τους Always Grand εορτασμούς για την 150η επέτειο αδιάλειπτης λειτουργίας του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία και έκαναν μια συναρπαστική περιήγηση στον χρόνο.

    Οι ήρωες του Dune – Μέρος Δεύτερον ξαναγύρισαν στις κινηματογραφικές αίθουσες

    Ο βραβευμένος σκηνοθέτης και συγγραφέας Ντενί Βιλνέβ υπογράφει την κινηματογραφική μεταφορά του δεύτερου μέρους του έπους του Dune, του πασίγνωστου μυθιστορήματος του Φρανκ Χέρμπερτ. Στην ταινία, Dune: Μέρος Δεύτερο, συμμετέχουν διάσημοι σταρ από όλο τον κόσμο, όπως ο Τιμοτέ Σαλαμέ, η Ζεντάγια, η Ρεμπέκα Φέργκιουσον, ο Τζος Μπρόλιν, ο Όστιν Μπάτλερ, η Φλόρενς Πιου, ο Ντέιβ Μπατίστα, ο Κρίστοφερ Γουόκεν, ο Στίβεν Χέντερσον, η Λέα Σεϊντού, ο Στέλαν Σκάρσγκαρντ, η Σαρλότ Ράμπλινγκ και ο Χαβιέρ Μπαρδέμ.

    Δημητρης Μακαλιας, Ζήσης Ρουμπος, Ορφέας Αυγουστίδης
    Δημήτρης Μακαλιας, Ζήσης Ρουμπος, Ορφέας Αυγουστίδης

     

    Η πρεμιέρα της ταινίας Dune: Μέρος Δεύτερο έδωσε στους θεατές την ευκαιρία να απολαύσουν την συνέχεια της πολυαναμενόμενης ταινίας μετά και την επιτυχημένη και βραβευμένη με έξι Όσκαρ πρώτη ταινία Dune του 2021.

    H πλαστική χειρουργός Μαρία Κοτρώτσιου
    H πλαστική χειρουργός Μαρία Κοτρώτσιου

     

    Ηθοποιοί, content creators και δημοσιογράφοι εξερεύνησαν το συναρπαστικό ταξίδι του Πολ Ατρείδη, τη στιγμή που βρίσκεται ξανά με την Τσάνι και τους Φρέμεν, και ενώ πολεμά για να πάρει εκδίκηση από όσους συνωμότησαν για να καταστρέψουν την οικογένειά του. Διχασμένος -καθώς πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στον έρωτα της ζωής του και το πεπρωμένο του ορατού σύμπαντος- ο Πολ θα αποτολμήσει να αλλάξει ένα φρικτό μέλλον που μόνο ο ίδιος μπορεί να προβλέψει.

    Πρόσκληση σε μια Όαση στην Αθήνα

    To “Green Park Athens”, ένα από τα πιο ιστορικά κτίρια της παλιάς “καλής” Αθήνας, στην οδό Μαυρομματαίων, που φιλοξένησε στο παρελθόν όλη την αθηναϊκή αφρόκρεμα, αφού αναδιαμορφώθηκε πλήρως με μια κατάφυτη όαση στον εξωτερικό του χώρο και μια υπέροχη κυκλική αίθουσα στον εσωτερικό, έχει γίνει πλέον το απόλυτο ‘place to be’ της πόλης και από πέρσι το καλοκαίρι, υποδέχεται πλέον μικρούς και μεγάλους από το πρωί μέχρι αργά το βραδύ.

    Και για να εγκαινιάσει την φετινή σεζόν, η σύγχρονη όαση της οικογένειας Σταθοκωστόπουλου άνοιξε τις πόρτες της για μια μοναδική βραδιά υψηλής γαστρονομίας και πλήθος επωνύμων καλεσμένων που απήλαυσαν τις γεύσεις που ετοίμασε ο σεφ Σπύρος Ασίμης.

