• City Stories

    Πώς θα βελτιώσετε τον ύπνο σας αλλάζοντας διακόσμηση στην κρεβατοκάμαρα


    Στο τέλος μιας κουραστικής ημέρας, οι περισσότεροι άνθρωποι το μόνο που επιθυμούν είναι να απολαύσουν έναν ποιοτικό ύπνο, που θα τους γεμίσει ενέργεια. Ωστόσο, όσο εύκολο κι αν ακούγεται αυτό, υπάρχουν κάποια στοιχεία, που συχνά, δεν μας αφήνουν να ευχαριστηθούμε τις λίγες ώρες μέσα στην καθημερινότητά μας που αφιερώνουμε στην ξεκούραση και τον ύπνο μας.

    Όπως αποκαλύπτει ένας διακοσμητής εσωτερικών χώρων, ο ύπνος μας συνήθως μπορεί να επηρεαστεί, ακόμα και να διαταραχθεί, από κάποια αντικείμενα που βρίσκονται στο υπνοδωμάτιό μας. Αν θέλετε, λοιπόν, μια πραγματικά λειτουργική κρεβατοκάμαρα, που θα σας ξεκουράζει και θα σας βοηθά να κοιμηθείτε ανάλαφρα, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις συμβουλές του.

    1. Επενδύστε στο κρεβάτι σας!

    Το πιο σημαντικό στοιχείο του υπνοδωματίου σας είναι φυσικά το κρεβάτι. Επενδύστε σε ένα καλό στρώμα, που θα ικανοποιεί τις ανάγκες σας και «ντύστε» το με τα κατάλληλα υφάσματα, ώστε να είστε σίγουροι πως θα απολαύσετε έναν ξεκούραστο ύπνο. Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε βαμβακερά, λινά ή σατέν σεντόνια και αντίστοιχες μαξιλαροθήκες. Αν θέλετε να ζεστάνετε ακόμα πιο πολύ το κρεβάτι σας, προτιμήστε ένα απαλό ριχτάρι.

    Λινή μαξιλαροθήκη/ www.zarahome.com/ Τιμή: 29.99 €

    Ροζ σατέν πανωσέντονο/ www.zarahome.com/ Τιμή: 45.99 € – 59.99 €
    Ριχτάρι JOHANNE/ www.ikea.gr/ Τιμή: 29,99€

    2. Χαλάρωση

    Ένα πολύ σημαντικό βήμα προτού ετοιμαστούμε για ύπνο είναι η χαλάρωση. Οι περισσότεροι ξαπλώνουμε στο κρεβάτι, κοιτώντας το κινητό και περιμένουμε πως κάπως έτσι θα χαλαρώσουμε και θα κοιμηθούμε. Λάθος! Όπως αναφέρει ο διακοσμητής, θα πρέπει να ακολουθούμε ένα τελετουργικό που θα μας ηρεμεί, ώστε να είμαστε σίγουροι πως θα απολαύσουμε τον ύπνο μας και την επόμενη μέρα θα ξυπνήσουμε ξεκούραστοι. Έτσι, την επόμενη φορά που θα είστε έτοιμοι για ύπνο, ανάψτε ένα αρωματικό κερί της αρεσκείας σας και πιείτε ένα γευστικό τσάι.

    Κερί JO MALONE LONDON με άρωμα γκρέιπφρουτ/ www.atticabeauty.gr/ Τιμή: 54,00€
    Κερί ACQUA DI PARMA με φλοράλ νότες φλαμουριάς/ www.atticabeauty.gr/ Τιμή: 138,00€
    Κερί LUGGA με άρωμα πούδρας/ www.ikea.gr/ Τιμή: 6,99€

    3. Φωτισμός

    Ο καλύτερος φωτισμός για όταν πάτε να κοιμηθείτε  είναι ο χαμηλός. Αλλάξτε τις κλασσικές λάμπες, με μια σε ροζ ή κάποιο παστέλ χρώμα, για ένα πιο χαλαρωτικό αποτέλεσμα.

    Φωτιστικό δαπέδου SJOPENNA/ www.ikea.gr/ Τιμή: 34,99€
    Φωτιστικό με βάση σφαίρα από σίδερο/ www.zarahome.com/ Τιμή: 89.99 €

    Aκολουθούν μερικές ιδέες για αν εμπνευστείτε:

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οι νέοι κανόνες του interior design σύμφωνα με τους super πλούσιους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί πρέπει να εντάξουμε τα φλοράλ στη διακόσμηση του σπιτιού μας; – 5 x 3 ιδέες!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Διακόσμηση: Ανανεώστε την κουζίνα σας με αυτές τις απλές κινήσεις



    ΣΧΟΛΙΑ