• City Stories

    Πού βρίσκεται αυτή η όμορφη κατοικία με τα πράσινα νερά και την εξωτική ατμόσφαιρα; (9 pics)


    Η κατοικία Mirindiba είναι ένα εντυπωσιακό δείγμα κατασκευής, καλού σχεδιασμού και άρτιας εκτέλεσης αρχιτεκτονικού έργου. Βρίσκεται στο Σάο Πάολο, την πρωτεύουσα της πολιτείας του Σάο Πάολο στη νοτιοανατολική Βραζιλία, σχεδόν πάνω στον Τροπικό του Αιγόκερο, σε απόσταση 400 χλμ. από το Ρίο ντε Τζανέιρο. Οι λεπτομέρειες, που σχεδιάστηκαν προσεκτικά και με εξαιρετική ακρίβεια, εφαρμόστηκαν άριστα κατά την κατασκευή. Η χρήση των υλικών, η μορφή και η αρχική ιδέα εξελίχθηκαν σιωπηλά επάνω στο σχεδιαστήριο. Κάθε σημείο και γωνιά του σπιτιού εξετάστηκε και σχεδιάστηκε ξεχωριστά.

    Η καθαρότητα και η οργάνωση του σχεδιασμού είναι εμφανείς στο τελικό αποτέλεσμα. Όπως και η πλειοψηφία των σπιτιών στη Βραζιλία, έτσι και η συγκεκριμένη κατοικία μοιάζει να αποτελείται από ετερόκλητες μονάδες με ιδιαίτερα και μοναδικά κατασκευαστικά στοιχεία η καθεμία.

    Αμέσως μετά την είσοδο στο σπίτι, προς τα δεξιά βρίσκεται το καθιστικό. Εκατέρωθεν του καθιστικού χωροθετούνται δύο αίθρια. Το καθιστικό διαχωρίζεται από τα δύο αίθρια με συρόμενους υαλοπίνακες, που ανοίγουν πλήρως και μαζεύονται σε ειδικές εγκοπές στον τοίχο, δημιουργώντας έτσι έναν ενιαίο ελεύθερο χώρο. Λόγω της τοποθέτησης των ανοιγμάτων είναι εφικτός και ο διαμπερής αερισμός.

    Η στατική επάρκεια του συγκεκριμένου χώρου εξασφαλίζεται μόνο από τους πλευρικούς τοίχους έτσι ώστε ο χώρος του καθιστικού να μην διακόπτεται από “δομικές παρεμβάσεις”. Σε άμεση επαφή με το καθιστικό διαμορφώνεται ο κήπος της κατοικίας. Τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι: το ξύλινο δάπεδο, το υδάτινο στοιχείο και η περιορισμένη βλάστηση. Η τελειότητα της εκτέλεσης, ο ελεύθερος και συνεχής χώρος και το παιχνίδι με τους όγκους δημιουργούν μια κινηματογραφική ατμόσφαιρα.


    Ένας μικρός προθάλαμος οδηγεί προς τους υπόλοιπους χώρους: προς την κουζίνα και την τραπεζαρία που βρίσκονται στην ίδια στάθμη και προς τα υπόλοιπα δωμάτια στα επόμενα επίπεδα. Στον πρώτο όροφο χωροθετούνται οι ιδιωτικοί χώροι, δηλαδή τα υπνοδωμάτια και στο δεύτερο όροφο οργανώνεται ένα δεύτερο καθιστικό. Σε αυτό το δωμάτιο δύο μεγάλες ξύλινες πόρτες οδηγούν σε βεράντα, που από τη μια πλευρά έχει θέα στην πόλη και από την άλλη βλέπει στον κήπο του σπιτιού.

    Στοιχεία έργου

    Αρχιτεκτονική μελέτη: Marcio Kogan
    Συνεργάτις: Renata Furlanetto
    Ομάδα μελέτης: D. Radomysler, O. Pessano, S. Cafardo, S. Glogowski, L. Reis, C. Castroviejo, E. Glycerio, M. C. Motta, G. Kogan, M. Simas
    Στατική μελέτη: Leao e Associados Engenharia de Estruturas, eng. Joao Rubens Leao
    Μελέτη εσωτερικού χώρου: Diana Radomysler, Marcio Kogan
    Αρχιτεκτονική τοπίου: Renata Tilli
    Τοποθεσία: Sao Paulo, Βραζιλία
    Συνολική επιφάνεια: 1.070 m²
    Επιφάνεια οικοπέδου: 832 m²
    Παρουσίαση: Marcio Kogan, Gabriel Kogan
    Φωτογραφίες: Nelson Kon

    Πηγή: www.ktirio.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτό είναι το πιο παράξενο σπίτι της Χαλκιδικής και μοιάζει με σκηνή! Δείτε 16 φωτογραφίες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένα όμορφο κατάλυμα στη Σαντορίνη: Ο επισκέπτης γίνεται ένα με το μοναδικό τοπίο (10 pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μια κατοικία με ιστορικά χαρακτηριστικά, χτισμένη για μια οικογένεια καλλιτεχνών (9 pics)



    ΣΧΟΛΙΑ