    Βασίλης Σταθοκωστόπουλος, Κωνσταντίνα Σπυροπούλου
    Βασίλης Σταθοκωστόπουλος, Κωνσταντίνα Σπυροπούλου

     

    Μια ιδιαίτερη βραδιά πού απήλαυσαν οι πιο γνωστοί foodies, καλεσμένοι από τον δημοσιογραφικό και καλλιτεχνικό χώρο αλλά και αγαπημένοι φίλοι του οικοδεσπότη της βραδιάς και ιδιοκτήτη του χώρου Βασίλη Σταθοκωστόπουλου.

    Μία ιδιαίτερη βραδιά με υψηλή γαστρονομία και ανεπιτήδευτη προσιτή πολυτέλεια είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι πιο γνωστοί foodies της πρωτεύουσας, καλεσμένοι από το δημοσιογραφικό και καλλιτεχνικό χώρο, αλλά και αγαπημένοι φίλοι του γνωστού επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του χώρου Βασίλη Σταθοκωστόπουλου, δίνοντας το παρών στο στολίδι – όαση σύγχρονου lifestyle και all day προορισμού “Green Park Athens”, στο Πεδίον του Άρεως (Μαυρομματαίων 22).

    Ο chef Σπυρος Ασίμης με την Ελένη Ψυχούλη
    Ο chef Σπυρος Ασίμης με την Ελένη Ψυχούλη

     

    Το “Green Park Αthens” είναι ένας all day προορισμός με μοναδικές γαστρονομικές προτάσεις του έμπειρου και καταξιωμένου chef Σπύρου Ασίμη, που υμνούν τη μεσογειακή κουζίνα με τον πιο fine dining τρόπο. Οι εξαιρετικής ποιότητας γεύσεις του carpaccio και της τάρτας μανιταριών προετοιμάζουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο να υποδεχθεί την πιο fresh Caesar’s salad, ενώ τα main plates, όπως ο τρυφερός σολομός και το ζουμερό φιλέτο μοσχαριού, συνοδεύονται από μία μεγάλη λίστα επιλεγμένων ετικετών κρασιών. Από το menu φυσικά δε λείπουν και τα επιδόρπια, με τη κρέμε espresso και τη μους καραμέλας να ξεχωρίζουν πάνω στην πιο τραγανή βάση espresso.

    Μια από τις γευστικές δημιουργίες του σέφ
    Μια από τις γευστικές δημιουργίες του σέφ

     

    To “Green Park Athens”, ένα από τα πιο ιστορικά κτήρια της παλιάς «καλής» Αθήνας, έχει πλέον αναδιαμορφωθεί πλήρως, έχοντας μια κατάφυτη όαση στο εξωτερικό του αλλά και μια υπέροχη κυκλική σάλα στο εσωτερικό του, αποτελεί το απόλυτο “place to be” της πόλης και είναι έτοιμο να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους από τo πρωί έως και αργά το βράδυ.

    Ο πανέμορφος εσωτερικός χώρος του Green Park
    Ο πανέμορφος εσωτερικός χώρος του Green Park

    Διαβάστε επίσης:

    Ένα διαφορετικό δείπνο, η λαμπερή παρουσία της Σήλιας Κριθαριώτη στα βραβεία BAFTA, η ημερίδα στη μνήμη της Μ. Βαρδινογιάννη και μια ξεχωριστή έκθεση ζωγραφικής

    Η αποθέωση του Γιώργου Χατζηνάσιου για την όπερα El Greco, ποιοι πήγαν στα εγκαίνια του One&Only στο Ντουμπάι και η επίσημη πρεμιέρα της Κοντέσσας Βαλέραινας

    Μία γιορτή και τρία γενέθλια στο σπίτι της Μαρίνας Βερνίκου, ιστορίες έμπνευσης από τον Βασίλη Ζούλια, το καρναβάλι της Φλωρεντίας και η επιτυχία μίας ξεχωριστής παράστασης



    ΣΧΟΛΙΑ