• City Stories

    Πατάτες “αντιναχτές”: Μια νόστιμη κυπριακή συνταγή με κρασί και κόλιανδρο

    • NewsRoom


    Μια διαφορετική και πολύ νόστιμη συνταγή για τις πατάτες μας με “άρωμα” Κύπρου Αρχικά, πρέπει να ξέρουμε πως “αντινάσσω” στα κυπριακά σημαίνει τινάζω, κάτι που αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύονται οι πατάτες αυτές. Οι συγκεκριμένες πατάτες φτιάχνονται με κόκκινο κρασί και κόλιανδρο! Δείτε παρακάτω τη συνταγή:

    Υλικά που θα χρειαστείτε:

    1 κιλό μικρές πατάτες με φλούδα (καλά πλυμένες)
    1 ή 2 κουταλιές σπόρους κόλιανδρο (κοπανισμένους)
    1 κρασοπότηρο κόκκινο ξηρό κρασί
    1 κουταλάκι αλάτι
    ½ κουταλάκι πιπέρι
    Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

    πατάτες αντιναχτές

    Διαδικασία εκτέλεσης συνταγής:

    Αφού πλύνουμε πολύ καλά τις μικρές μας πατάτες, ακολούθως τις σπάμε με ένα βαρύ αντικείμενο (πέτρα, γουδοχέρι, πλάστη, σφυρί κουζίνας) ώστε να δημιουργηθούν ρωγμές στη σάρκα τους.

    Τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα ή τηγάνι, προσθέτουμε μπόλικο ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα τις πατάτες για να τηγανιστούν.

    Τις αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 έως 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα. Στη συνέχεια αυξάνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το τηγάνισμα για ακόμη 5 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές.

    Έπειτα με μια τρυπητή κουτάλα, αφαιρούμε τις πατάτες από το σκεύος και πετάμε το ελαιόλαδο.

    Τοποθετούμε ξανά τις πατάτες στην κατσαρόλα μαζί με τους σπόρους κόλιανδρου , το αλάτι, το πιπέρι και στο τέλος τις σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Σκεπάζουμε το σκεύος μας με το καπάκι και το “αντινάσσουμε” (το κουνάμε έντονα για να ανακατευτούν όλα τα υλικά).

    Η διαδικασία αυτή δεν πρέπει να κρατήσει περισσότερο από 1 λεπτό. Στη συνέχεια τις αφήνουμε για λίγα λεπτά στη φωτιά για να απορροφήσουν το κρασί.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι jacket light πατάτες του Άκη Πετρετζίκη (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσιπούρα σε κρούστα αλατιού: Ο ευκολότερος τρόπος για να ψήσετε το ψάρι σας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αρωματικές πατάτες φούρνου με πορτοκάλι και δεντρολίβανο



    ΣΧΟΛΙΑ