• City Stories

    Πέντε ενδιαφέρουσες εκθέσεις με ελεύθερη είσοδο για να επισκεφθείτε αυτή την Κυριακή

    Dimitris the Athens


    Η Κυριακή είναι μια πολύ όμορφη και κατάλληλη μέρα για να επισκεφθούμε εκθέσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη μας. Μια βόλτα στο κέντρο ή σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, μπορεί να συνδυαστεί με έναν “περίπατο” σε έργα τέχνης και σε καλλιτεχνικά δημιουργήματα. Σε κάποιους χώρους, μάλιστα, όπου πραγματοποιούνται μερικές εκθέσεις, μπορούμε να συνοδεύσουμε την παρατήρηση των καλλιτεχνημάτων με έναν καφέ ή ένα τσάι, περνώντας ακόμη πιο ωραία τη μέρα μας. Παρακάτω θα βρείτε πέντε ενδιαφέρουσες εκθέσεις που μπορείτε να επισκεφθείτε αυτή την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018.

    1. Dimitris the Athens (Στρατάκης Δημήτρης) – Έκθεση “Πόθος”

    Το ΒΟΟΖΕ υποδέχεται το 2018 με την ατομική έκθεση φωτογραφίας του Dimitris the Athens (Στρατάκης Δημήτρης) με τίτλο “Πόθος”.

    Χωρίς καμιά “Ενοχή” και με πολλαπλούς “Πειρασμούς” ο Dimitris the Athens (Στρατάκης Δημήτρης) κλείνει την τριλογία του με τον “Πόθο”.

    Μια έννοια ερμηνευμένη καθαρά μέσα από το οπτικό του νεύρο.

    Γι’ άλλη μια φορά, φέρει καίρια την ευθύνη της σύλληψης και συνεπώς γι’ αυτά που “ενσωματώνει”, και επιβεβαιώνει το ανένταχτο των προσωπικών του εκλεκτικών επιλογών χωρίς φραγμούς περί αρεσκείας και ευρύτερης αποδοχής.

    Πού:
    Booze Cooperativa

    Πότε:
    11:00 – 21:00

    Πληροφορίες

    Dimitris the Athens

    2. Φωτογραφικό Project Feelings: “Αηδία”

    Αηδία (αποστροφή, περιφρόνηση, δυσφορία, απέχθεια, σιχασιά, φρίκη, βδελυγμία)

    Με την “Αηδία” συνεχίζεται τo Φωτογραφικό Project Feelings που διοργανώνει αυτή τη σεζόν ο Πολυχώρος Vault, μετά το περσινό Seven (που βασιζόταν στα 7 θανάσιμα αμαρτήματα). Πρόκειται για ένα Project από 8 εκθέσεις φωτογραφίας εμπνευσμένες από τον Κύκλο των Συναισθημάτων, που περιλαμβάνει τα 8 βασικά συναισθήματα που καθορίζουν τη ζωή και την πορεία των ανθρώπων. Πώς αποτυπώνονται η Χαρά, η Θλίψη, η Αγάπη, η Αηδία, ο Φόβος, ο Θυμός, η Έκπληξη και η Ντροπή του σύγχρονου Έλληνα; Πώς μπορούν να γίνουν πηγή έμπνευσης τα συγκεκριμένα συναισθήματα σε έναν καλλιτέχνη που ζει στην Ελλάδα; Με τι χαιρόμαστε, τι μας προξενεί θλίψη, τι αγαπάμε, τι μας αηδιάζει, τι μας φοβίζει, τι μας θυμώνει, τι ακόμη μπορεί να μας εκπλήξει και με τι ντρεπόμαστε στη χώρα μας σήμερα;

    Συμμετέχουν οι φωτογράφοι:
    Μπάμπης Αεράκης, Γεωργία Αντωνοπούλου, Γιώργος Αργυρόπουλος, Ιωάννης Βλαχιώτης, Ευάγγελος Γουβέλης, Λίντα Ζοίτζε, Κωνσταντίνος Ιωάννου, Εύα Ζαμπετάκη-Καλύβη, Νικόλαος Κάρμαν, Κατερίνα Κασιδιάρη, Χρήστος Κατσίνης, Νίκος κιχεμ, Κωνσταντίνος Κρίτσαλος, Γεώργιος Μακρίδης, Βαγγέλης Μακρυγιάννης, Κωνσταντίνος Μητροβγένης, Άγγελος Μπαράι, Νίκος Μπίμπιζας, Πέννυ Ορφανού, Στέφανος Παπαζαπραΐδης, Μαρία Παπαναστασίου, Ευγενία Παππά, Κατερίνα Παυλιδάκη, Κατερίνα Πουλέα, Νικόλας Πουρλιάρος, Στέλλα Πυλαρινού, Βασιλική Σφήκα, Γεωργία Τσόκου, Παναγιώτης Φελούκας, Στέλιος Χαραλαμπάκης, Μαρία Χατζημηνά, Χρήστος Χήρμπος, Βασιλική Χίου, Αννίτα Χριστοφίδου

