• City Stories

    «Πετσέτες», το έξυπνο φιλμ για την εδαφική ακεραιότητα στην… παράλια

    • NewsRoom

    Από την ταινία «Πετσέτες»


    Η επικράτεια μπορεί να διεκδικηθεί με πολλούς τρόπους, είτε με σύνορα είτε με τείχη. Το καλοκαίρι, ωστόσο, αυτό επιτυγχάνεται με τις πετσέτες…

    Μείζον θέμα τους καλοκαιρινούς μήνες η έκταση που θα καταλάβει κανείς στην παραλία, όπου κατά κανόνα θα περάσει αρκετό χρόνο πριν τους κρύους μήνες του χειμώνα.

    Η ταινία της Ινδής Prawta Annez με τίτλο «Towels» («Πετσέτες») εστιάζει σε έναν λουόμενο που πηγαίνει για ηλιοθεραπεία δίπλα στη θάλασσα, αλά μακρυά από το πλήθος.

    Όταν δίπλα του εμφανίζεται άλλος επισκέπτης, τότε ξεσπά άγριος πόλεμος μεταξύ τους, για την κατοχύρωση ιδιωτικού χώρου μέσα στον δημόσιο χώρο. «Όπλα» των δύο αντιπάλων οι πετσέτες που στρώνουν, για να καθήσουν στην άμμο.

    «Ήθελα να εκφράσει η ταινία τις απογοητεύσεις που ένιωθα το 2017 (κυβερνητική θητεία Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, έναρξη διαπραγματεύσεων για το Brexit)» εξηγεί, μιλώντας στο Short of the Week, η Annez. «Τις απογοητεύσεις μια νεότερης γενιάς που παρακολουθεί ανθρώπους που είναι στην εξουσία να παίρνουν αποφάσεις που αλλάζουν τη ζωή μας και με τις οποίες εμείς θα πρέπει να ζήσουμε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό,τι αυτοί. Την αγανάκτησή της να βλέπεις κάποιον που είναι στην εξουσία να φέρεται σκληρά και να απειλεί να υψώσει ένα τείχος για να διεκδικήσει τον «δικό του χώρο στην παραλία». Οι φίλοι μου κι εγώ παρακολουθούσαμε στην πραγματική ζωή ένα κακό παιχνίδι «Risk» και ήθελα η ταινία «Towels» να είναι ο καθρέφτης μου στην κοινωνία» προσθέτει.



    ΣΧΟΛΙΑ