• City Stories

    Πέντε εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για αυτή την Tετάρτη (11 Ιουλίου 2018)


    Τις καθημερινές είναι πιο δύσκολο να κάνουμε κάποια έξοδο, ωστόσο, εμείς συγκεντρώσαμε πέντε ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για αύριο Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018, οι οποίες πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο. Έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και περιλαμβάνουν μια ιδιαίτερη περφόρμανς στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, μια καλοκαιρινή έκθεση, μια μουσικοποιητική συναυλία σε υπαίθριο χώρο, μια θεατρική παράσταση στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “Στη σκιά των Βράχων”, αλλά και μια θερινή προβολή! Δείτε παρακάτω:

    Περφόρμανς

    1. “Reverend Billy & the Stop Shopping Choir” στην Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου

    O κόσμος μπορεί να σωθεί χάρη στον Αιδεσιμότατο Μπίλλυ! Ο Αιδεσιμότατος έχει εδώ και καιρό συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να σώσουμε τον πλανήτη από τον καταναλωτισμό και γι’ αυτόν το λόγο ίδρυσε την Εκκλησία Stop shopping in N.Y.

    Μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Χορωδίας, ο Αιδεσιμότατος Μπίλλυ τραγουδάει και κηρύττει κατά της καπιταλιστικής αλλοτρίωσης. Δραστηριοποιείται σε τοπικές ακτιβιστικές ομάδες, κάνει κήρυγμα στο δρόμο και προσκαλεί το κοινό σε γκόσπελ που πραγματοποιούνται σε θέατρα και μουσεία σε όλο τον κόσμο. Εκτός από αναγνωρισμένος αμερικανός περφόρμερ και ακτιβιστής – συμμετέχει σε δράσεις κατά του νεοφιλελευθερισμού, των σχεδίων του Τραμπ για τον πετρελαιαγωγό και την κλιματική αλλαγή –, ο Μπιλ Τάλεν υπήρξε επίσης υποψήφιος των Πρασίνων για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης.

    Ο Αιδεσιμότατος και η Χορωδία του θα μετακομίσει για λίγο από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα για να αφουγκραστεί και να συνδεθεί με την παρούσα κοινωνικοπολιτική κατάσταση στην Ελλάδα συμπράττοντας με εγχώριους καλλιτέχνες και αναζητώντας μια αναλογία ανάμεσα στην κουλτούρα της Αθήνας και της Νέας Υόρκης. Προ και μετά κρίσης.

    Στο πλαίσιο του Αφιερώματος “Άνοιγμα στην Πόλη – Αθήνα”.
    Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2018.

    Πότε:
    Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018
    19.00

    Πού:
    Ιστορικός Ναός Αγγλικανικής Εκκλησίας Αγίου Παύλου
    Φιλελλήνων 27, Σύνταγμα

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    Εικαστικά

    2. Ομαδική έκθεση “Εκείνο το καλοκαίρι” στο Time of Art Gallery

    Η Αίθουσα Τέχνης Time of Art gallery εγκαινιάζει την Τετάρτη 11 Ιουλίου την ομαδική έκθεση με τίτλο “Εκείνο το καλοκαίρι”.

    Μια απεικόνιση έκφρασης σε χρώματα καλοκαιριού – Ζωγραφική – Γλυπτική – Κόσμημα.

    Συμμετέχουν:
    Κώστας Σπυρόπουλος, Βασίλης Κομνηνός, Έλενα Προεστού, Ζάννα Άρτεμη, Ελένη Σάκαλη, Κατερίνα Χορταριά, Ειρήνη Πετροπούλου, Ηρώ Ζαμπούνη, Κατερίνα Μαυρολέων, Κατερίνα Καρακατσάνη, Ιωάννα Καρδιακού, Μαρία Ντάρλα, Βιβή Σκλία, Δήμητρα Γιακουμογιαννάκη.

    Πότε:
    Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018
    19.30

    Πού:
    Time of Art Gallery
    Κυριαζή 6-8, Κηφισιά

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    Μουσική

    3. “Μελοποιημένη ποίηση” στο Άλσος Παγκρατίου

    Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του δήμου Αθηναίων συμπράττει με τους διακεκριμένους καλλιτέχνες Μπέττυ Χαρλαύτη και Νίκο Ανδρουλάκη σε ένα αφιέρωμα στους κορυφαίους έλληνες ποιητές Γιώργο Σεφέρη, Κώστα Καρυωτάκη και Νίκο Καββαδία.