    Πού:
    Πολυχώρος Vault
    Μελενίκου 26, Γκάζι

    Πότε:
    18:00 – 00:00

    Πληροφορίες

    Φωτογραφικό Project

    3. Ηλίας Τολιάδης – Έκθεση ζωγραφικής “Γέφυρα”

    Η έκθεση αυτή είναι η έναρξη ενός διαλόγου μεταξύ της Αθήνας και άλλων πόλεων εντελώς διαφορετικών, στην προκειμένη περίπτωση με την Στοκχόλμη. Είναι τα ίχνη μιας νομαδικής περιήγησης όπου όπως ο οδοιπόρος συναντά διάφορες περιοχές, η γραμμή συναντάει χρώματα. Και οι δύο (οδοιπόρος γραμμή) επιμένουν να διακατέχονται από μια παράτολμη ίσως και αφελή με μια πρώτη ματιά εμμονή να γεφυρώσουν τα διαφορετικά, γιατί έτσι υπάρχει η πεποίθηση ότι θα δημιουργηθεί ένα σημείο συνάντησης για να πούμε τις ιστορίες μας. Πώς αλλιώς;

    Πού:
    Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης
    Βρυσακίου 17, Μοναστηράκι

    Πότε:
    12:00 – 20:00

    Πληροφορίες

    έκθεση Γέφυρα

    4. Έκθεση “Για μικρά και μεγάλα παιδιά, Γιάννης Γαΐτης”

    O Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρεία Σαρωνικού “Πολύτροπον” και το Μουσείο “Γιάννη Γαΐτη-Γαβριέλας Σίμωση” παρουσιάζει, από 11 Δεκεμβρίου έως 11 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Τεχνών δήμου Αθηναίων στο Πάρκο Ελευθερίας, την έκθεση “Για μικρά και μεγάλα παιδιά, Γιάννης Γαΐτης” με έργα του σπουδαίου Έλληνα ζωγράφου, χαράκτη και γλύπτη Γιάννη Γαΐτη (1923-1984).

    Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν ο Ντένης Ζαχαρόπουλος και η Λορέττα Γαΐτη με τη σημαντική συμβολή του Μιχάλη Γαβρίλου, στενού συνεργάτη του Γιάννη Γαΐτη.

    Στην έκθεση παρουσιάζεται ένα σημαντικό μέρος της τελευταίας δεκαετίας της ζωής και του έργου του Γιάννη Γαΐτη, ενός από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες που έβγαλε η Ελλάδα διεθνώς στον 20ό αιώνα, καθώς και το πέρασμα από τη δεκαετία του ‘70 στη δεκαετία του ‘80.

    Πού:
    Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων
    Πάρκο Ελευθερίας, στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής

    Πότε:
    10:00 – 14:00

    Πληροφορίες

    Έκθεση "Για μικρά και μεγάλα παιδιά, Γιάννης Γαΐτης"

    5. Σοφία Αναστασίου – Έκθεση ζωγραφικής

    Την έκθεση μιας νέας ζωγράφου, της Σοφίας Αναστασίου, θα φιλοξενήσει η Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου “Σπύρος Λούης”.

    Πρόκειται για την πρώτη έκθεση της ζωγράφου η οποία περιλαμβάνει ελαιογραφίες σε καμβά, μικτές τεχνικές με κρύσταλλα και ρινίσματα σιδήρου, ειδικές επεξεργασίες με βάση το ακρυλικό αλλά και κάποιες κατασκευές αλουμινίου και χαλκού πάνω σε ξύλο.

    Πού:
    Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη Αμαρουσίου “Σπύρος Λούης”
    Πλατεία Ηρώων-έναντι Βασιλίσσης Σοφίας 85, Μαρούσι

    Πότε:
    11:00 – 20:00

    Πληροφορίες

    Σοφία Αναστασίου έκθεση ζωγραφικής

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τέσσερις δωρεάν εκδηλώσεις για αυτή την Κυριακή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Η Χαμένη Λεωφόρος του Ελληνικού Σινεμά: Τέσσερις ταινίες στον Κινηματογράφο Άστορ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 
    Jazz Διαχρονίες: Η Αγγελική Τουμπανάκη στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ με ελεύθερη είσοδο



    ΣΧΟΛΙΑ