• City Stories

    Πολίτικη σαλάτα: Ένας απρόσμενος σύμμαχος για την υγεία μας

    • NewsRoom
    POLITIKI SALATA


    Η σωστή διατροφή είναι σύμμαχος μας στην καλή υγεία και στην θωράκιση του οργανισμού μας απέναντι σε ασθένειες οποιασδήποτε φύσης. Ειδικά στην χώρα μας είμαστε ιδιαίτερα τυχεροί καθώς παράγουμε πολλά προϊόντα που είναι το άλφα και το ωμέγα για την υγεία μας.

    Ένας από τους συμμάχους του οργανισμού μας είναι η πολίτικη σαλάτα που μας θωρακίζει από μία πληθώρα ασθενειών.

    Πιο αναλυτικά:

    Κατά του Διαβήτη

    Έχει αποδειχθεί ότι ο συνδυασμός του καρότου με το λάχανο ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα και έχει εξαιρετικές ιδιότητες για το ήπαρ. Στην πραγματικότητα η πολίτικη σαλάτα ενδείκνυται για όσους πάσχουν από Διαβήτη.

    Κατά του καρκίνου

    Το καρότο, το λάχανο, το σέλινα αλλά και τα μπαχαρικά που περιέχονται στην πολίτικη σαλάτα όπως ο κουρκουμάς, το κάρυ ή το μαύρο πιπέρι έχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά συστατικά τα οποία αδυνατίζουν αλλά και προστατεύουν τον οργανισμό μας από πληθώρα παθήσεων περιλαμβανομένου του καρκίνου. Επίσης οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους, βοηθούν στην καταπολέμηση άλλων παθήσεων των αρθρώσεων.

    Σύμμαχος της καρδιάς

    Το σέλινο αλλά και το καρότο προστατεύουν τις αρτηρίες από την αθηροσκλήρωση, ενώ παράλληλα έχουν διουρητικές ιδιότητες και βοηθούν στην αποκατάσταση της υπέρτασης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Προσοχή! Δείτε ποιες είναι οι πιο ανθυγιεινές τροφές που πρέπει να αποφεύγετε

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κλέψτε τις εντυπώσεις! Δείτε πως θα χάσετε 8 κιλά ως τα Χριστούγεννα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ανάποδο κέικ με μήλα, δαμάσκηνα και καρύδια



    ΣΧΟΛΙΑ