    Η συναυλία εντάσσεται στον κύκλο συναυλιών του Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής, αφιερωμένων σε μεγάλους ποιητές και στιχουργούς, όπως οι Παπαδόπουλος, Γκάτσος, Ελύτης, Σεφέρης, Καρυωτάκης, Ελευθερίου, Καββαδίας, Θεοδωράκης, Πλέσσας, Χατζιδάκις, Ξαρχάκος, κ.α., καθώς και στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων, της οποίας μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

    Το πρόγραμμα της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» υλοποιείται χάρη στη στήριξη και των δωρητών: Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core Α.Ε. Θεσμικοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ). Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ)

    Πότε:
    Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018
    20.30

    Πού:
    Άλσος Παγκρατίου
    Σπύρου Μερκούρη και Ευτυχίδου, Παγκράτι

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    Θέατρο

    4. “Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν” στο Θέατρο Βράχων

    Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν αποτελούν μια παράσταση – μαρτυρία για τη Γενοκτονία των Αρμενίων (1915) και τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922), βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Ανζέλ Κουρτιάν. Πρόκειται για μια αληθινή ιστορία με τα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή της συγγραφέα. Μέσα από τα μάτια της βλέπουμε την ιστορία του Αρμενικού λαού και του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Όπως τα έζησε η ίδια. Όπως τα βίωσε ένα μικρό παιδί. Όπως τα έγραψε αργότερα, στα μαθητικά τετράδια των εγγονιών της…

    1915. Γενοκτονία των Αρμενίων. Χρόνια μετά, η Ανζέλ Κουρτιάν, ζώντας πια στην Ελλάδα, αφηγείται το οδοιπορικό του διωγμού της οικογένειάς της και ολόκληρου του έθνους της. Η μάνα-μοδίστρα. Οι δυό της αδελφές. Τα πρώτα ευτυχισμένα χρόνια. Και ύστερα βιώνουν τις συνέπειες της διαταγής εξολόθρευσης των Αρμενίων. Γίνονται αυτόπτες μάρτυρες της Μικρασιατικής Καταστροφής. Ένα οδοιπορικό από την Προύσα ως τη Σμύρνη… Και από εκεί στην Κρήτη και την Κοκκινιά. Ο πόλεμος και η προσφυγιά καταγράφονται μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, της μικρής Ανζέλ.

    Συντελεστές:
    Σκηνοθεσία – Ερμηνεία: Χριστίνα Αλεξανιάν
    Σκηνικά – Κοστούμια: Μυρτώ Καραπιπέρη

    Στα ηχογραφημένα τραγούδια της παράστασης συμμετέχουν:
    Τραγούδι: Μαρία Σπυριδωνίδου
    Πολίτικο λαούτο – Μπαγλαμάς: Κώστας Γεδίκης
    Βοηθός Σκηνοθέτη – Οργάνωση Παραγωγής: Κώστας Καρασαββίδης

    Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “Στη Σκιά των Βράχων” 2018.

    Πότε:
    Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018
    21.00

    Πού:
    Θέατρο Βράχων
    Οδός Ταταούλων, Βύρωνας

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    Σινεμά

    5. Προβολή ταινίας “Στον κύριο μας, με αγάπη” στο Χυτήριο

    Σκηνοθεσία: James Clavell
    Παίζουν: Sidney Poitier, Judy Geeson, Christian Roberts, Suzy Kendall, Lulu

    Σ’ αυτή την κλασική ταινία, ένας καινούριος καθηγητής έχει ν’ αντιμετωπίσει μια τάξη από απειθάρχητους μαθητές – και, μέσα από τις προσπάθειές του, φέρνει στην επιφάνεια μερικά από τα προβλήματα και τους φόβους των εφήβων της δεκαετίας του ’60.

    Ο Σίντνεϊ Πουατιέ δίνει μια από της εκπληκτικότερες ερμηνείες του στο ρόλο του Μαρκ Θάκερεϊ, ενός άεργου μηχανικού, που καταλήγει να διδάξει στο σκληρό Ιστ Εντ του Λονδίνου. Η τάξη των αποφοίτων, που αναλαμβάνει, με πρώτους απ’ όλους τον Ντένχαμ, την Πάμελα και την Μπάρμπαρα, ετοιμάζεται να τον συντρίψει, όπως ακριβώς έκαναν και με τον προκάτοχό του, αλλά ο Θάκερεϊ, δέχεται την “πρόκληση” των ατίθασων μαθητών του. Τους μεταχειρίζεται ως ώριμους νέους, που πολύ σύντομα θα μπουν σ’ ένα κόσμο σκληρό, όπου θα πρέπει να επιβιώσουν ή να χαθούν εντελώς αβοήθητοι.

    Πότε:
    Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018
    22.20

    Πού:
    Χυτήριο Theatre – Σημείο Πολιτισμού
    Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιώργος Νταλάρας, Ηρώ Σαΐα και το μουσικό σύνολο Εν Χορδαίς & Οργάνοις στο ΚΠΙΣΝ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Πάμε μια βόλτα στη Βουλιαγμένη»…για να δώσουμε το όνομα του Λουκιανού στην Πλαζ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Βασίλης Λέκκας τραγουδά τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες στο Πάρκο του ΚΠΙΣΝ



    ΣΧΟΛΙΑ